Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pogbā nepretendē uz Francijas labākā leģionāra balvu, starp kandidātiem Dembelē

Pogbā nepretendē uz Francijas labākā leģionāra balvu, starp kandidātiem Dembelē
Pols Pogbā
Foto: PA Wire/Scanpix

Paziņoti kandidāti uz vairākām balvām, kas tiks pasniegtas labākajiem spēlētājiem Francijas futbola augstākajās līgās. Katrā no "Ligue 1" nominācijām spēlētāju un treneru balsojumā izvirzīts vismaz pa vienam spēlētājam no "Monaco" un PSG.

Lai arī "Monaco" ir pašreizējā Francijas futbola čempionāta līdere, uz sezonas labākā spēlētāja balvu pretendē tikai viens šā kluba spēlētājs – Portugāles izlases pussargs Bernardu Silva. Toties no ne pārāk veiksmīgu sezonu aizvadošās PSG balsojumā nominēts ne tikai līgas labākais bombardieris Edinsons Kavani, bet arī itāļu pussargs Marko Verrati. Ceturtais kandidāts ir Lionas "Olympique" līderis Aleksandrs Lakazets, kurš pēdējos četros gados bija vienīgais, kurš spēja trofeju atņems Zlatanam Ibrahīmovičam.

Labākā trenera nominācijā četriniekā iekļuvis "Monaco" speciālists Leonardu Žardims, "Nice" vadītājs Lisjēns Favrs un "Bordeaux" treneris Žoslēns Gurvenneks. Negaidīti starp kandidātiem ticis arī PSG galvenais treneris Unajs Emerijs, kurš droši vien būtu starp pēdējām vietām, izvērtējot rezultāta un spēlētāju, naudas resursu attiecību. Iepriekšējās divās sezonās par labāko treneri tika atzīts PSG vadītājs Lorāns Blāns.

Negaidīta izvēle ir arī vārtsargu nominācijā, kur labāko četriniekā iekļuvuši viduvēju sezonu aizvadošie PSG un "Monaco" vārtu vīri Kevins Traps un Danijels Subašičs. Uz šo balvu pretendē arī "Dijon" vārtsargs Baptists Renē un portugālis Antonī Lopešs no Lionas "Olympique". Iepriekšējos divus gadus balvu ieguva Stevs Mandandā.

Savukārt labākā jaunā spēlētāja balvu sadalīs "Monaco" spīdekļi Kilians Mbapē un Tomā Lemārs, kā arī "Nice" un PSG jaunieši Vilans Siprjēns un Adrjēns Rabio. Pirms gada balvu ieguva Usmans Dembelē, kurš šosezon jau iekļuvis starp četriem labākajiem franču leģionāriem. Vēl starp kandidātiem ir Madrides grandu uzbrucēji Karims Benzemā un Antuāns Grīzmans, kurš uzvarēja pirms gada, kā arī šīs sezonas Premjerlīgas labākais futbolists Ngolo Kantē. Izvirzīts netika dārgākais spēlētājs pasaulē Pols Pogbā. Balva tiks pasniegta otro reizi.

Izmantotie resursi:
LFP.fr - Ligue de Football Professionnel -...


, 2017-04-27 20:05, pirms 7 gadiem
pogba nepretendē??
es nesaprotu.. viņš 2 smukas piespēles sezonā ir atdevis... un dabs.. labākais dabists par 100 miljoniem, noteikti..
un nepretendē

pogba un vidals pameta juvi, lai izcīnītu ČL kausu. juve bez viņiem pusfinālā. labs
, 2017-04-27 20:11, pirms 7 gadiem
Vins var pretendēt kā gada sliktākais pirkums!!
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".