Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Lille" galvenā trenera amatu uztic no Kotdivuāras aizgājušajam Renāram

Rolands Eliņš

"Lille" galvenā trenera amatu uztic no Kotdivuāras aizgājušajam Renāram
Ervē Renārs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas augstākās līgas klubs "Lille" oficiāli apstiprinājis 46 gadus veco Ervē Renāru galvenā trenera amatā, parakstot līgumu ar viņu uz četriem gadiem.

"Lille" šosezon ieņēma tikai astoto vietu Francijas līgā, turklāt pirms mēneša izgāzās mačā pret PSG, ciešot sakāvi 1:6. Tas nozīmēja palikšanu ārpus Eirokausiem un pagājušajā sezonā iegūtās trešās vietas neaizstāvēšanu. Atlaists tika treneris Renē Žirārs, bet viņa vietā nozīmēts Ervē Renārs, kurš sevi veiksmīgi pierādījis darbā ar Āfrikas izlasēm.

Renārs šogad līdz triumfam Nāciju kausā aizveda Kotdivuāras izlasi, taču pagājušajā nedēļā lauza līgumu ar to. Viņa panākumu sarakstā arī Nāciju kausa izcīnīšana ar Zambijas izlasi.

Jaunu treneri šodien iecēlusi arī Vācijas "Stuttgart", kura noslēgusi vienošanos uz trim gadiem ar Aleksandru Cornigeru. 47 gadus vecais treneris pārņems amatu no Hūba Stīvensa, kurš komandai palīdzēja izvairīties no izkrišanas no Bundeslīgas. Cornigers iepriekš jau strādājis Štutgartes klubā kā trenera palīgs, savukārt kā galvenajam trenerim viņam šī būs debija Vācijas spēcīgākajā līgā.

Izmantotie resursi:
Accord trouvé entre le LOSC et Hervé Renard -...
Stuttgart appoint Zorniger as head coach | VfB...