Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Barcelona" oficiāli apstiprina interesi par PSG skandalozo pussargu Rabio

"Barcelona" oficiāli apstiprina interesi par PSG skandalozo pussargu Rabio
Adrjēns Rabio. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" savā mājaslapā ievietojis paziņojumu saistībā ar baumām par PSG pussarga Adrjēna Rabio iespējamo pāreju.

"Vēlamies komentēt Francijā publicētos rakstus un darīt zināmu, ka neesam pārkāpuši nekādus noteikumus saistībā ar PSG spēlētāju iespējamo parakstīšanu," teikts kluba paziņojumā. "Vienīgās kontaktēšanās reizes bijušas augustā un pirms nedēļas. Abos gadījumos sazināšanās notika ar PSG vadību, lai izrādītu mūsu interesi par spēlētāju Adrjēnu Rabio."

"Vienmēr esam vēlējušies gan ar PSG, gan citiem klubiem strādāt pilnīgi caurspīdīgi. "Barcelona" noliedz, ka starp mums un PSG spēlētāju Adrjēnu Rabio eksistē jebkāda veida vienošanās," paziņojumā turpināts.

Jau vēstījām, ka PSG pirms nepilnām divām nedēļām Rabio uz nenoteiktu laiku atstādināja no komandas, jo 23 gadus vecais spēlētājs noraidīja kārtējo līguma pagarinājuma piedāvājumu un acīmredzot pēdējo spēli kluba kreklā jau ir aizvadījis. Ilgāk nekā divus gadus nesekmīgi centusies apmierināt sava iepriekšējo gadu spilgtākā audzēkņa finansiālās prasības, PSG pāreju vēlas forsēt jau janvārī, lai par darījumu iegūtu kaut nedaudz naudas, kamēr Rabio labprātāk klubu pamestu vasarā pēc līguma beigām jeb par velti.

Spēlētāja māte un aģente Veronika Rabio 20. decembrī paziņoja, ka atkāpšanās ceļa vairs nav un ka šīs ir ceļa beigas, izslēdzot jebkādu iespēju, ka viņas dēls tomēr varētu pagarināt līgumu. Laikraksts Le Parisien vēstīja, ka Rabio jau ir panācis vienošanos ar "Barcelona". Gan mātes, gan paša izteikumi Rabio sagādājuši virkni konfliktu PSG iekšienē, un tāpat spēlētājs vairs netiek saukts uz Francijas izlasi, jo pirms Pasaules kausa finālturnīra atteicās būt kandidātu saraksta rezervistos.

Šosezon Rabio Francijas čempionātā ir aizvadījis 14 spēles, 12 sākot pamatsastāvā un gūstot divus vārtus. Augustā PSG esot noraidījusi 50 miljonus vērtu "Barcelona" piedāvājumu, jo cerējusi, ka tomēr izdosies parakstīt jaunu vienošanos ar centra pussargu. Tikmēr Parīzē vēl sezonu, visticamāk, spēlēs 41 gadu vecais veterāns Džanluidži Bufons. Le Parisien raksta, ka viņš vēlas izmantot līgumā paredzēto iespēju vienošanos pagarināt arī uz 2019./20. g. sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.es/es/notic...


Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".