Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bjelsa atsaka Paragvajai, principiāli vienojas ar Marseļu

Bjelsa atsaka Paragvajai, principiāli vienojas ar Marseļu
Marselo Bjelsa klātienē vēro Marseļas "Olympique" spēli pret "Montpellier"
Foto: AFP/Scanpix

Argentīniešu speciālists Marselo Bjelsa ir atteicies vadīt Paragvajas izlasi, presē apstiprināja Paragvajas futbola federācijas viceprezidents Alehandro Domingess. Tikmēr Bjelsa ir panācis principiālu vienošanos ar Marseļas "Olympique".

"Marselo Bjelsa piezvanīja un telefonsarunā izslēdza iespēju kļūt par Paragvajas izlases galveno treneri," medijos sacīja federācijas viceprezidents Alehandro Domingess. Paragvaja, kas nespēja kvalificēties Pasaules kausa izcīņas finālturnīram un pagājušā gada jūnijā atbrīvoja no amata Herardo Peluso, nolēmusi pagaidām turpināt uzticēt izlases stūri galvenā trenera vietas pienākumu izpildītājam Viktoram Henesam.

Jau vēstījām, ka Bjelsa ir ļoti tuvu tam, lai kļūtu par krīzē esošā Marseļas "Olympique" galveno treneri. Kaut arī pārrunas ir ieilgušas un "Olympique" jau vairākas reizes ir atlikusi jaunā galvenā trenera paziņošanu, kluba viceprezidents Vensāns Labruns nedēļas nogalē paziņoja, ka ir panākta principiāla vienošanās: "Esam panākuši principiālu vienošanus, un tagad tiek veidoti līguma uzmetumi. Bez krišanas absolūtā eiforijā varam teikt, ka esam pārliecināti par lietas novešanu līdz galam. Varu teikt, ka mums nākamajai sezonai būs lielisks treneris."

Kā vēsta Francijas prese, Marseļas "Olympique" pārstāvji šobrīd kopā ar Bjelsas juristiem atrodas Barselonā, kur apspriež līguma detaļas. Bjelsa meklējot potenciālos asistentus, un no piedāvājuma jau atteicās bijušais Marseļas kluba aizsargs Gabriels Haince. Ja vasarā "Olympique" varētu pamest virkne līderu ar Stevu Mandandā, Matjē Valbuenā un Andrē Pjēru Žiņaku priekšgalā, Bjelsas pirmais plānotais solis esot atgriezt komandā Morganu Amalfitano, kurš šobrīd atrodas īrē WBA.

Iepriekšējais galvenais treneris Elijs Bops tika atbrīvots no amata pagājušā gada decembrī, un kopš tā laika pagaidu galvenā trenera pienākumus pilda sporta direktors Žozē Anigo. Pēc treneru maiņas "Olympique" atradās ceturtajā vietā, par deviņiem punktiem atpaliekot no Čempionu līgas zonas, taču tagad marseļieši ir sestie un četras kārtas līdz sezonas beigām atpaliek par 12 punktiem. Bopa vadībā "Olympique" 17 spēlēs izcīnīja 27 punktus, savukārt Anigo tikpat spēlēs izdevies izcīnīt par diviem mazāk. Marselo Bjelsa savulaik ir vadījis Argentīnas un Čīles izlases, bet viņa pēdējā pieturvieta bija Bilbao "Athletic", ar kuru pēc iepriekšējās sezonas beidzās līgums.

Izmantotie resursi:
Marcelo Bielsa Rechazo Oficialmente Dirigir A...
Labrune annonce un accord de principe avec...


Antuāns Grīzmans. Foto: Sebastian El-Saqqa/Scanpix

Savainotais Grīzmans izlaidīs pirmo Francijas izlases spēli gandrīz septiņu gadu laikā

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns vakar veica piespiedu maiņu kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēlēm pret Vāciju un Čīli, savainoto Madrides "Atletico" uzbrucēju Antuānu Grīzmanu aizvietojot ar Romas "Lazio" pussargu Mateo Genduzī.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē hat-trick, PSG seši vārti Monpeljē, "Monaco" izlaiž uzvaru un nekļūst par vicelīderi

Francijas futbola čempionātā pārsvaru līdz 12 punktiem palielinājusi līdere PSG, kas izbraukumā ar rezultātu 6:2 pārspēja "Montpellier", bet tuvākās sekotājas "Brest", "Monaco" un "Lille" samierinājās ar neizšķirtiem.
Lukass Beraldu pēc pirmā vārtu guvuma Parīzes "Saint-Germain" labā. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Scanpix

Beraldu pirmie vārti PSG labā, milzis atgriežas Francijas kausa pusfinālā

Pēc divu sezonu pārtraukuma Francijas kausa izcīņas pusfinālu sasniedzis valsts ambiciozākais klubs Parīzes "Saint-Germain", ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar 3:1 uzveicot Nicas vienību.