Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: naftas magnāts

Beļģu supertalants Azārs nolēmis pievienoties "Chelsea"

Beļģu supertalants Azārs nolēmis pievienoties "Chelsea"
Edens Azārs (pa kreisi)
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas izlases un Francijas futbola kluba "Lille" pussargs Edens Azārs esot nolēmies pievienoties UEFA Čempionu līgas uzvarētājai jeb Londonas "Chelsea", vēsta spēlētāja oficiālais Twitter konts. Pāreja vēl nav notikusi oficiāli, taču paredzams, ka tikai 21 gadu vecais Azārs, kuram tiek prognozēta spoža nākotne, ar klubu noslēgs piecu gadu līgumu un "Lille" varētu iekasēt ap 40 miljoniem eiro.

"Pievienošos Čempionu līgas uzvarētājiem", tā vakar gan franciski, gan angliski savā Twitter kontā pavēstīja Azārs. Jau ilgu laiku bija zināms, ka Azārs pēc sezonas beigām pārcelsies uz Anglijas Premjerlīgu, tomēr nebija skaidrs, uz kuru komandu viņš dosies. Vēl pirms nepilnām divām nedēļām Azārs publiski paziņoja, ka viņa galamērķis būšot Mančestra, un tika lēsts, ka Azārs pēc pēdējās spēles Lilles publikai atklās jauno komandu. Tomēr iepriekšējā dienā Londonas "Chelsea" negaidīti triumfēja Čempionu līgā, tādējādi kvalificējoties arī nākamās sezonas turnīram, un Azāra plāni pēkšņi mainījās - "Chelsea" starp variantiem tika minēta arī agrāk, bet kā viens no priekšnoteikumiem beļģa izvēlē bija dalība Čempionu līgā, ko šķita, ka londonieši nespēs nodrošināt.

Azārs Francijas klubam "Lille" pievienojās jau 14 gadu vecumā un nepilnu 17 gadu vecumā jau debitēja "Ligue 1" (zīmīgi, ka gan pirmo, gan pēdējo spēli Azārs aizvadījis pret "Nancy"). Nākamajā sezonā Azārs arvien biežāk devās uz maiņu, kopumā aizvadot 30 spēles un sezonas beigu daļā jau regulāri izejot pamatsastāvā. Azārs turpināja progresēt gadu no gada, divreiz tiekot atzīts par čempionāta labāko jauno spēlētāju, bet pēdējās divās sezonās kļūstot par turnīra labāko spēlētāju. Šī bija Azāra labākā sezona karjerā, un beļģis 38 mačos guva 20 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles - šādu bilanci (vismaz 15+15) bez Azāra lielajās līgās spējis savākt tikai Lionels Mesi.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Twitter


, 2012-05-29 11:23, pirms 12 gadiem
Runā, ka Azārs redzēts pie Old Trafford Chelsea kreklā, runājam ar Roberto Mančīni.
, 2012-05-29 11:27, pirms 12 gadiem
Tikmēr vēl vienu atradu: Eden Hazard won't play until January for Chelsea. He is yet to choose which airline he will fly with. British Airways, EasyJet or Ryanair!

