Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Kad lielie mediji notic parodijai: Adebajors pārrunās pīpējis un prasījis viskiju

Agris Suveizda

Kad lielie mediji notic parodijai: Adebajors pārrunās pīpējis un prasījis viskiju
Pēc līguma beigšanās ar "Crystal Palace" Emanuels Adebajors tagad ir brīvais aģents
Foto: AP/Scanpix

Šomēnes viena no intriģējošākajām sāgām Francijas futbola čempionātā bija Togo izlases kapteiņa Emanuela Adebajora iespējamā pāreja uz Lionas "Olympique", kurā bija vairāki notikumu pavērsieni un kurai pēdējā brīdī veto uzlika galvenais treneris Bruno Ženezio. Klubs oficiālā relīzē vēstīja, ka atteikuma iemesli bija nokavētā pieteikšana Čempionu līgas grupu turnīram, kā arī ziemā gaidāmais Āfrikas Nāciju kauss. Kādā parodiju lapā parādījās ziņa, ka Adebajors uz pārrunām Lionā ieradies ar cigareti zobos un prasījis viskiju. Šķiet, absolūti neticama versija? Jā, taču virkne Anglijas un Spānijas vadošo mediju tai noticēja…

"Lai arī parakstījām līgumu ar jauno uzbrucēju Matetā, mums joprojām bija brīva vieta Adebajoram! Tāpēc izlēmām tikties Lionā pie kafijas tases…Pārsteidzoši, bet, kad viņš ieradās, viņš lūdza kafijai pieliet klāt viskiju! Un viņam zobos bija cigarete…Lai arī pārrunas sākās slikti, tik un tā biju gatavs viņu uzklausīt – viņš tomēr bija spēlējis "Arsenal", Mančestras "City", Madrides "Real"...Bet turpmākais tikai apstiprināja manas sākotnējās domas: viņam Lionā nav vietas," šādi lioniešu galvenais treneris Bruno Ženezio tika citēts portālā footballfrance.fr. Portālā, ko ārzemju mediji sajauca ar laikraksta France Football mājaslapu, kas patiesībā ir francefootball.fr.

Parodijmājaslapā tika publicēts arī Lionas "Olympique" prezidenta Žana Mišela Olasa "sacītais": "Algas ziņā Adebajors bija diezgan dārgs, bet, ņemot vērā viņa statusu, bijām gatavi piekāpties. Taču viņš pieprasīja ne tikai helikopteru, lai tiktu uz treniņiem, un [pazīstamu franču pavāru] Žoelu Robišonu kā viņa personīgo pavāru, bet arī villu ar baseinu ar skatu uz Korsiku! Un labākais tikai sekoja: kad bijām gatavi viņam dot devīto numuru, viņš prasīja desmito, ar kuru spēlē mūsu līderis Aleksandrs Lakazets. Tobrīd teicām – stop un visu labu, Manu!"

Šķietami absurdi apgalvojumi, kuriem noticēt ir grūti, tomēr Ženezio teiktais plaši tika tiražēts tādos medijos kā Corriere dello Sport, Mundo Deportivo, AS, Bild, The Telegraph, The Sun u.c. Parodiju medija ziņotais izskanēja tik plaši, ka Emanuelam Adebajoram pat nācās sniegt publisku paziņojumu: "Parasti nekomentēju nekādas transfēru pārrunas vai spekulācijas, bet šoreiz dažas lietas ir nepieciešams izskaidrot. Liona gribēja mani un piedāvāja samaksāt par privātu lidmašīnu no Togo, lai nogādātu mani Lionā un parakstītu līgumu pirms spēles pret Marseļu. Vienošanās bija panākta un lidoju turp, lai izietu medicīnisko pārbaudi un parakstītu papīrus.

Diemžēl nevarēju tur nokļūt laicīgi, lai tiktu reģistrēts līdz spēles sākumam, un viņi tā vietā izvēlējās nopirkt gados jaunu uzbrucēju. Liona tik un tā lūdza, lai atbraucu un runāju gan ar treneri, gan sporta direktoru. Mums bija ļoti draudzīga tikšanās Lionā, bet trenerim šķita, ka jaunā spēlētāja attīstības labad nebūtu pareizi parakstīt mūs abus, un es jutu, ka netikšu pie cerētā spēles laika. Lai kliedētu jebkādas šaubas – tikšanās laikā dzēru tikai ūdeni un neprasīju ne pēc viskija, ne cigaretes."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
OL – Bruno Genesio : « Adebayor est arrivé au...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 20:08, pirms 8 gadiem
Sviests kaut kāds😄

  +1 [+] [-]

, 2016-09-23 20:24, pirms 8 gadiem
Bet smieklīgi.

     [+] [-]

, 2016-09-23 21:01, pirms 8 gadiem
Tiešām jocīgi. Pie viskija klāt liet kafiju???

     [+] [-]

, 2016-09-23 21:24, pirms 8 gadiem
Varēja vēl uzrakstīt, ka prasīja prezidenta meitu personīgajām izklaidēm naktī

     [+] [-]

, 2016-09-24 11:27, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tiešām jocīgi. Pie viskija klāt liet kafiju???
Man kā alkoholiķim, tas šķiet normāli.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 14:53, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tiešām jocīgi. Pie viskija klāt liet kafiju???
https://en.wikipedia.org/wiki/Irish...

     [+] [-]

, 2016-09-25 12:16, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tiešām jocīgi. Pie viskija klāt liet kafiju???
toch
tik bojaa mantu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja