Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"West Ham" par 30 miljoniem pārdod Pajetu un kritizē sava līdera attieksmi

Agris Suveizda

"West Ham" par 30 miljoniem pārdod Pajetu un kritizē sava līdera attieksmi
Dimitrī Pajets atgriežas Marseļā
Foto: OM.net

Francijas un Anglijas futbola klubi Marseļas "Olympique" un "West Ham" savās mājaslapās oficiāli paziņoja, ka neilgi pirms ziemas pāreju perioda beigām noslēgts darījums par Francijas izlases uzbrūkošā pussarga Dimitrī Pajeta atgriešanos Marseļā. Pārejas summa būs 30 miljoni eiro jeb aptuveni 25 miljoni sterliņu mārciņu. Līdz ar to Pajets kļuva par dārgāko pirkumu kluba vēsturē - argentīnietis Lučo Gonsaless pirms septiņarpus gadiem no "Porto" tika nopirkts par 18+6 miljoniem eiro.

"West Ham" neiet Sentetjēnas pēdās
Pirms nedaudz vairāk nekā divām nedēļām Premjerlīgas cienītājus un "West Ham" līdzjutējus šokēja ziņa par 29 gadus vecā Dimitrī Pajeta, viena no Londonas kluba līderiem, uzstādīto ultimātu, komandas vadībai paziņojot, ka viņš vairs nevēlas pārstāvēt šo vienību un ka vairs nekad nepiedalīsies tās spēlēs.

"West Ham" galvenais treneris Slavens Bīličs viņu uz laiku atstādināja, bet kluba vadītāji, vismaz publiski, kategoriski noliedza jebkādu pārdošanas iespēju. Atšķirībā no "St.-Etienne", kas pirms sešiem gadiem līdzīgā situācijā uzlika veto Pajeta pārejai uz tobrīd vēl Kataras īpašniekus neieguvušo PSG un piespieda viņu kaunpilni atvainoties par savu ultimātu, kļuva arvien skaidrāks, ka šajā situācijā Pajeta pārdošana ir neizbēgama.

Komandas līderis kļuva par fanu, kuri izdemolēja viņa mašīnu, ienaidnieku numur viens, tāpat viņu atpakaļ laukumā nevēlējās redzēt arī komandas biedri, un viņa sieva jau dažas dienas pēc Pajeta paziņojuma bija pārcēlusies atpakaļ uz Marseļu – tieši ģimenes nespēju iedzīvoties Londonā Pajets minēja kā vienu no galvenajiem pārejas iemesliem. Līdz ar to "West Ham" nācās būtiski samazināt sākumā prasītās cenas latiņu, 40 miljonu eiro vietā iegūstot vien 30, taču šī transfēra summa tik un tā ir divas reizes lielāka nekā tā, par kādu Pajets tika nopirkts 2015. gada vasarā.

"Žēl, ka Pajets mūs necienīja tik ļoti, kā mēs cienījām viņu"
Viens no "West Ham" vadītājiem Deivids Salivans pēc noslēgtā darījuma nekautrējās kluba mājaslapā asi kritizēt Pajeta attieksmi: "Klubs vēlas izteikt dziļu nožēlu par to, ka Dimitrī Pajets neizrādīja tādu pašu attieksmi un cieņu pret "West Ham", kādu klubs un fani izrādīja viņam, jo īpaši tad, kad tikai pirms gada viņu apbalvoja ar ienesīgu piecarpus gadu līgumu [Pajeta nedēļas alga bija ap 145 tūkstošiem eiro – A.S.]."

Salivans arī atzina, ka kluba vadība bija gatava likt Pajetam deldēt rezervistu soliņu vai arī trenēties ar otro komandu, tomēr par labu pārdošanai nobalsoja Bīličs: "Vēlētos darīt skaidru, ka finansiālajā ziņā mums nav nekādas nepieciešamības pārdot mūsu labākos spēlētājus un ka lēmums atļaut Pajetam aiziet tika pieņemts mūsu trenera un komandas vienotības labākajās interesēs. Godīgi sakot, gan valde, gan es būtu devuši priekšroku viņa palikšanai, lai viņu padarītu par piemēru citiem, ka neviens spēlētājs nav lielāks par klubu."

"West Ham" šajā pāreju periodā jau ir iegādājusies "Hull" pussargu Robertu Snodgrāsu (12 miljoni eiro) un Portugāles izlases centra aizsargu Žuzē Fonti (9,2 miljoni, "Southampton"), bet vēl plāno pirkt arī pēc spēka otrās līgas kluba "Brentford" uzbrucēju Skotu Hoganu (15,3 miljoni). "Esmu pārliecināts, ka tie spēlētāji, kurus janvārī jau esam ieguvuši, komandu padarīs stiprāku, nekā tā bija šā pāreju perioda sākumā," noslēdza Salivans.

Pajeta iegāde apliecina Marseļas "Olympique" atdzimšanas sākumu
"West Ham" iepriekš publiski kritizēja Marseļas "Olympique" par to, ka tā sazinājusies ar spēlētāju vēl pirms pārrunu sākšanās starp klubiem, taču pirms pusotra gada pati "West Ham" samērā līdzīgā veidā pārvilināja Pajetu, kurš tobrīd Marseļas rindās aizvadīja labākās sezonas karjerā. Saņemot iespaidīgu piedāvājumu no "West Ham", Pajeta aģents forsēja pārrunas ar "Olympique", cerot sagādāt savam klientam algas pielikumu, taču Marseļas kluba vadībā jau vairākus gadus valdīja haoss un finansiālas grūtības, kas noslēdzās Pajeta aizbraukšanā uz Londonu.

Indijas okeāna salā Reinjonā, Francijas aizjūras teritorijā, dzimušais Pajets pamest Marseļu nemaz nevēlējās, to izdarot aģenta spiediena rezultātā, un tagad savā bijušajā klubā ir atgriezies vien dažus mēnešus pēc īpašnieku un pilnīgas vadības maiņas. Tagad Francijas populārākā kluba īpašnieks ir amerikānis Franks Makorts, kurš ir gatavs nākamajos pāreju periodos investēt lielus līdzekļus, lai atgrieztu klubu gan Francijas, gan arī Eiropas elitē. Par pirmo pirkumu kļuva perspektīvais "Montpellier" uzbrūkošais pussargs Morgans Sansons (9+3 miljoni), bet par velti no Turīnas "Juventus" pārnāca karjeras norietā esošais kreisās malas aizsargs Patriss Evrā, kura debijā marseļieši mājās ar 5:1 sagrāva "Montpellier".

Marseļas "Olympique" šobrīd ar 33 punktiem 22 spēlēs Francijas čempionātā ieņem sesto vietu, taču no Čempionu līgas zonas atpaliek par 13 punktiem un par spīti tam, ka gaidāmi vēl pāris pirkumi, uz papīra pagaidām vēl krietni atpaliek no vadošajām vienībām – gaidāms, ka nopietnākā pastiprināšanās būs tieši nākamajā vasarā. Savukārt "West Ham" ar 28 punktiem 22 mačos Premjerlīgā ieņem vien desmito pozīciju. Pajets debijas sezonā Premjerlīgā 30 spēlēs guva deviņus vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, bet šosezon 18 spēlēs viņa rēķinā divi vārti un sešas piespēles. Ar Pajetu, kurš Francijas izlasē 32 spēles guvis astoņus vārtus, noslēgts četrarpus gadu līgums. Jau rītvakar Marseļas "Olympique" Francijas kausa 1/16 finālā uzņems Lionas "Olympique".

Izmantotie resursi:
https://www.whufc.com/news/articles...

     [+] [-]

, 2017-01-30 11:14, pirms 7 gadiem
Sakāpis
Slēpts komentārs: karlis1993

     [+] [-]

, 2017-01-30 11:54, pirms 7 gadiem
Pārmaksāts āksts Lai veicas cīnīties par piekto vietu Marseļā!

     [+] [-]

, 2017-01-30 11:58, pirms 7 gadiem
Snondgras ir Skotijas izlases wings. Ar Leeds uzvarejis championship un ar Hull ar ticis epl.

     [+] [-]

, 2017-01-30 12:00, pirms 7 gadiem
Gailenam pec EC sakapa galva. Pag sezon bija Austrumlondonas milulis,tagad ienaidniex nr1

  +3 [+] [-]

, 2017-01-30 12:03, pirms 7 gadiem
Pajets, protams, rīkojās nesmuki un neprofesionāli. Varu saprast WHU fanu neapmierinātību.

