Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Liona nopērk "Chelsea" piederošo Traorē, vienojas ar Diasu no "Real" un pārtrauc cīņu par Žirū

Agris Suveizda

Liona nopērk "Chelsea" piederošo Traorē, vienojas ar Diasu no "Real" un pārtrauc cīņu par Žirū
Bertrāns Traorē pret Lionas "Olympique" aizsargu Žeremī Morelu
Foto: EPA/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" paziņoja par otro pirkumu šajā starpsezonā, no Londonas "Chelsea" iegādājoties Burkinafaso izlases malējo uzbrucēju Bertrānu Traorē.

Lai arī pēdējās nedēļās tika baumots, ka Lionas "Olympique" nāksies šķirties no 20 miljoniem eiro, beigu beigās darījuma vērtība ir uz pusi mazāka – vien desmit miljoni eiro un 15% no nākamā transfēra. Francijas klubs par Traorē interesējās jau ilgāk nekā gadu, un simboliski, ka tieši Bertrāns Traorē un Amsterdamas "Ajax", kurp afrikānis bija devies īrē, aizlika lioniešiem priekšā kāju Eiropas līgas pusfinālā. Nīderlandes čempionātā Traorē 24 spēlēs guva deviņus vārtus. Anglijas Premjerlīgas karjerā Traorē aizvadījis tikai desmit mačus un guvis divus vārtus.

Par pirmo Lionas pirkumu kļuva "Benfica" brazīliešu kreisās malas aizsargs Marsals, kurš iegādāts par četrarpus miljoniem eiro, bet jau drīzumā līgumus parakstīt vajadzētu vēl diviem futbolistiem. Kluba īpašnieks Žans Mišels Olass paziņoja, ka jau praktiski panākta vienošanās par Madrides "Real" centra uzbrucēja Mariano Diasa transfēru. 23 gadus vecais uzbrucējs šosezon "La Liga" astoņreiz devās uz maiņu un guva vienus vārtus. Tāpat vienošanās gandrīz panākta ar "Le Havre" perspektīvo kreisās malas aizsargu Ferlānu Mendī.

Diasa potenciālā pievienošanās gan pagaidām nekādi neietekmē neskaidro situāciu ap Aleksandru Lakazetu, kuram pēdējos gados dubliera centra uzbrucēja pozīcijā nemaz nav bijis. "Šobrīd mūsu pozīcija ir tāda – ja neatradīsim viņa aizstājēju, Lakazetu paturēsim," sacīja Olass. "Lakazets vēlējās pamest komandu, un viņam tika dota atļauja pāriet uz viņa sirds klubu Madrides "Atletico", bet viss nojuka [reģistrācijas aizlieguma dēļ]. Viņš [joprojām] grib aiziet, un mēs to izskatīsim tuvākajās nedēļās. Ja saņemsim atbilstošu piedāvājumu [klubs vēloties ap 50-60 miljoniem eiro – A.S.]

Olasa piebilde par to, ka komandā jāspēlē motivētiem futbolistiem, gan liek domāt, ka Lionas kluba simbola aiziešana ir ļoti reāla. Vistālāk pārrunās ar Lakazetu esot tikusi Londonas "Arsenal", un lionieši iespējamā darījuma gadījumā ļoti vēlējās iegūt Francijas izlases uzbrucēju Olivjē Žirū, taču viņš pats negrib pamest "Arsenal". "Nevēlamies sakrāt pilnu noliktavu ar uzbrucējiem," situāciju komentēja Olass, izstājoties no cīņas par kādreizējo "Montpellier" spēlētāju.

Lai arī pagaidām "Olympique" lielākoties veikusi pārrunas par uzbrucējiem un malējiem aizsargiem, vasaras pāreju perioda galvenā prioritāte ir aizsardzības centra nostiprināšana, kas jau ilgus gadus ir viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem. Tiek lēsts, ka viena no prioritātēm ir Mančestras "City" piederošā Džeisona Denajēra īre, taču starpsezonā paredzama vismaz divu centra aizsargu pievienošanās.

Izmantotie resursi:
Jean-Michel Aulas : « On devrait très bientôt...

  +2 [+] [-]

, 2017-06-27 13:39, pirms 7 gadiem
Nezinu, cik nopietns ir tas portāls - sportazinas.com , bet tur vismaz informācija ir stipri ātrāk par sportacentrs.com, ka arī vismaz raksti ir saprotamā latviešu valodā! Daudz pat tādu rakstu, par ko te vispār nekādu zinu nav..

  +1 [+] [-]

, 2017-06-27 14:12, pirms 7 gadiem
kvadrats rakstīja: Nezinu, cik nopietns ir tas portāls - sportazinas.com , bet tur vismaz informācija ir stipri ātrāk par sportacentrs.com, ka arī vismaz raksti ir saprotamā latviešu valodā! Daudz pat tādu rakstu, par ko te vispār nekādu zinu nav..
Īstenībā ļoti patīkams tas portāls jau vairākus mēnešus lasu viņu - daudzkas tāds kas te nav tur tiek rakstīts, praktiski viss info ir krietni ātrāk nekā šeit, žurnālisti tur profesionālāki, šķiet, nu vismaz rūpīgāk pret savu darbu attiecas, jo tur nemēdzu saskarties ne ar faktu kļūdām, ne drukas kļūdām, ne neuzmanības kļūdām utt. Man personīgi patīk tas portāls.

     [+] [-]

, 2017-06-27 14:44, pirms 7 gadiem
Tur hosts vienīgi šķiet diezgan bēdīgs, bet visā visuma teikšu daudz labāks ka sc

     [+] [-]

, 2017-06-27 15:11, pirms 7 gadiem
Šķiet sportacentrs.com pienācis gals Tas portāls tiešām izskatās sakarīgāks.

     [+] [-]

, 2017-06-27 15:30, pirms 7 gadiem
izskatās ka tur lielākā daļa raksti nāk no ''LETA'' bet ne autoru, ne vispār no aministrācijas sazināties nevar - lapa uz gaisa turas laikam - bet laba cik iemetu acis