Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Dakāras" rallijā startējušais Vilašs-Boašs atsāk trenēt un pārņem Marseļas "Olympique"

"Dakāras" rallijā startējušais Vilašs-Boašs atsāk trenēt un pārņem Marseļas "Olympique"
Andrē Vilašs-Boašs (no labās) "Dakāras" rallijā. Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola klubs Marseļas "Olympique" pēc Rudi Garsijas atbrīvošanas ātri panācis vienošanos ar jaunu galveno treneri. Par to kļuvis portugālis Andrē Vilašs-Boašs, kurš līgumu parakstījis uz diviem gadiem.

Portugāļu speciālists par galveno treneri sāka strādāt 32 gadu vecumā, trenējot "Academica", bet lielākos panākumus viņš guva ar citu Portugāles klubu "Porto", 2010./11. g. sezonā tiekot ne tikai pie Portugāles Superkausa, Portugāles kausa un Portugāles čempionu kausa, bet arī UEFA Eiropas līgas trofejas.

Pēc tam viņš strādāja ar Londonas klubiem "Chelsea" un "Tottenham" un vadīja Sanktpēterburgas "Zenit", bet Vilaša-Boaša iepriekšējā pieturvieta bija Ķīna. 2016. gada novembrī viņš kļuva par Šanhajas SIPG galveno treneri, amatā nomainot Svenu Jēranu Ēriksonu, bet jau pēc gada pameta klubu, atsakoties pagarināt līgumu. Drīzumā portugālis startēja 2018. gada "Dakāras" rallijā, izstājoties 4. posmā Peru.

Kopš Marseļas "Olympique" īpašnieku maiņas 2016. gada oktobrī komandas galvenais treneris bija francūzis Rudi Garsija, taču viņš pirms nedēļas tika atbrīvots briesmīgas sezonas dēļ. Marseļa izgāzās gan Eiropas līgas grupu turnīrā, samierinoties ar vienu punktu, gan arī Francijā, paliekot piektajā vietā un paliekot bez Eirokausiem.

Tikmēr "Monaco" apstiprinājusi, ka Vilaša-Boaša tautietis Leonardu Žardims, kurš bija "Milan" redzeslokā, turpinās vadīt komandu, bet Lionā notikusi jaunās kluba vadības – sporta direktora Žuninju un galvenā trenera Silvinju - prezentācija.

Izmantotie resursi:
https://www.om.net/actualites/38215...


, 2019-05-28 22:59, pirms 5 gadiem
Marseļa EL grupu turnīru noslēdz ar 1 punktu, nevis 3 punktiem.
, 2019-05-28 23:03, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Marseļa EL grupu turnīru noslēdz ar 1 punktu, nevis 3 punktiem.
taisnība, paldies
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".