Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas izlases aizsargam cenšas izspiest 100 tūkstošus, piecas personas arestētas

Agris Suveizda

Francijas izlases aizsargam cenšas izspiest 100 tūkstošus, piecas personas arestētas
Levens Kurzavā
Foto: AFP/Scanpix

Aizdomās par Francijas futbola izlases un PSG pamatsastāva aizsarga Levena Kurzavā šantāžu aizturētas piecas personas, nedēļas sākumā vēstīja portāls Europe1.fr.

Kā liecina franču portāla rīcībā esošā informācija, 25 gadus vecais Levens Kurzavā tika nofilmēts kādā ūdenspīpju bārā Parīzē, kur viņš bija šaurā draugu lokā. Atpūšoties Kurzavā esot veltījis rupjus vārdus un žestusFrancijas izlases galvenajam trenerim Didjē Dešānam, un kāda persona to esot nofilmējusi savā mobilajā tālrunī.

Dažas dienas vēlāk Kurzavā saņēma zvanu un tika šantažēts. Noziedznieki centās izspiest 100 tūkstošus eiro un sarunāja tikšanos ar futbolistu. Kurzavā gan nenobijās un nekavējoties informēja varas iestādes, un kāds no policistiem operācijas ietvaros izlikās par starpnieku. Trīs no personām tika aizturētas netālu no Kurzavā mājvietas, bet dažas nedēļas vēlāk apcietinājumā nonāca vēl divi cilvēki. Kā liecina telefona sarunu ieraksti, noziedznieku grupa nemaz neplānoja ierasties uz nozīmēto tikšanos, bet gan vēlējās turīgo futbolistu aplaupīt, tiklīdz viņš būtu izgājis no mājām.

Lai arī Kurzavā šantāžas lietā ir cietušais, šis incidents Dešāna apvainošanas dēļ var ietekmēt viņa nākotni izlasē. "Redzēsim, lēmums vēl nav pieņemts," sacīja Francijas Futbola federācijas prezidents Noels Le Graets. "Sākumā šā incidenta nopietnība man nešķiet pārāk liela, tomēr mēs apspriedāmies ar Didjē Dešānu un lēmums pašlaik nav pieņemts." Kurzavā gan, visdrīzāk, varētu palikt bez barga soda, turklāt, kā vēsta laikraksts L'Equipe viņš Dešānu par video un šantāžas mēģinājumu bija informējis vēl krietni pirms tā nokļūšanas masu medijos.

Kurzavā Francijas izlasē ir aizvadījis deviņas spēles un guvis vienus vārtus, bet šajā atlases ciklā viņš ir sācis piecas no astoņām cīņām, konkurējot uz vietu sākumsastāvā ar Mančestras "City" jaunpienācēju Benžamēnu Mendī. Francija ar 17 punktiem ir grupas līdere, taču Zviedriju apsteidz par punktu, bet ceturtajā vietā esošā Bulgārija ir vien piecu punktu attālumā. Kandidātu saraksts izšķirošajām cīņām pret Bulgāriju (viesos) un Baltkrieviju (mājās) tiks nosaukts 28. septembrī. Kurzavā trešo sezonu pārstāv PSG, kas viņu 2015. gada vasarā no "Monaco" nopirka par 25 miljoniem eiro.

Atgādinām, ka pirms vairākiem gadiem Francijas izlasē jau uzliesmoja šantāžas skandāls, kas gan bija daudz nopietnāka rakstura. Toreiz noziedzīgā grupējuma rīcībā bija Matjē Valbuenā seksuāla akta ieraksts, un pussargu šantažēt palīdzēja valstsvienības tobrīd lielākā zvaigzne Karims Benzemā. Kopš tās reizes ne Valbuenā, ne Benzemā vairs nav pārstāvējuši valstsvienību. Savukārt 2016. gada februārī skandālā iekūlās Kurzavā bijušais komandas biedrs Seržs Orjē, kurš tika pieķerts, Periscope tiešraidē lietojot ūdenspīpi un apvainojot PSG tobrīdējo galveno treneri Lorānu Blānu.

Izmantotie resursi:
INFO E1 - PSG : Kurzawa victime d'un chantage à...
Équipe de France : Kurzawa sélectionnable ? "On...

     [+] [-]

, 2017-09-20 12:00, pirms 7 gadiem
atkal Benzema uzdarbojas

     [+] [-]

, 2017-09-20 12:42, pirms 7 gadiem
kad tādi līgumi, uz apsardzi nav ieteicams ekonomēt

     [+] [-]

, 2017-09-20 12:43, pirms 7 gadiem
Sportacentra lēnie luņi žurnaļugas ar nejēgu , uzvārdu meistaru Suveldjē priekšgalā atkal vecas ziņas publicē, kuras jau vairākas dienas atpakaļ citos portālos bij lasāmas Sen būtu jāpārdēvē sportacentrs no vadošā sporta portāla uz amatieru sporta portāls