Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Franču pussargam pēc saslimšanas ar Covid-19 izraisīta mākslīgā koma

Agris Suveizda

Franču pussargam pēc saslimšanas ar Covid-19 izraisīta mākslīgā koma
Žuniors Sambija. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Francijas augstākās līgas kluba "Montpellier" pussargs Žuniors Sambija atrodas mākslīgajā komā, sarunā ar laikrakstu Le Parisien atklājis viņa aģents Frederiks Gerrā. 23 gadus vecais francūzis kļuvis par pirmo "Ligue 1" futbolistu, kuram apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

"Ligue 1" astotās vietas īpašniece "Montpellier" ceturtdien paziņoja, ka kāds no tās spēlētājiem īpašā aprūpē atrodas slimnīcā, neatklājot personas vārdu. Taču vakar spēlētāja aģents apstiprināja futbolista identitāti un pozitīvās analīzes. Sambijas pārstāvis atklāja, ka mediķi futbolistam ierosinājuši mākslīgo komu un ka spēlētāja veselības stāvoklis ir stabils – tas nav nedz uzlabojies, nedz pasliktinājies. Gerrā teica, ka Sambija stingri ievērojis piesardzības pasākumus un ka visdrīzāk inficējies iepērkoties. Lionā dzimušais Sambija pandēmijas laikā palika kluba mītnes pilsētā Monpeljē.

"Viņam trīs dienas bija spēcīga caureja, gluži kā gastroenterīts. Tad otrdienas rītā viņš devās uz slimnīcu. Ar viņu sazinājos, kad viņš atradās intensīvajā aprūpē. Viņam tikko bija veikta Covid-19 pārbaude, un rezultāts bija negatīvs. Trešdien viņam vajadzēja tikt izrakstītam, taču tad viņam pasliktinājās plaušu stāvoklis," atklāja aģents. "Stāvoklis vēl vairāk pasliktinājās pārvešanas laikā. Viņš atgriezās tajā pašā slimnīcā, tad divreiz mainīja slimnīcu, pirms tika ievietots mākslīgajā komā. Naktī uz piektdienu viņam tika veiktas atkārtotas Covid-19 pārbaudes, un šoreiz rezultāts bija pozitīvs."

Par pirmo profesionālo futbolistu Francijā, kuram tika apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, kļuva otrās līgas kluba "Troyes" un Dienvidkorejas izlases uzbrucējs Hjandžuns Saks, bet augstākajā līgā līdz šim nebija neviena gadījuma. Sambija profesionālo karjeru sāka otrās līgas komandā "Niort", bet 2018. gada vasarā par diviem miljoniem eiro pārcēlās uz "Montpellier". Šosezon Sambija ir sācis piecas no 17 spēlēm un guvis vienus vārtus.

Francijas profesionālās līgas pieņēmušas lēmumu sezonu atsākt 17. jūnijā, to izspēlēt līdz 25. jūlijam un jau 22. vai 23. augustā sākt nākamo sezonu. Šis plāns gan joprojām ir tikai iespējamā scenārija statusā, jo, gluži kā Vācijā, valdības atļauja vēl nav saņemta. Francijas Profesionālā līga grasās iegādāties 50 tūkstošus Covid-19 pārbaužu.

Izmantotie resursi:
https://www.mhscfoot.com/depeches/c...
Covid-19 : L’état de Junior Sambia «est stable,...
https://global.espn.com/football/mo...

     [+] [-]

, 2020-04-25 17:41, pirms 4 gadiem
Novajinats organisms slimnica sakera Covid-19 un luk rezultats. Tacu daudziem labak patiks pasaka ka ieperkoties sakeris.

     [+] [-]

, 2020-04-25 17:59, pirms 4 gadiem
Sambija stingri ievērojis piesardzības pasākumus un ka visdrīzāk inficējies iepērkoties...lol?
Un kas tie par murgiem, ka jau slimam cilvēkam veicot testu, vīruss neparādās?

  -1 [+] [-]

, 2020-04-25 18:01, pirms 4 gadiem
Zombijs rakstīja: Novajinats organisms slimnica sakera Covid-19 un luk rezultats. Tacu daudziem labak patiks pasaka ka ieperkoties sakeris.
covid-19 nevar satriekt organismu diennakts laikā kopš ieperēšanās.

     [+] [-]

, 2020-04-25 18:12, pirms 4 gadiem
Ja 3 dienas nocinies intensivi ar careju, tad jebkas atri var piebeigt, jo ne isti gulejis ne edis, skraidi no gultas uz tualeti.

  -2 [+] [-]

, 2020-04-25 18:25, pirms 4 gadiem
Pēc Tevis teiktā sanāk, ka man vajadzēja nosprāgt, kad es dienas 40 slimoju ar vēdera gripu

  +1 [+] [-]

, 2020-04-25 21:05, pirms 4 gadiem
Ja tev izdeviens 40 dienas izturet vedera gripu, tad Covid tiesam neko nenodaris.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-25 21:27, pirms 4 gadiem
Tie testi ne vienmēr ir 100% precīzi, tāpēc arī pirmajā reizē tas bija negatīvs. Tam var būt daudz iemeslu, bez tam šitā zaraza joprojām uzdod vēl arī jaunas mīklas, ne viss ir pilnīgi skaidrs. Bet par to caureju ir tā, ka to izraisa daudzi vīrusi, ne tikai specifiskās vēdera gripas. Arī Covid šajā ziņā nav izņēmums un daļai cilvēku tas izraisa caureju, kas sasitīts ar to, ka vīruss izdala dažādus toksīnus. Bet vai caureja izpaudīsies vai nē, tas jau atkarīgs no cilvēka organisma īpatnībam, varbūt arī no vīrusa daudzuma organismā, iespējams no attiecīgā vīrusa mutācijas formas utt. Bet kopumā pasaulē ir zināmi pietiekami daudz gadījumu, kad viss sākas ar caureju, bet beidzas ar smagu pneimoniju. Tā ka šis gadījums nav nekas neparasts.

     [+] [-]

, 2020-04-25 21:28, pirms 4 gadiem
Melniie pipari ar brandvīnu un nekādu problēmu.Šītie jau nejedz neko no tautas medicīnas.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-25 21:39, pirms 4 gadiem
Zombijs rakstīja: Ja tev izdeviens 40 dienas izturet vedera gripu, tad Covid tiesam neko nenodaris.
.. tas bija pirms sešiem gadiem. nokritos svarā pa 11kg uz 59.. un diezgan ilgi nevarēju uzēst vairāk par 65 )) tas bija diezgan pabriesmīgi loģiski, ka pie ārsta es negāju

     [+] [-]

, 2020-04-26 12:54, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Un kas tie par murgiem, ka jau slimam cilvēkam veicot testu, vīruss neparādās?
Tu zini, ka nav iespējams izveidot 100% precīzu testu? Es lasīju, ka koronas testam ir kaut kādi 70% precizitāte vai kaut kas tamlīdzīgs