, 2012-05-29 11:42, pirms 12 gadiem
Uzgruazīšu par to rabbarberus,nevajag viņu United
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-29 12:03, pirms 12 gadiem
No vienas puses žēl, ka City viņu nedabūja, viņš tomēr ir ļoti talantīgs, bet no otras puses...
Viņš diez vai stabili tiktu pamatā, līdz ar to ar laiku varētu sākt žēloties, ņemot vērā priekšstatu, ko viņš par sevi ir radījis viņš ir ļoti izlutināts jauneklis. Publiski paziņot, ka ir vienojies ar 3 klubiem un tad likt gaidīt visiem un sarīkot tādu drāmu par savu izvēli ir augstprātības kaungals. Kaut ko tādu neatceros, ka kāds būtu atļāvies. Turklāt viņš sevi ir apliecinājis tikai Francijas čempī, kas ir līmeni zemāks par EPL, vēl nav zināms kā viņam ies EPL, kur aizsardzība ir krietni spēcīgāka pat lejasgala komandām. Arī transfēra summa (32-38 mio mārciņas no dažādiem avotiem) + aģenta bonus (6 mio, ja tic mēdijiem) un alga pie 200 k nedēļā ir krietni pārmaksāts par viņu. Lai gan nauda nebūtu problēma, tomēr šādu summu noteikti var iztērēt labāk un uz spēlētājiem, kas spēlē krietni priekš City noderīgākās pozīcijās (CB, DM).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kurzemes Patriots
, 2012-05-29 12:42, pirms 12 gadiem
Chelsea nākamai sezonai komplektē labu sastāvu!
, 2012-05-29 12:47, pirms 12 gadiem
Ibra rakstīja: Tikmēr vēl vienu atradu: Eden Hazard won't play until January for Chelsea. He is yet to choose which airline he will fly with. British Airways, EasyJet or Ryanair!

