Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vismaz 70 miljonus vērtais Lilles līderis Pepē vasarā pametīs Francijas vicečempioni

Vismaz 70 miljonus vērtais Lilles līderis Pepē vasarā pametīs Francijas vicečempioni
Nikolā Pepē. Foto: Reuters/Scanpix

"Lille" sestdien ar 5:0 savā laukumā sagrāva "Angers" un kārtu līdz sezonas beigām garantēja Francijas čempionāta sudraba medaļas un vietu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Pēc mača galvenais treneris Kristofs Galtjē apstiprināja, ka kotdivuārietis komandā nepaliks.

"Pepē dosies prom," atklāja Galtjē. "Tāda ir dzīve, tāds ir mūsdienu futbols. Par Nikolā lielu interesi izrāda visi labākie klubi Eiropā. Kad viņu apskāvu, sacīju viņam, lai viņš nedaudz padomā [kādu izvēli pieņemt]."

Pepē, kuram nākamnedēļ apritēs 24 gadi, 37 spēlēs ir guvis 22 vārtus, atpalikdams vienīgi no Kiljana Mbapē (32), un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles, arī šajā rādītājā būdams otrajā vietā līgā. Pepē ir viens no pieprasītākajiem "Ligue 1" spēlētājiem, un viņa cena tiek lēsta vismaz 70 miljonu vērtībā – kā iepriekš ziņoja franču mediji, "Lille" jau ir noraidījusi 70 miljonu piedāvājumu no Milānas "Inter". Starp reālākajiem kandidātiem tiek minēts Minhenes "Bayern", kas gan starp savām prioritātēm jau ir izvirzījis Mančestras "City" malējo uzbrucēju Līroju Sanē.

Augstākajā līgā Pepē debitēja 2016. gadā, "Angers" rindās sākot tikai 11 no 33 spēlēm, taču jau pēc debijas sezonas par desmit miljoniem eiro tiekot pārdots "Lille". Pirmajā sezonā Lillē Pepē sāka 31 no 36 spēlēm, guva 13 vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Pāreju perioda pēdējā dienā kotdivuārietis bija soli no 20 miljonu vērtas pārejas uz Lionas "Olympique", kas jau bija vienojusies ar "Lille", taču pats atteicās no darījuma, jo vēlējās palikt komandā. "Lille" iepriekšējā sezonā palika tikai 17. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...


Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".