Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļas "Olympique" ultras iebrūk kluba bāzē, dedzina un demolē, spēle pārcelta

Rolands Eliņš

Marseļas "Olympique" ultras iebrūk kluba bāzē, dedzina un demolē, spēle pārcelta
"Olympique" treniņbāze uzbrukuma laikā, skats no distances. Foto: Laprovence/J.-C.L

Francijas futbola kluba Marseļas "Olympique" pārstāvji šodien saskārās ar ļoti nepatīkamu incidentu, kad kluba treniņbāzē ielauzās pāris simti agresīvi noskaņotu līdzjutēju. Uzbrukuma rezultātā tika ievainots komandas futbolists Alvaro Gonsaless, kuram trāpīja ar petardi. Šī uzbrukuma dēļ tika pārcelts šovakar paredzētais Francijas čempionāts mačs pret "Rennes".

Francijas mediji vēsta, ka šodien 150-200 "Olympique" ultras izgāja Marseļas ielās un devās uz kluba treniņbāzi. Ultras tās virzienā raidīja pirotehniku, protestējot pret kluba vadības lēmumiem, un nokaitētā atmosfēra noveda pie tā, ka šī cilvēku grupa ielauzās kluba treniņbāzē.

Kā vēlāk paziņoja pats klubs, ultras nonāca tiešā kluba pārstāvju un futbolistu tuvumā. Uz notikuma vietu tika norīkota īpaša policijas vienība, taču "Olympique" ziņo, ka tik un tā treniņbāzei nodarīti bojājumi, aizdedzināti koki un treniņbāzes teritorija, sabojātas vairākas kluba pārstāvju mašīnas, kā arī vairākas lietas tikušas nozagtas, ieskaitot galvenā trenera Villaša-Boaša personīgās lietas. Marseļas klubs treniņbāzei radītos zaudējumus novērtē vairāku simtu tūkstošu eiro vērtībā.

Marseļas klubs gan visvairāk uzsver spēlētājiem un kluba darbiniekiem sniegto apdraudējumu, norādot, ka uzbrukuma laikā bijis satraukums par savu drošību un dzīvību. Kluba paziņojumā tas nav minēts, taču Francijas mediji vēsta, ka ultru uzbrukumā fiziski cietis komandas aizsargs Alvaro Gonsaless, kuram trāpīja ultru mestā petarde. Tiek gan norādīts, ka viņam trāpīja nejauši, jo ultras bija tēmējušas pa citu futbolistu. Nopietni draudi viņa veselībai gan neesot radīti.

"Olympique" šosezon nespēlē izcili un ieņem sev pieticīgo septīto vietu Francijas līgā, turklāt zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas. Taču, reaģējot uz ultru reakciju, klubs solās izmantot savas iespējas un iesniegt apsūdzības tiesā, lai parūpētos par vainīgo sodīšanu.

Marseļai šovakar bija paredzēta spēle pret "Rennes", taču šī spēle uzbrukuma dēļ tikusi pārcelta.

Izmantotie resursi:
https://www.om.fr/fr/actualites/480...

  +1 [+] [-]

, 2021-01-30 22:44, pirms 3 gadiem
Kāpēc autors tos idiotus sauc par līdzjutējiem?

     [+] [-]

, 2021-01-31 00:20, pirms 3 gadiem
Kāpēc Tu noziedzniekus sauc par idiotiem?