Tomēr pārsteidz, cik paredzami un banāli ir interneta komentētāji (visos portālos, ne tikai CS) šādos gadījumos. Spēlētājs uzreiz kļūst "pārmaksāts", "čūska", "interesē tikai nauda" (lai gan pieņemu WHU viņš pelnīja, vismaz, tikpat, ja ne vairāk), utt.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-30 12:19, pirms 7 gadiem
Marseļa iedeva West Ham Pajetu uz 18 mēnešiem un vēl klāt 15 miljonus

     [+] [-]

, 2017-01-30 12:27, pirms 7 gadiem
EČ viņš izskatījās fantastiski! Ja viņš tādā līmenī var noturēties arī visu sezonu, West Ham noteikti nav viņa līmeņa klubs.

  -2 [+] [-]

, 2017-01-30 13:53, pirms 7 gadiem
karlis1993 rakstīja: Solis atpakaļ. Nesaprotu, kāpēc no pasaules aizraujošākās līgas, kurā ir komandas līderis, ir jākuļas atpakaļ uz Franciju??!!
Gēnu līnenī čalim velk atpakaļ uz nēģeru līgu , tā to redzu .

  -3 [+] [-]

, 2017-01-30 15:29, pirms 7 gadiem
pokemoni te streso? katram ir izveleties kur spelet, otkart jau teica gimenes del,nevareja iedzivoties? un spelet atpakal majas,kapec ne?
nemot vera,ka pasi WHU kada cela vinu ieguva,taka neredzu jegu te breekai

  -3 [+] [-]

, 2017-01-30 15:31, pirms 7 gadiem
edzis111 rakstīja: Marseļa iedeva West Ham Pajetu uz 18 mēnešiem un vēl klāt 15 miljonus
nevis iedeva ,bet pardeva
otkart ta medz but,ka speletajiem vertiba aug, it seviski ka labi nospeleja E.C,bet pokemoni jau redz tikai plikus ciparus

  -4 [+] [-]

, 2017-01-30 16:18, pirms 7 gadiem
Labi nospēlēja, jo sevišķi finālā.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-30 16:51, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Labi nospēlēja, jo sevišķi finālā.
Bez plikas uz neko nebalstītas apsaukāšanās (Barcelona fanu pieeja), bet:

1) kaut kā jau līdz tam finālam bija jātiek;
2) nu tirgus vērtības attīstība tieši WHU periodā ir vnk. milzīga:
Dimitri Payet - market value progress |...

Tā ka... arī es nesaprotu, kāpēc jābrīnās, teiksim, par to, ka Dinamo Zagreb, teiksim, Luku Modriču jaunībā pārdot varētu par 20 miljoniem, bet vēlāk atpakaļ dabūt jau par ne mazāk kā 50+ miljoniem.
Chelsea un Nemaņas Matiča piemērs.

     [+] [-]

, 2017-01-30 16:58, pirms 7 gadiem
septembris rakstīja: Pajets, protams, rīkojās nesmuki un neprofesionāli. Varu saprast WHU fanu neapmierinātību.

Tomēr pārsteidz, cik paredzami un banāli ir interneta komentētāji (visos portālos, ne tikai CS) šādos gadījumos. Spēlētājs uzreiz kļūst "pārmaksāts", "čūska", "interesē tikai nauda" (lai gan pieņemu WHU viņš pelnīja, vismaz, tikpat, ja ne vairāk), utt.
Nu ja runājam par veidu, kādā pats spēlētājs pret klubu un, galu galā, darba devēju, izturējās, tad nu tur varētu tomēr būt zināmas pretenzijas.
Ko nozīmē "Es vairs negribu un es vairs nepārstāvēšu Jūsu klubu". Līgumu Tu, galu galā, esi parakstījis. Un tas neparedz tiesības uz... mēnešreizēm un "man, princesei, tā vienkārši vairs negribas, lūdzu apkalpojiet mani".

  +1 [+] [-]

, 2017-01-30 17:02, pirms 7 gadiem
septembris rakstīja: Pajets, protams, rīkojās nesmuki un neprofesionāli. Varu saprast WHU fanu neapmierinātību.

Tomēr pārsteidz, cik paredzami un banāli ir interneta komentētāji (visos portālos, ne tikai CS) šādos gadījumos. Spēlētājs uzreiz kļūst "pārmaksāts", "čūska", "interesē tikai nauda" (lai gan pieņemu WHU viņš pelnīja, vismaz, tikpat, ja ne vairāk), utt.
Spēlētājs, tas galu galā ir ļoti nozīmīgs un vērtīgs futbola kluba kā uzņēmuma aktīvs. Par to ir izdota nauda un par to katru dienu tiek izdota nauda.
Faktiski, tas ir tāpat, kā Tu bankai pateiksi "es vairs kredītu nemaksāšu, atbrīvojiet nu mani". Neatbrīvos, kamēr Tavā vietā kāds kredītu nenomaksās. Jo tas ir aktīvs.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-30 17:20, pirms 7 gadiem
Es jau arī pats rakstīju, ka saprotu pretenzijas pret viņu. Tas ir ļoti nesmuki, kā viņš rīkojās. Bet nu klubs, vismaz dabūja cienījamu izpirkuma maksu par viņu.

