Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Ziemassvētku dāvana Parīzes gaumē: PSG atlaidīs Tuhelu un izvēlas Početino

Agris Suveizda

Ziemassvētku dāvana Parīzes gaumē: PSG atlaidīs Tuhelu un izvēlas Početino
Tomass Tuhels. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas futbola klubs PSG, gadu noslēdzot trešajā pozīcijā, ir pieņēmis lēmumu no amata atbrīvot galveno treneri Tomasu Tuhelu, informē Vācijas un Francijas vadošie mediji. Vācu speciālista līgums bija spēkā tikai līdz sezonas beigām. Klubs oficiālu paziņojumu vēl nav izplatījis.

Kā pirmais par Tuhela atbrīvošanu no amata paziņoja Vācijas laikraksts Bild, bet drīzumā to apstiprināja arī Francijas medijs RMC, kas piebilda, ka sporta direktors Leonardu treneri par šo lēmumu informējis vakar. Taču tas nav viss – kā raksta RMC, Francijas bagātākais klubs jau ir noskatījis Tuhela pēcteci, un, ja vien nebūs kādu pēkšņu pavērsienu, par to kļūs kādreizējais PSG spēlētājs Maurisio Početino. RMC bilst, ka Početino ir kluba prezidenta Nasera Al Helaifi, nevis Leonardu izvēle.

Bijušais "Mainz" un Dortmundes "Borussia" galvenais treneris Tuhels uz Parīzi pārcēlās 2018. gada maijā un iepriekšējā sezonā pie kluba stūres triumfēja visās četrās pašmāju sacensībās un Čempionu līgā sasniedza finālu. Tuhela krēsls gan ir šķobījies arī iepriekš, jo nav trūcis konfliktu ar spēlētājiem un arī sporta direktoru Leonardu, kuri viens otru publiski kritizējuši masu medijos, un šo divu gadu laikā bijusi liela kritika par PSG spēles stilu.

48 gadus vecais Početino trenera karjeru sāka Barselonas klubā "Espanyol", kurā noslēdza spēlētāja karjeru, tad devās uz Anglijas "Southampton", bet savu slavu ir ieguvis ar piecu gadu darbu "Tottenham", sasniedzot 2019. gada čempionu līgas finālu. Trenera karjerā Početino gan nav izcīnījis nevienu trofeju un pēc aiziešanas no "Tottenham" nav strādājis 13 mēnešus. Futbolista karjerā Početino bija Argentīnas izlases centra aizsargs un PSG spēlēja no 2001. līdz 2003. gadam, pēcāk drusku uzspēlējot arī citā Francijas klubā "Bordeaux". Spēlējot PSG, Početino palīdzēja iegūt "Intertoto" kausu un sasniegt Francijas kausa finālu.

Pusgadu pēc īpašnieku maiņas PSG galveno treneri Antuānu Kombuarē atlaida dažas dienas pēc Ziemassvētkiem – par spīti tam, ka klubs atradās līgas vadībā. Tiesa, Kombuarē vadībā PSG jau bija izkritis no Eiropas līgas un Līgas kausa, bet Karlo Ančeloti vadībā jauno īpašnieku debijas sezonā samierinājās ar sudrabu, palaižot priekšā sensacionālo "Montpellier". Kataras īpašnieku ērā komandu trenējuši arī Lorāns Blāns un Unajs Emerijs.

UPSG nākamo spēli aizvadīs 6. janvārī Sentetjēnā, bet februārī un martā UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies ar "Barcelona", kas arī iepriekš ticis minēts starp klubiem, kas vēlējies piesaistīt Početino.

Izmantotie resursi:
https://www.bild.de/bild-plus/sport...
https://rmcsport.bfmtv.com/football...

     [+] [-]

, 2020-12-24 14:22, pirms 3 gadiem
Nu varbūt beidzot ar to sastāvu būs kārtīgs uzbrukuma futbols. Tuhelam tāda bakstīšanās vien bija.

     [+] [-]

, 2020-12-24 15:38, pirms 3 gadiem
Nav jau vainīgs,ka viss sākumsastāvs principā traumēts un zaudē punktus

     [+] [-]

, 2020-12-24 16:49, pirms 3 gadiem
Būs interesanti paskatīties ko iespēs Maurisio. Treneru maiņa diezgan negaidīta.

     [+] [-]

, 2020-12-24 17:55, pirms 3 gadiem
Ahhh. Pārsteiddzošs lēmums no PSG vadības. Protams, rezultāti nav super labi, bet traumas un tas, ka nebija pre season ir atstājis kaut kādas sekas gan formā gan rezultātos. Treneris jau neko nevar izdarīt, ja visi līderi ir ārā. Pārsteidzīgi no vadības....

     [+] [-]

, 2020-12-24 19:13, pirms 3 gadiem
Laba logika. Labak sist zemniekus sava liga un Eiropa neko nesasniegt. Super logika ellas princim.

     [+] [-]

, 2020-12-24 19:26, pirms 3 gadiem
Nākamo sezonu lai paņem Maurinjo un lai noslīcina Psg😎

     [+] [-]

, 2020-12-25 01:05, pirms 3 gadiem
Vai Tuhels atgriezīsies Dortmundē?

     [+] [-]

, 2020-12-26 20:13, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Vai Tuhels atgriezīsies Dortmundē?
..nē, gan jau uz Arsenal. no Dortmundes tak viņš tāpat nesaskaņu dēļ tika patriekts.