Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļai jauns īpašnieks un treneris, Garsija vēlas triumfēt Čempionu līgā

Agris Suveizda

Marseļai jauns īpašnieks un treneris, Garsija vēlas triumfēt Čempionu līgā
Rudi Garsija
Foto: AFP/Scanpix

Par Francijas futbola kluba Marseļas "Olympique" jauno galveno treneri kļūs Rudi Garsija, vēsta RTL. Spāņu izcelsmes franču speciālists pie komandas stūres, visticamāk, debitēs jau svētdien, kad marseļieši viesosies pie saviem niknākajiem sāncenšiem PSG. Garsija parakstīs divarpus gadu līgumu.

Otrdien beidzot notika ilgi gatavotā Marseļas "Oylmpique" īpašnieku maiņa. Par jauno īpašnieku kļuva amerikāņu uzņēmējs Frenks Makorts, kuram agrāk piederēja beisbola komanda Losandželosas "Dodgers". Līdz ar to beidzās 19 gadus ilgā Luī-Drefusu ģimenes valdīšana – 1997. gadā par kluba īpašnieku kļuva šveicietis Robērs Luī-Drefuss, kurš 2009. gadā mira no leikēmijas, bet gadu pēc viņa nāves Marseļas "Olympique" beidzot kļuva par Francijas čempioni. Pēc vīra nāves kluba vadību pārņēma Robēra sieva Margarita.

Makorts Marseļā ieradies ar lielām ambīcijām un sola tuvāko četru gadu laikā spēlētāju pārejās investēt 200 miljonus eiro, cerot Francijas populārāko klubu atgriezt valsts futbola virsotnē un padarīt konkurētspējīgu arī uz Eiropas skatuves. Un tikai divas dienas pēc īpašnieku maiņas jau zināms pirmais lielais solis – par galveno treneri kļūs Rudi Garsija. "Satiekot Rudi, viņš nekavējoties teica, ka vēlas uzvarēt Čempionu līgā. Zināju, ka viņš ir īstais cilvēks šim darbam," treneru maiņu komentēja Makorts.

2011. gadā Garsija aizveda "Lille" līdz Francijas čempiones titulam, bet 2014. un 2015. gadā kopā ar "Roma" kļuva par Itālijas vicečempionu. 2015. gada decembrī Garsija tika atstādināts no amata, taču abu pušu līdz 2018. gadam noslēgtais līgums palika spēkā un Garsija turpināja saņemt divarpus miljonu eiro lielu gada algu. Šodien līgums ir izbeigts un "Roma" ir devusi Garsijam zaļo gaismu kļūt par Francijas kluba treneri. Kopš šā gada aprīļa Marseļas "Olympique" galvenā trenera pienākumu izpildītāja lomu pildīja Franks Pasī, kurš stājās atlaistā spāņa Mičela vietā. Kā vēsta RMC, Pasī šodien jau paziņoja spēlētājiem, ka vairs nepildīs galvenā trenera funkcijas.

Kopš Marselo Bjelsas šokējošās demisijas pēc pagājušās sezonas pirmās kārtas Marseļas "Olympique" pārdzīvo smagu krīzi. Iepriekšējo sezonu "Olympique" noslēdza 13. vietā un nekvalificējās Eirokausiem, bet šobrīd ar 12 punktiem deviņās spēlēs ir 12. vietā. Iepriekš tika baumots, ka par Marseļas "Olympique" sporta direktoru kļūs bijušais "Monaco" sporta direktors Luiss Kamposs, tomēr viņš izšķīries par labu "Lille". Tagad galvenais kandidāts uz šo darbu ir leģendārais basku vārtsargs un bijušais "Barcelona" sporta direktors Andoni Subisarreta.

Izmantotie resursi:
Mercato : Rudi Garcia nouvel entraîneur de...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-20 16:23, pirms 8 gadiem
Veelos lai Latvija uzvar pasaules kausu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja