Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Vai protam izmantot mums dotās iespējas?

Andris Liepa
Andris Liepa

Vai protam izmantot mums dotās iespējas?
Foto: 7sport.lv

2013. gada nogalē Daugavpilī un Rīgā norisinājās "Jerjomenko kausa" spēles futzālā, kas deva iespēju Latvijā vērot augstākā līmeņa futzālu ar pasaules līmeņa zvaigznēm. Vērienīgs sporta notikums mūsu valstī, tomēr no organizatoriskās puses jautājumu par profesionalitāti nav trūcis.

Portāls Sportacentrs.com tiešraidē translēja visas Latvijas komandas RABA spēles šajā turnīrā Daugavpils Olimpiskajā centrā. Nav noslēpums, ka turnīra norise bija pamatīgi apdraudēta, jo pirms RABA un "Balticflora" spēles Latvijas komanda tā arī nebija samaksājusi nepieciešamo summu dalībai tajā. Organizētāji uzstādīja ultimātu, dodot RABA pēdējo iespēju veikt nepieciešamo maksājumu. Pārceļot spēles sākumu, nepieciešamā naudas summa tika samaksāta, un turnīrs varēja turpināties. Taču tas nebija vienīgais starpgadījums, kas tāda līmeņa turnīram godu nerada.

Daugavpils Olimpiskā centra uzbūve ir galvenais iemesls, kādēļ tieši šeit norisinājās viens no "Jerjomenko kausa" sabraukumiem. Laukuma seguma kvalitāte ir ļoti augstā līmenī, ko uzsvēra arī teju visi laukumā izgājušie futzālisti. Ar uzslavām neskopojās arī pasaules klases zvaigznes, starp kurām bija seši pasaules čempioni. Halles potenciālās iespējas pilnīgi noteikti atbilda turnīra līmenim. Arī skatītāju apmeklējums nebija slikts un tas neatpalika no prognozētā, kaut gan biļešu cenas nebija tās zemākās. Tā gan bija tikai aisberga redzamā daļa, jo daudz kas skatītājiem palika nepamanīts.

Uzklausot posma organizētāju viedokli, vislielākās pretenzijas organizatoriskajai komitejai bija pret olimpiskā centra administrāciju. Sarunās ar Daugavpils Olimpiskā centra valdes locekli Uldi Pastaru tika iegūta pretrunīga informācija saistībā ar halles iespējām. Šī iemesla dēļ daudzas lietas nācās pārkārtot un pārplānot īsi pirms turnīra sākuma, jo olimpiskā centra vadības sniegtā informācija neatbilda patiesajām iespējām. Daudzkārtējās tikšanās pirms turnīra bija bezjēdzīgas, jo katra nākamā sapulce bija jāsāk no baltas lapas, jo iepriekš saskaņotā informācija padotajiem tā arī netika nodota vai vispār tika aizmirsta.

Sarunās pirms turnīra sākuma olimpiskā centra administrācija apgalvoja, ka skatītāju tribīnes būs viegli pārvietot un pakārtot turnīra organizētāju prasībām, un tajās varēs ietilpināt 2-3 tūkstošus skatītāju. Realitātē izrādījās, ka vienīgās izmantojamās tribīnes ir stacionārās (to ietilpība ir 1 tūkstotis), bet pārvietojamās tribīnes nemaz nevarēs izmantot (jebkurā gadījumā tajās var izsēdināt tikai 300 skatītājus). Tajās bija plānots izvietot Daugavpils BJSS futbola skolas audzēkņus. Šī problēma gan beigās tika veiksmīgi atrisināta, dodot iespēju jaunajiem futbolistiem sēdēt stacionārajās tribīnēs. Tomēr nepameta sajūta, ka olimpiskā centra vadītājs un darbinieki nemaz neorientējas savā uzraudzībā esošajā sporta bāzē.

Netika ievērota pašsaprotamā prasība, ka futzāla spēļu laikā ir jāatceļ citi treniņi blakus zālēs. Tā rezultātā zālē regulāri ieklīda sev nepieciešamajās formās tērptie vingrotāji, kuri traucēja spēlētājiem, jo gribēja nokļūt savā laukumā pa īsāko ceļu. Daudz jautājumu esot bijis olimpiskā centra administrācijai, kā sastāvā ir pieci cilvēki, tomēr pat nepieciešamo baneru izvietošana bija milzīga problēma, jo nebija cilvēku, kas varētu ar to nodarboties. Šī jautājuma atrisināšanā organizētāji īpašu pateicību izteica BFC "Daugavpils" kapteinim Artjomam Murdasovam un viņa trenētajiem 1998. gadā dzimušajiem puišiem, bez kuru palīdzības daudzas problēmas neizdotos atrisināt.

Par zāles rezervāciju un pieejamību praktiski līdz pat pēdējam brīdim nebija skaidrības, kaut gan par turnīra norisi administrācijai tika paziņots laicīgi. Būs zāle pieejama vai nebūs, šis jautājums ilgstoši netika atbildēts. Kuluāros klīst pat runas, ka Daugavpils pašvaldībai, kas bija viena no galvenajām turnīra organizētājām, par zāles īri tika piestādīts divas reizes lielāks rēķins nekā tas tiek pieminēts olimpiskā centra cenrādī. U.Pastars personīgi nevienā brīdī turnīra organizēšanā tā arī neiesaistījās, atsevišķos gadījumos esot pamanāms tikai VIP tribīnē, tuvāk uzklātajiem galdiem. Diemžēl šo galdu uzklāšana arīdzan bija problemātiska, jo šīs uzdevums tika uzticēts Daugavpils Olimpiskajam centram. Pat nepieciešamo A4 lapu ieguve printēšanai nonāca līdz absurdam, kad centra administrācija visos veidos centās atgūt aizdoto printēšanas lapu paku.

Futzāla klubam RABA pirms sacensībām bija plašas izvēles iespējas, kur aizvadīt turnīru. Pateicoties Daugavpils pašvaldības iniciatīvai un piešķirtajam solīdajam finansējumam, izvēle krita par labu tieši Daugavpilij. Diemžēl turnīra laikā radās sajūta, ka šis sporta pasākums īsti nevienam nav vajadzīgs, bet olimpiskais centrs vienkārši nav gatavs rīkot šāda mēroga sacensības un pilnībā nespēj vai negrib izmantot visus pieejamos halles resursus.

Latvijai pēdējā laikā arvien biežāk tiek dota iespēja rīkot augsta mēroga sacensības un mums ir uzceltas arī tam atbilstošas sporta bāzes, bet šis ir viens no gadījumiem, kad jāaizdomājas, vai mēs spējam profesionāli izmantot mums dotās iespējas!?

P.s. Kā viens no cietējiem bija arī mūsu portāls Sportacentrs.com, kas joprojām nav saņēmis apsolīto summu par šo spēļu translēšanu, neskatoties uz to, ka lielāko spēļu translāciju izdevumu daļu nosedza Kazahstānas „Kairat”.

     [+] [-]

, 2014-03-14 09:40, pirms 10 gadiem
Tas vnk pierāda faktu, ka Daugavpils OC tas pasākums nebija vajadzīgs. Dome uzspieda, tāpēc arī lieki nepūloties, izdarīja absolūto minimumu.

  +9 [+] [-]

, 2014-03-14 09:54, pirms 10 gadiem
Ko var sagaidīt no cilvēka, kurš piedalijās nepilngadīgās grupveida izvarošanā? Jā, tas, kurš tagad uzrauga visus tos nedaudzos (pateicoties naudaskārei slimajai) bērnus, kuri nodarbojas OC.

Ko var sagaidīt no cilvēka, kurš, būdams ģimenes tēvs, visu laiku, kā lai pasaka maigāk... grēko ar padotajām.

Ko var gaidīt no cilvēka, kurš savām rokām iznīcina sportu Daugavpilī?

Ko var sagaidīt no cilvēka, kuram nauda ir pats galvenais. Pie tam tagad un tulīt. Nedomājot kaut vai soli uz priekšu, sagrābst visu! nu lai zāģē zaru uz kura sēž. lai rīko suņu izstādes, demolē izslavēto grīdas segumu, nelaiž sporta skolu iekšā un iekasē no visiem 3x vai 4x lielāku naudu.

SC, jūs varat naudu pat nemēģināt sagaidīt, tur viss skaidrs. savējie no LOV piesegs viņu. Presei būs skaistas atrunas. Pie reizes vēl Isakovu par vainīgu uztaisīs.

Vien tas, ka tāds mērglis vada OC, parāda, kādā dirsā ir šī pilsēta.

Dod dievs, lai visi pasākumi ietu garām šim kungam un viņa noziedzīgajam grupējumam, kuram tagad Dzalbes kungs pievienojies.

Paldies, sportacentrs.com, ka darijāt to zināmu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-03-14 10:13, pirms 10 gadiem
Maikl25 rakstīja: nu ko var nemties? nu nav populars LAtvija,tas futzals,nav ko raudat!
Skatītāju esot bijis pietiekami, šeit vairāk tiek runāts par Daugavpils OC administrācijas attieksmi un nelietderīgo halles resursu izmantošanu.
Slēpts komentārs: the return of the punkts

  +3 [+] [-]

, 2014-03-14 11:51, pirms 10 gadiem
Ļoti daudz neprofesionālu vadītāju ir Latvijā! Te vienkārši kāds spilgtāks piemērs pagadījies, kurš arī starptautiski mūsu vadītājus parāda no melnās puses. Nekādus pūliņus pielikt negrib, komunikācija nulles līmenī, ka tikai "piķis" nāk!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-14 14:34, pirms 10 gadiem
Tagad prasās arī raksts par otras grupas, kurā spēlēja Nikars, organizatorisko pusi:
* kur notika, vai viss bija ok, kādas problēmas?
* kas translēja, vai ir samaksāts?
* u.t.t.
Nu faktiski - jāizanalizē visi tie paši jautājumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-03-14 16:39, pirms 10 gadiem
ne jus ko nopietni? vai tiesham cilveki ir tik akli un nesaprot prieksh kam shis raksts ir uzrakstits?

     [+] [-]

, 2014-03-14 18:55, pirms 10 gadiem
Maikl25, 10:02, pirms 9 stundām, ignorēt, atbildēt
nu ko var nemties? nu nav populars LAtvija,tas futzals,nav ko raudat!

Palasi uzmanīgāk rakstu,runa ir par sacensību organizācijas līmeni.

     [+] [-]

, 2014-03-17 15:25, pirms 10 gadiem
Domāju, ka raksts uztapa, lai varētu to P.S. iemocīt. Tāpēc arī aicināju, lai parādītu un pierādītu šī te portāla objektivitāti, uzrakstīt arī par otras apakšgrupas norisi. Bet nav jau "interesanti", jo, pirmkārt, OSC viss notika gludi - dalības maksa tika samaksāta laikus, žurnālistiem bija pieejams internets, rezervētas vietas tribīnēs, atbilstoši aprīkota konferenču zāle, un pat lielais ekrāns, otrkārt - tad nāktos pieminēt, ka tiešraides nodrošināja Best4SportTV.

the return of the punkts rakstīja: ne jus ko nopietni? vai tiesham cilveki ir tik akli un nesaprot prieksh kam shis raksts ir uzrakstits?