Mans komentārs bija par to, ka viņa rīcība nepadara viņu pa sliktu futbolistu. Tīri vērtējot viņa sniegumu laukumā, ne cilvēciskās īpašības.

Salīdzinājums ar kredītu nav pārāk veiksmīgs, jo salīdzināt saistību atdod naudu ar saistībām darīt darbu (spēlēt) 1 pret 1 īsti nevar. Un citi apstākļi (transfēra maksas, utt.) ir pārāk atšķirīgi.

     [+] [-]

, 2017-01-30 17:30, pirms 7 gadiem
septembris rakstīja: Es jau arī pats rakstīju, ka saprotu pretenzijas pret viņu. Tas ir ļoti nesmuki, kā viņš rīkojās. Bet nu klubs, vismaz dabūja cienījamu izpirkuma maksu par viņu.

Mans komentārs bija par to, ka viņa rīcība nepadara viņu pa sliktu futbolistu. Tīri vērtējot viņa sniegumu laukumā, ne cilvēciskās īpašības.

Salīdzinājums ar kredītu nav pārāk veiksmīgs, jo salīdzināt saistību atdod naudu ar saistībām darīt darbu (spēlēt) 1 pret 1 īsti nevar. Un citi apstākļi (transfēra maksas, utt.) ir pārāk atšķirīgi.
Kredīti kā banku aktīvi, vai debitori kā standarta uzņēmējdarbības aktīvi ir vienīgie, kurus var pielīdzināt spēlētājam kā futbola kluba aktīvam. Nevis kāds cits no apgroz.līdz, kur nu vēl pamatlīdz. Grozies kā gribi

Esam savu naudu iztērējuši konkrētā mērķī, par ko parakstīts saistības apliecinošs dokuments un pretī gribam kā minimums palikt pa nullēm, nejau mīnusos.

     [+] [-]

, 2017-01-30 17:39, pirms 7 gadiem
septembris rakstīja: Es jau arī pats rakstīju, ka saprotu pretenzijas pret viņu. Tas ir ļoti nesmuki, kā viņš rīkojās. Bet nu klubs, vismaz dabūja cienījamu izpirkuma maksu par viņu.

Mans komentārs bija par to, ka viņa rīcība nepadara viņu pa sliktu futbolistu. Tīri vērtējot viņa sniegumu laukumā, ne cilvēciskās īpašības.

Salīdzinājums ar kredītu nav pārāk veiksmīgs, jo salīdzināt saistību atdod naudu ar saistībām darīt darbu (spēlēt) 1 pret 1 īsti nevar. Un citi apstākļi (transfēra maksas, utt.) ir pārāk atšķirīgi.
Lai arī no grāmatvedības nekas cits kā pamatlīdzeklis jau spēlētājs nevar iznākt, bet nu domu jau saprati, lai neaiziet pavisam lielā off topicā.

     [+] [-]

, 2017-01-30 17:52, pirms 7 gadiem
Salīdzinot lietas "grāmatvediski", var nonākt lielā sviestā. "iztērējot savu naudu par spēlētāju" klubi primāri grib, lai šis spēlētājs pēc iespējas labāk performē laukumā, kas arī palielinās tā vērtību attiecīgi (ja viņš nav pārāk vecs). Liela daļa klubu nemaz negrib viņu tālāk pārdod (protams, liela daļa arī grib), bet cer, ka tas lielāko savu ieguldījumu kluba attīstībā izdarīs tieši ar savu sniegumu laukumā (kas, protams, pastarpināti arī uzlabos kluba finanses).

Protams, ka "grāmatvediski" abi (spēlētāji un kredīta saistības) ir aktīvi. Tāpat kā galds, zirgs vai futures (nākotnes pirkuma līgumi, latviski, laikam tas pareizi saucas). Tikai jēga no šāda salīdzinājuma maza...

