Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Smagā krīzē esošā "Monaco" turpina bruņoties Lesterā – atgriezies Eiropas čempions Adrjēns Silva

Smagā krīzē esošā "Monaco" turpina bruņoties Lesterā – atgriezies Eiropas čempions Adrjēns Silva
Adrjēns Silva. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Pirms tam no bijušās Anglijas čempiones "Leicester" īrē ieguvusi alžīriešu uzbrucēju Islamu Slimani, "Monaco" nu paziņojusi arī par portugāļu centra pussarga Adrjēna Silva atgriešanos komandā. Ar Silvu atkal noslēgts īres līgums.

30 gadus vecais Silva ir dzimis Francijā un bērnībā trenējās "Bordeaux" sistēmā, taču tad, Adrjēnam esot desmit gadus vecam, ģimene atgriezās Portugālē. Lisabonas "Sporting" audzēknis 2017. gada vasarā pāreju perioda izskaņā vienojās par 24 miljonus eiro vērtu pāreju uz "Leicester", tomēr klubs dokumentus iesniedza 14 sekundes par vēlu.

Silvam nācās gaidīt pusgadu līdz pārejas noslēgšanai, un karjera Lesterā viņam pagaidām nav izvērtusies veiksmīga. Anglijas Premjerlīgā portugālis ir aizvadījis tikai 14 spēles, un šā gada janvārī viņš tika izīrēts "Monaco", Francijas čempionātā piedaloties 15 spēlēs un 13 reizes izejot sākumsastāvā. Ārzemēs Silva ir spēlējis arī Haifas "Maccabi". 2016. gadā Silva kļuva par Eiropas čempionu, taču izlasē nav spēlējis jau ilgāk par gadu.

"Monaco" pagājušajā sezonā tikai smagā cīņā izvairījās no izkrišanas, bet šo sezonu ir sākusi ar divām sakāvēm – 0:3 pret Lionas "Olympique" un arī 2. līgas čempioni "Metz", abās spēlēs jau pirmajā puslaikā paliekot mazākumā. "Monaco" šovasar par 40 miljoniem eiro izpirka Visama Ben Jedera līgumu un par 30 miljoniem eiro pēc īres beigām izpirka Želsonu Martinšu. Klubs iegādājās arī nigērieti Henriju Onjekuru (13,5 miljoni, "Everton"), Benžamēnu Lekomtu (13,5 miljoni, "Montpellier") un Rubenu Agilaru (8 miljoni, "Montpellier"). Silva, Martinšs un Slimani savulaik Lisabonas "Sporting" spēlēja pie "Monaco" galvenā trenera Leonardu Žardima.

Pāreju perioda izskaņā "Monaco" nepieciešami vēl trīs pastiprinājumi. Klubs jau ir panācis vienošanos par 15 miljonus vērtā Čīles izlases pamatsastāva centra aizsarga Giljermo Maripana iegādi no Spānijas "Alaves", bet vēl jātiek skaidrībā par vidējo un priekšējo līniju. Centra pussarga pozīcijā vistuvāk "Monaco" ir Mario Leminā iegūšanai, tomēr kandidātu sarakstā arvien ir arī Tjemuē Bakajoko, Vinsents Vanjama un citi. Uzbrukumā arvien nav skaidra Radamela Falkao nākotne: kolumbietis ir neoficiāli vienojies ar Stambulas "Galatasaray", taču ilgtermiņa piedāvājuma gadījumā varētu arī pagarināt līgumu.

Izmantotie resursi:
https://www.asmonaco.com/en/adrien-...


, 2019-08-24 18:30, pirms 5 gadiem
Virsraksts 10x jāpārlasa, lai vispār varētu sarast, kas ar to ir domāts...
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".