Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilgvars Čevers

Stambulī pārcelsies uz PSG, Savičs pastiprinās "Atletico" aizsardzību

Stambulī pārcelsies uz PSG, Savičs pastiprinās "Atletico" aizsardzību
Benžamēns Stambulī (pa kreisi)
Foto: AP/Scanpix

Francijas "Ligue 1" čempionvienība PSG panākusi vienošanos ar Premjerlīgas komandu "Tottenham Hotspur" par Benžamēna Stambulī pārcelšanos uz Parīzi. Tikmēr, Madrides "Atletico" turpina pastiprināt aizsardzības līniju un parakstījusi līgumu ar bijušo "Fiorentina" futbolistu Stefanu Saviču.

PSG par 24 gadus veco Benžamēnu Stambulī Londonas klubam samaksās nedaudz vairāk kā 8,5 miljonus eiro, savukārt līgums ar pašu futbolistu tiks noslēgts uz turpmākajiem pieciem gadiem. Iepriekšējā vasarā "Hotspur" pussargu par 6,7 miljoniem eiro iegādājās no franču "Montpellier", taču Stambulī sīvās konkurences dēļ kluba rindās dažādos turnīros aizvadīja vien 12 mačus un guva vienus vārtus.

"Esmu priecīgs un patīkami satraukts par pievienošanos PSG ģimenei. Nebiju ieplānojis tik drīz pamest Premjerlīgu, taču, ja tevi savās rindās vēlas redzēt tāda komanda kā PSG, divreiz nav jādomā, ko darīt, " atzina pats futbolists. Pēdējo trīs gadu "Ligue 1" čempionu prezidents Nasirs el Halifi izteicies, ka atgriešanās Francijā palīdzēs Stambulī atkal kļūt par vienu no labākajiem spēlētājiem šīs valsts līgā.

Francūzis kļūs par kārtējo pussargu, kurš šajā starpsezonā pamet "Tottenham Hotspur" rindas - klubu jau atstājuši Paulinju, Luiss Holtbijs un Etjens Kapuē.

Turpmākos piecus gadus Madrides "Atletico" komandā pavadīs melnkalniešu aizsargs Stefans Savičs. 24 gadus vecais, bijušais "Fiorentina" un "Manchester City" futbolists, būs jau otrais aizsargs, ar kuru pēdējās dienās vienošanos panākusi "La Liga" vienība - vakar jau ziņojām par Filipes Luiša atgriešanos "Atletico" sastāvā. Melnkalnes izlases aizsargs pirmdien veicis medicīniskās pārbaudes, un tiek uzskatīts par tiešu aizstājēju brazīlietim Mirandam kluba sastāvā, kurš šovasar pārcēlās uz Milānas "Inter".

Savičs pēdējos trīs gadus pavadīja "Fiorentina" klubā, "Serie A" kopumā aizvadot 85 spēles un gūstot četrus vārtus. Pirms pievienošanās florenciešiem futbolists vienu sezonu (2011./2012.) bija Mančestras "City" īpašums (par 8,6 miljoniem eiro pārcēlās no "Partizan"), taču pilsētnieku rindās aizvadīja vien 11 mačus. Melnkalnes izlases kreklu Stefans mugurā vilcis dažāda vecuma jauniešu izlasēs, bet pieaugušo valstsvienību pārstāvējis 32 reizes, atzīmējoties ar diviem precīziem raidījumiem.

Izmantotie resursi:
PSG sign Benjamin Stambouli from Tottenham on...
Goal.com


, 2015-07-21 13:05, pirms 9 gadiem
Stambulī uz Stambulu
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".