, 2012-05-29 12:57, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Azāram pie amatieriem nebūs ko darīt
Nenovērtē Azāru par zemu! Domājams, ka viņš kļūs par vienu no Eiropas čempionu līderiem. Vismaz amatieri ir spējīgi izkļūt no grupas ČL, tā ka pareiza izvēle, jo neviens no Mančestras klubiem to nespēja
, 2012-05-29 13:02, pirms 12 gadiem
ļoti ceru, ka viņš nepazudīs Chelsea rindās, jo tur tomēr priekšā ir spēlētāji, kuri sevi jau gadiem spējuši pierādīt EPL.
, 2012-05-29 13:03, pirms 12 gadiem
Kā jau rakstīju man ir dalītas izjūtas, ka viņu nedabūjām, daļēji arī skauž, jo talants viņam neapšaubāmi ir liels, turklāt viņš vēl ir jauns. Tomēr izvērtējot, pirmkārt, viņa personību (augstprātīgs un izlutināts, City jau pietiek ar Balotelli), otrkārt, pozīciju, kurā viņš spēlē (playmeikers nav tik nepieciešams, Silvu viņš neizkonkurēs tāpat, var spēlēt kā wingers, bet Nasri to arī var, un šobrīd esmu pārliecināts, ka Nasri ir labāks par viņu), treškārt, izmaksas (leilajā līgā vai lielā turnīrā nepierādījušam sevi spēlētājam, tas ir par daudz, bet tas ir mazākais, kas mani uztrauc), ceturtkārt, to, ka pastiprinājumus daudz vairāk vajag citās pozīcijās (CB, DM [ja De Jongu pārdos] un uzbrucējs) varbūt ir pat labi, ka viņu nedabūjām.
Dolārs1 rakstīja: Par naudu,Chelsea nau jauztraucas!Ja City vinu nedabuja,tad uzreiz lieki un par daudz izmaksas!Parasta skaudiba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-29 13:05, pirms 12 gadiem
Nu Chelsea ir pārbūves procesā, no šī viedokļa šī izvēle ir diezgan attaisnojama. Gan jau jaunais treneris, lai arī kurš tas būtu, dos viņam sevi pierādīt. Droši vien, ka Maludā, Kalū utt. būs prom pāris mēnešu laikā un Azārs, Marins un Mata veidos Chelsea kreatīvo mida kodolu.
Carloz rakstīja: ļoti ceru, ka viņš nepazudīs Chelsea rindās, jo tur tomēr priekšā ir spēlētāji, kuri sevi jau gadiem spējuši pierādīt EPL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-29 13:13, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nenovērtē Azāru par zemu! Domājams, ka viņš kļūs par vienu no Eiropas čempionu līderiem. Vismaz amatieri ir spējīgi izkļūt no grupas ČL, tā ka pareiza izvēle, jo neviens no Mančestras klubiem to nespēja
Es jau vispār viņu nenovērtēju par zemu, bet nu lai čalim veicas
, 2012-05-29 13:15, pirms 12 gadiem
Dolārs1 rakstīja: Ko tu te trinies ka veca nedabujusi govs!Ej paraudi par savu pingpongu
Kas tev lēcies? Eksāmenu kkur nenokārtoji vai mamma nelaiž ārā, ka tik dusmīgs uz mani?
, 2012-05-29 13:15, pirms 12 gadiem
mazais Messi, he... nu, tad jau redzēsim...
, 2012-05-29 13:20, pirms 12 gadiem
protams ka Chelsea fani var būt apmierināti ar Azāra izvēli,jo pastāv cerība nākasezon vismaz mainīt spēles taktiku,būs kas veido uzbrukuus,nebūs jāsēž autobusā....vienīgais kas sitīs vārtus, Drogbā prom...Torres?-
, 2012-05-29 13:38, pirms 12 gadiem
Vispār jau vakar vakarā vel dažos sporta forumos smējās, ka Azārs jau nepateica, ka pievienosies tieši šīs sezonas ČL uzvarētājiem, bet gan ČL uzvarētājiem vispārīgā formā Ņemot vērā to cirku ko Azārs uztaisija trinoties tā kā bāba un flirtējot ar mēdijiem, nebūtu nekāds brīnums ka atkal uztaisītu kārtējo joku Bet nu protams, reāli jau viņš ir Chelsea un tur tad arī lai provē sevi parādīt. Talants jau ir milzīgs, bet nav vel nekāds fakts, ka EPL viņam viss izdosies... Cik saprotu, MU un City atteicās apmierināt Azāra pārspīlēto algas prasību (200k) nedēļā, jo tas nozīmētu automātiski viņam lielāku algu nekā lielākai daļai abu komandu līderu. Tas tomēr būtu pārāk liels risks kā arī ļoti iespējams izraisītu neapmierinātību, savukārt Abramovičam ar steigu ir jāatjauno turpat puse sākumsastāva!
, 2012-05-29 13:46, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: protams ka Chelsea fani var būt apmierināti ar Azāra izvēli,jo pastāv cerība nākasezon vismaz mainīt spēles taktiku,būs kas veido uzbrukuus,nebūs jāsēž autobusā....vienīgais kas sitīs vārtus, Drogbā prom...Torres?-
Un jaa mazajam Bronsonam atkal skauž ka mudakiem maks pa plaanu, bet neko dariit varbuut naakosreiz
Un neuztraucies pa Torresu, labaak domaa pa mudakiem, jo tiem tik Sreks vieniigais ir siteejs. Jums jau tur tie pensionaari netruukst
