Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bekhems: "Vēlējos spēlēt augstākā līmeņa futbolu augstākā līmeņa komandā"

Bekhems: "Vēlējos spēlēt augstākā līmeņa futbolu augstākā līmeņa komandā"
Deivids Bekhems nomaina Havjeru Pastori
Foto: SIPA/Scanpix

Vakar beidzot notika ilgi gaidītā Deivida Bekhema debija Francijas futbola kluba PSG sastāvā. Parīzes klubs valsts lielākajā derbijā un titula pretendentu duelī savā laukumā uzvarēja Marseļas "Olympique" (2:0), un Bekhems laukumā devās 75.minūtē. Anglis pēc mača sacīja, ka ir priecīgs par debiju un viņam doto iespēju, kā arī sacīja, ka viņa vienīgais apsvērums, kādēļ pievienojās PSG, bija spēlēšana augstā līmenī un spēcīgā komandā.

"Protams, tas ir labs sākums. Bija patīkami iziet laukumā, jo šķiet, ka pagājis ilgs laiks pēc līguma parakstīšanas. Treneris vienkārši vēlējās, lai pieturu bumbu un nomierinu notikumus laukumā. Cerams, ka to izdarīju," sacīja Deivids Bekhems. "Vienmēr esmu zinājis, ka jaunam spēlētājam, kurš komandā ieradies pēc Ziemassvētkiem un manā vecumā, nevajadzētu gaidīt vietu sākumsastāvā, bet tiešo to spēlētāji vienmēr vēlas. Esmu lepns būt šīs komandas daļa un biju lepns būt laukumā, bet man vajadzēs doties uz priekšu soli pa solim un, kamēr varēšu spēlēt un palīdzēt, tikmēr būšu par to priecīgs."

"Atmosfēra stadionā un uzņemšana gan pirms spēles, gan tad, kad izgāju uz maiņu, bija visai iespaidīga," teica Bekhems. Pieredzējušajam pussargam tika vaicāts arī par iespaidiem par atgriešanos augstā līmenī: "Biju nedaudz nervozs. Kopš līguma parakstīšanas ar PSG vienmēr esmu teicis, ka tas ir liels izaicinājums. Sešus gadus spēlēju ASV un pēc tam vēlējos jaunu izaicinājumu - tas nozīmēja nelielu spiedienu. Bet izbaudīju došanos laukumā."

Bekhems atzina, ka viņu iepriecināja Karlo Ančeloti izrādītā uzticība: "Jā, protams, jo īpaši pret komandu, kas ir trešajā vietā un cenšas mūs noķert. Tā ir liela spēle, lielākā spēle Francijā, un ir patīkami tajā piedalīties jau manā pirmajā mačā." Angļu futbolists noraidīja viņam veltīto kritiku par to, ka uz Parīzi pārcēlies tikai tādēļ, lai PSG popularizētu globālā līmenī : "Vienīgais apsvērums bija spēlēt augstākā līmeņa futbolu augstākā līmeņa komandā. Biju ļoti priecīgs par iespēju to darīt manā vecumā un esmu lepns būt tā [PSG] daļa."

Jau trešdien PSG un Marseļas "Olympique" atkal tiksies savā starpā - šoreiz Francijas kausa izcīņas astotdaļfinālā. Ļoti iespējams, ka Bekhems varētu pirmoreiz doties pamatsastāvā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Actualités en direct et info en continu -...


Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".