  -2 [+] [-]

, 2017-01-30 18:59, pirms 7 gadiem
franču gļēvulis

  +2 [+] [-]

, 2017-01-30 19:47, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Nu ja runājam par veidu, kādā pats spēlētājs pret klubu un, galu galā, darba devēju, izturējās, tad nu tur varētu tomēr būt zināmas pretenzijas.
Ko nozīmē "Es vairs negribu un es vairs nepārstāvēšu Jūsu klubu". Līgumu Tu, galu galā, esi parakstījis. Un tas neparedz tiesības uz... mēnešreizēm un "man, princesei, tā vienkārši vairs negribas, lūdzu apkalpojiet mani".
Par lojalitāti.

Kaut kā vienpusēji sanāk tās diskusijas par lojalitāti futbola pasaulē.

Tātad futbola klubs var prasīt lojalitāti no spēlētāja, jo ir iztērējis naudu transfēram..

Bet kas garantē kluba lojalitāti pret spēlētāju, kurš klubam tērē savu veselību? Jebkurā brīdī spēlētājs var tikt aizstāts ar citu.
Vai nu traumas dēļ, kā rezultātā izkrīt no sastāva un pēc atgriešanās nerāda to sniegumu, ko iepriekš.

Vai vienkārši tiekot atzīts par aizstājamu, sak, reku mēs pastiprinām sastāvu un tavā vietā pērkam lūk šo čali, tev jāsamierinās ar vietu uz soliņa (un pie tam vēl dažos gadījumos atsakās laist izkonkurēto kadru prom, jo "rezervistu mums vajag", "nevaram laist pirms nav vietā aizstājējs", "lai paliek un cīnās par vietu sastāvā")

Kaut kā ļoti vienpusēji sanāk. Spēlētājus, kuri uzvedas kā klubi un dara, kā pašiem labāk, sauc par savtīgiem, bet klubus, kuri optimizē savu sastāvu - par pragrmatiskiem.

Manuprāt, būs vienkāršāk, ja atzīsim, ka lojalitāte futbolā a priori ir fikcija, jēdziens, kura piesaukšana skaisti izklausās, bet kurš reāli nepastāv.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-30 19:58, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Kredīti kā banku aktīvi, vai debitori kā standarta uzņēmējdarbības aktīvi ir vienīgie, kurus var pielīdzināt spēlētājam kā futbola kluba aktīvam. Nevis kāds cits no apgroz.līdz, kur nu vēl pamatlīdz. Grozies kā gribi

Esam savu naudu iztērējuši konkrētā mērķī, par ko parakstīts saistības apliecinošs dokuments un pretī gribam kā minimums palikt pa nullēm, nejau mīnusos.
Par aktīviem. Spēlētājs nav aktīvs (kgan klubu bilancēs tiek amortizētas transfēru summas tāpat kā aktīvu iegādes gadījumos, tas ir tikai grāmatvedības formalitāšu vajadzībām), juridiski spēlētājs tomēr ir un paliek darba ņēmējs.

Transfēra summa ir nevis nauda, kas samaksāta par spēlētāju kā LIETU, bet gan nauda, ko pircējs maksā pārdevējam kā kompensāciju par spēlētāja zaudējumu. Kompensāciju par TIESĪBĀM ar šo darba ņēmēju slēgt līgumu.

Līdz ar to spēlētājam ar transfēra summu nav pilnīgi nekāda sakara (ja nu vienīgi viņš no tās bonusā nesaņem kkādus %, bet tas ir ļoti specifisks un margināls gadījums). Vairumā gadījumu transfēra summa spēlētāju neskar un ir tikai daļa no attiecību kārtošanas režīma starp 2 darba devējiem.

Drusku blakustēma, bet pieķeršu klāt - arī flopiem braukt virsū par to transfēra summu, kas par viņiem samaksāta, nav pamata, jo ne jau spēlētājs piespieda klubu-pircēju šo summu par viņu maksāt.

"pretī gribam kā minimums palikt pa nullēm"
Nē, jūs nevarat pretī palikt pa nullēm - transfērā iztērētā summa negarantē tās atpelnīšanu. Vai, pareizāk sakot, - gribēt jūs varat viskautko, bet nekas jums (klubam) to negarantē. Ja vajag salīdzinājumu - tas ir kā spekulācijās ar nekustamo īpašumu. Vērtība nokrītas, un pigu vairs atpelnīsi.