, 2012-05-29 13:50, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Un jaa mazajam Bronsonam atkal skauž ka mudakiem maks pa plaanu, bet neko dariit varbuut naakosreiz
Un neuztraucies pa Torresu, labaak domaa pa mudakiem, jo tiem tik Sreks vieniigais ir siteejs. Jums jau tur tie pensionaari netruukst
tu tak i jenots pensionāri apskaties savā aizgaldā tu sivēnaste
, 2012-05-29 13:51, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Vispār jau vakar vakarā vel dažos sporta forumos smējās, ka Azārs jau nepateica, ka pievienosies tieši šīs sezonas ČL uzvarētājiem, bet gan ČL uzvarētājiem vispārīgā formā Ņemot vērā to cirku ko Azārs uztaisija trinoties tā kā bāba un flirtējot ar mēdijiem, nebūtu nekāds brīnums ka atkal uztaisītu kārtējo joku Bet nu protams, reāli jau viņš ir Chelsea un tur tad arī lai provē sevi parādīt. Talants jau ir milzīgs, bet nav vel nekāds fakts, ka EPL viņam viss izdosies... Cik saprotu, MU un City atteicās apmierināt Azāra pārspīlēto algas prasību (200k) nedēļā, jo tas nozīmētu automātiski viņam lielāku algu nekā lielākai daļai abu komandu līderu. Tas tomēr būtu pārāk liels risks kā arī ļoti iespējams izraisītu neapmierinātību, savukārt Abramovičam ar steigu ir jāatjauno turpat puse sākumsastāva!
Kuraa vietaa Abramam ar steigu jaatjauno puse saakumsastaava ko?
Un taads mu neatteicaas apmierinaat Azāra algas prasiibu, jo vini vnk to nevareetu atlauties!
, 2012-05-29 13:52, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: tu tak i jenots pensionāri apskaties savā aizgaldā tu sivēnaste
Tev pie tam tur ir traumeeti pensionaari
, 2012-05-29 13:55, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Tev pie tam tur ir traumeeti pensionaari
tevi tai Kandavā tie džauri laikam sit pa galvu nemitīgi....savādāka izskaidrojuma nav
, 2012-05-29 14:00, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: tevi tai Kandavā tie džauri laikam sit pa galvu nemitīgi....savādāka izskaidrojuma nav
Atbrauc paskaties, Kandavaa ir normaali čigaani ko nevareetu teikt par tevi
Rasists!
, 2012-05-29 14:02, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Atbrauc paskaties, Kandavaa ir normaali čigaani ko nevareetu teikt par tevi
Rasists!
kur es ko par džauriem ko sliktu saku? es vieņiem roku paspiestu ka dauza tādus kā tevi,sivēnaste tu
, 2012-05-29 14:05, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Kuraa vietaa Abramam ar steigu jaatjauno puse saakumsastaava ko?
Un taads mu neatteicaas apmierinaat Azāra algas prasiibu, jo vini vnk to nevareetu atlauties!
Tu tak esi vienkārši pajolīts Sēdi un attīsties, kā jau vairumam zilīšu pienākas
, 2012-05-29 14:15, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: kur es ko par džauriem ko sliktu saku? es vieņiem roku paspiestu ka dauza tādus kā tevi,sivēnaste tu
Diezvai kaads čigaans tev roku spiestu, driizaak tavu pauri kkur iespiestu, mudak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-29 14:17, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Tu tak esi vienkārši pajolīts Sēdi un attīsties, kā jau vairumam zilīšu pienākas
Vot ej attiisties tiesi tu pajolin ar saviem apgalvojumiem
, 2012-05-29 14:24, pirms 12 gadiem
Andresens rakstīja: Diezvai kaads čigaans tev roku spiestu, driizaak tavu pauri kkur iespiestu, mudak
pats jau neko nevari sakarīgu izdoāt ne,sivenaste? starp citu kā tev ir ar to vārtu gūšanas psiholoģiju,4 gadu laikā esi kaut ko uzlabojis?Ja vēl tev ir problēmas vari mammai paprasīt naudiņu un ar sabiedrisko atbraukt brīvdienās līdz Tukumam,tur Telms rīko 13 gadīgiem puikām turnīru ,viņi tev varētu pamācīt kā tas jādar
, 2012-05-29 14:29, pirms 12 gadiem
Azārs tak grib free role, kāds flangs..
Da labi, vismaz šitais cirks būs beidzies. Tādu ziepju operu čalis un aģents uztaisīja, ka maz neliekas.
, 2012-05-29 14:32, pirms 12 gadiem
Bronsons rakstīja: tu tak i jenots pensionāri apskaties savā aizgaldā tu sivēnaste
6:6 ir spēlētāji, kuru vecums ir pāri 30 gadiem (nu jau neskaitot Drogbu). turklāt Chelsea nevienam nav pāri pa 34 gadiem, kas jums ir veseliem 2 spēlētājiem. un pie tam vienu nācās atsaukt no "pensijas". tāpēc jums pašiem nevajadzētu Chelsea saukt par pensionāru klubiņu (mūsējiem arī īpaši nevajadzētu uz jums to attiecināt).
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".