Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" par 5,5 miljoniem pirks "Guingamp" snaiperi Bovū

Agris Suveizda

Lionas "Olympique" par 5,5 miljoniem pirks "Guingamp" snaiperi Bovū
Klaudio Bovū (attēlā) kopā ar otru uzbrucēju Kristofu Mandanu iepriekšējā sezonā visos turnīros guva 44 (27+17) no "Guingamp" 63 vārtiem jeb 70%
Foto: AFP/Scanpix

Francijas otrais spēcīgākais futbola klubs Lionas "Olympique" savā mājaslapā paziņojis, ka ir panākta vienošanās par "Guingamp" uzbrukuma līdera Klaudio Bovū iegādi. Ar 27 gadus veco franču uzbrucēju pēc medicīnisko pārbaužu iziešanas tiks parakstīts četru gadu līgums. Pārejas maksa netiek atklāta, taču Francijas mediji ziņo, ka tā būs 5,5 miljoni eiro.

Viena no Lionas "Olympique" vasaras prioritātēm bija centra uzbrucēja iegāde, un šai lomai izvēlēts Klaudio Bovū, kurš finansiāli ļoti laba piedāvājuma vietā no Kataras izvēlējās iespēju debitēt UEFA Čempionu līgā. Vēl pirms dažām dienām Lionas kluba prezidents Žans Mišels Olass izteicās, ka "Guingamp" ir nedaudz alkatīga, taču caur "saviem kanāliem" vienošanās drīz tiks panākta. Olass acīmredzami norādīja uz Bovū gaidāmo uzbrukuma partneri Aleksandru Lakazetu, ar kuru Klaudio kopā atpūtās atvaļinājumā.

Iepriekš pārstāvējis tādas komandas kā "Troyes" un "Chateauroux", Bovū Francijas spēcīgākajā līgā debitēja vien 2013. gada februārī un "Ligue 1" aizvadījis tikai divarpus sezonas. Pirmā pusotra gada laikā Bovū "Bastia" un "Guingamp" sastāvā aizvadīja 51 spēli un guva tikai sešus vārtus, bet iepriekšējā sezona bija pārliecinoši labākā viņa karjerā – 17 vārti 36 spēlēs, atpaliekot tikai no līgas zvaigznēm Lakazeta (27), Andrē Pjēra Žiņaka (21), Zlatana Ibrahimoviča (19) un Edinsona Kavani 18). Vēl piecus vārtus astoņās spēlēs Bovū guva Eiropas līgā, kur "Guingamp" aizkļuva līdz 1/16 finālam. Francijas čempionātā komanda ieņēma 10. vietu.

"Līdz ar Žeremija Morela un Klaudio Bovū pievienošanos un Geidā Fofanā un Klemāna Grenjē atgriešanās pēc ilgstošas prombūtnes, Lionas "Olympique" ir izpildījis lielāko daļu vasaras plānu," teikts kluba paziņojumā. "Esam pagarinājuši līgumu ar Klemānu Grenjē un šogad vai nākamgad iegūsim pieredzējušu centra aizsargu."

Kaut arī Itālijas prese baumo par Lionas interesi par "Milan" centra aizsargu Adilu Ramī, franču kluba preses relīze mudina domāt, ka jaunais centra aizsargs būs Nikolā Nkulū, kuram pēc gada beigsies līgums ar Marseļas "Olympique". Joprojām turpinās pārrunas par līguma pagarināšanu ar Lakazetu un vārtsargu Antoniju Lopešu. Ar pēdējo sarunas esot nedaudz iestrēgušas, un Olass savā stilā izdarīja publisku spiedienu kā uz spēlētāja pusi, tā arī saviem sāncenšiem no Marseļas "Olympique", sakot – ja neizdosies pagarināt līgumu ar Lopešu, varam mēģināt nopirkt Marseļas kapteini Stevu Mandandā.

Uzņemto kursu uz gados jaunu talantu meklēšanu turpina "Monaco", kas paziņojusi par 19 gadus vecā "Caen" pussarga Tomā Lemāra iegādi. Debijas sezonā "Ligue 1" Lemārs piedalījās 25 spēlēs, sešas no tām sākot pamatsastāvā un gūstot vienus vārtus. Līgums ar Lemāru noslēgts uz pieciem gadiem, bet "Caen" iekasēs četrus miljonus eiro. Tikmēr līdz 2019. gadam līgumu ar klubu pagarinājis 19 gadus vecais perspektīvais franču uzbrucējs Antonijs Marsiāls, kurš iepriekšējā sezonā piedalījās 35 spēlēs, 19 sāka pamatsastāvā un guva deviņus vārtus.

Par diviem jaunieguvumiem oficiāli paziņoja "Lille", kas par 2,7 miljoniem eiro nopirka "Nice" uzbrūkošo pussargu Eriku Boteaku un parakstīja līgumu uz vienu sezonu ar brīvo aģentu Renato Sivelji, kurš savulaik jau vairākus gadus pārstāvējis tādus franču klubus kā Marseļas "Olympique" un "Nice". Pēdējās divas sezonas 31 gadu vecais Sivelji spēlēja turku "Bursaspor". Savukārt 27 gadus vecais Boteaks iepriekšējā sezonā 35 spēles guva astoņus vārtus.

Izmantotie resursi:
Communiqué de presse | OLWeb.fr
L’AS Monaco et Caen trouvent un accord pour...
Anthony Martial commits to AS Monaco until 2019...
OFFICIEL, ÉRIC BAUTHÉAC EST UN DOGUE ! | Lille...
L’EXPERIMENTÉ RENATO CIVELLI EST BIEN LILLOIS !...

     [+] [-]

, 2015-06-27 21:15, pirms 9 gadiem
Teicams pirkums Lionai. Cerams, ka nākamgad varēs pacīnīties par titulu. Vienīgi žēl Guingamp. Simpātiska komanda, kurai vidēja apmeklētība līgas spēlēm divas reizes pārsniedz pašas pilsētas iedzīvotāju daudzumu.

     [+] [-]

, 2015-06-27 22:10, pirms 9 gadiem
Lyon kā vampīri apsūc visus simpātiskos klubus...