Pie tam Vesthema šajā gadījumā no Pajeta iegādes un vēlākās pārdošanas ievērojami "uzvārījās", tā kā par finansiālo pusi viņiem sūdzēties arī nevajadzētu.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-30 20:17, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Esam savu naudu iztērējuši konkrētā mērķī, par ko parakstīts saistības apliecinošs dokuments un pretī gribam kā minimums palikt pa nullēm, nejau mīnusos.
Treškārt.

Vienīgais saistības radošais dokuments ir spēlētāja līgums ar klubu.
Un arī šeit strādā tirgus princips. Ja spēlē labi - uzlabo reputāciju un nonāc augstākā algu kategorijā, līdz ar to vari izvirzīt pretenzijas uz pielikumu turpat West Ham (ko Hammeri ar Pajetu arī dabūja izdarīt) vai pretējā gadījumā no Vesthemas pārej uz klubu, kurš var maksāt vairāk, teiksim, Chelsea, United, Barcelona, nav starpības. Jebkurā prof. darbības jomā cilvēki maina savu tagadējo darbu pret labāk atalgotu un tas nav nekas ārkārtējs. Pie tam futbolā jau tā ir specifiska situācija saistībā ar darba attiecību izbeigšanu. Nevar kā jebkurā citā darbā iesniegt uzteikumu un pēc mēneša (vai paejot citam līgumā norunātajam termiņam) aiziet. Vesthemai pat bija iespēja nepieņemt Marseļas bidus un, nerēķinoties ar spēlētāju, paturēt viņu komandā. Kā Liverpool izdarīja ar Suaresu pēc Arsenal bida (*slinkums meklēt citus piemērus, bet tādu ir pietiekami). Nevienā citā prof. darbības sfērā šāda prakse nepastāv.

Ja reiz runājam par tirgus reālijām, tad runājam tirgus izpratnē līdz galam. Mainīt darba devējus nav nekas ārkārtējs.

Ja ņemam vērā to, ko rakstīju savā 1. postā, ka klubu lojalitāte pret spēlētāju neeksistē, bet spēlētāja karjera ilgst labākajā gadījumā 15 gadus (ja to nesaīsina traumas), tad kāds tur brīnums, ka spēlētāji rīkojas pragmatiski un domā par savu finansiālo labklājību.

Pie tam Pajeta gadījumā diez vai viņš Marseļā saņem vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-30 20:33, pirms 7 gadiem
Rezumējot, viss heits par šādām situācijām man šķiet neracionāls. Eventuāli nav iespējams klubā noturēt spēlētāju, kurš negrib palikt.
Lojalitāte futbolā ir fikcija - klubi nepavisam nav lojāli pret spēlētājiem, bet no pašiem spēlētājiem savukārt tas nez kāpēc tiek sagaidīts.
Transfēru summas spēlētājus neskar, tas ir attiecību kārtošanas veids 2 darba devēju starpā.
Algu spēlētājs saņem par darbu - sniegumu laukumā spēļu laikā. No tās nevar sagaidīt, ka tā garantēs spēlētāja mūžīgu uzticību tagadējam darba devējam.
Nu kaut kā tā

     [+] [-]

, 2017-01-31 10:51, pirms 7 gadiem
Pilnībā piekrītu Marcham. Fani un vispār industrija ir pārāk koncentrējušies uz neracionālām gaidām, ka spēlētājam jāmīl viņu atbalstītais klubs. Visi tie komentāri: "tu varēji būt leģenda šeit, bet tagad mēs Tevi ienīdīsim" ir no šīs sērijas.
No otras puses pret klubiem šādu ekspektāciju vai nu nav, vai nu tās ir krietni mazākas. Atnāk Mou uz Chelsea (pēdējā reizē) un nepagarina līgumu ar leģendu - Lempardu, viss ok, viņš jau vecs. Atnāk Peps un nahrenizē Hārtu, viss OK, jo šis nemāk spēlēt ar bumbu.
Tas, ka spēlētājs grib mainīt klubu ir tikai normāli, to nevajadzētu uztvert personiski. Protams, to visu vajadzētu kārtot civilizēti, bez šādiem ultimātiem. Taču mēs arī nezinām visus lietas apstākļus, kā tur viss bija. Iespējams, Pajetam jau vairākas reizes solīja viņu pārdod, taču nepārdeva, un šis satrakojās. Tās ir tikai spekulācijas, bet tikai gribu teikt, ka nezinot visus lietas apstākļus, grūti objektīvi izdarīt spriedumus par to kurš sliktais, kurš nē.