Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Soli tuvāk Barselonai: Rabio turpina atteikt PSG un tiek izslēgts no komandas

Soli tuvāk Barselonai: Rabio turpina atteikt PSG un tiek izslēgts no komandas
Adrjēns Rabio pret Lionelu Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas spēcīgākā futbola kluba PSG vadība ir nolēmusi izslēgt no komandas pussargu Adrjēnu Rabio, kamēr viņš nepiekritīs jauna līguma piedāvājumam vai arī transfēram janvārī uz citu klubu.

23 gadus vecajam Rabio līgums ar PSG beigsies nākamajā vasarā, un Francijas klubs jau kopš 2016. gada rudens neveiksmīgi cenšas pagarināt vienošanos. Kaut arī parīziešu pēdējo gadu spožākais audzēknis Rabio ir kluba prezidenta Nasera Al Helaifi favorīts un viņam tiek paredzēta ilggadēja kapteiņa loma, spēlētāja un viņa mātes, kura ir viņa aģente, finansiālās prasības ir pārāk augstas – ap deviņiem miljoniem eiro gadā. Pašlaik Rabio alga ir 3,36 miljoni eiro pirms nodokļu nomaksas.

"Nē, es nevaru garantēt, ka Adrjēns ar mums pabeigs sezonu," pirms dažām dienām sacīja PSG galvenais treneris Tomass Tuhels,. "Viņš mums nav pateicis "jā", un šā iemesla dēļ visi varianti ir iespējami." Nedaudz vēlāk tajā pašā dienā baumas apstiprināja kluba sporta direktors Anteru Enrike: "Spēlētājs mani informēja, ka viņš neparakstīs jaunu līgumu un ka viņš sezonas beigās vēlas par velti pamest komandu." Šosezon Rabio Francijas čempionātā ir aizvadījis 14 spēles, 12 sākot pamatsastāvā un gūstot divus vārtus.

Šobrīd abu pušu pārrunas ir pārtrauktas, un PSG vadība pieņēma lēmumu uz nenoteiktu laiku izslēgt Rabio no komandas. Līdz ar to šobrīd var visai droši prognozēt, ka, ja vien Rabio neparakstīs jaunu līgumu, viņš savu pēdējo spēli PSG kreklā jau ir aizvadījis. Ar pussarga izslēgšanu no komandas PSG cer forsēt Rabio pārdošanu janvārī, taču pats spēlētājs esot noskaņots klubu mainīt tikai vasarā. Un, kā vēsta Le Parisien, viņa nākamais klubs jau esot zināms – Rabio ir panācis vienošanos ar "Barcelona". Interesanti, ka Katalonijas klubs vasarā par Rabio bija gatavs maksāt par 40-50 miljonus eiro, tomēr parīzieši atteica un vēl cerēja pierunāt spēlētāju pagarināt līgumu.

Ja PSG izdosies janvārī pārdot Rabio, iespējamā transfēra maksa varētu būt ap 10-15 miljoniem eiro. Tā kā balsta pussarga pozīcija ir visšaurāk nokomplektētā, parīzieši grasās iegādāties jaunu centra pussargu par aptuveni 25 miljoniem eiro, potenciāli spēcīgāko papildinājumu šajā līnijā atstājot vasaras tirgum. Līguma pārrunu dēļ Rabio jau vairākkārt ir sastrīdējies ar PSG galveno treneri Tuhelu un izšķirošajās spēlēs Čempionu līgā pret "Liverpool" (2:1) un "Crvena Zvezda" (4:1) tika izlaists laukumā vien uz dažām minūtēm. Pirms Pasaules kausa Rabio sacēla ažiotāžu, atsakoties no kandidātu saraksta rezervista lomas pirms Pasaules kausa finālturnīra, un šā lēmuma dēļ vairs netiek saukts uz valstsvienību.

Izmantotie resursi:
leparisien.fr
leparisien.fr
leparisien.fr


, 2018-12-19 19:33, pirms 5 gadiem
Tāds kasīgs čalis liekas. TAs nepatīk, šitas neapmierina u.t.t.. Apdirsisies tajā Barsā un atpakaļ neviens viņu neņems.
, 2018-12-19 19:59, pirms 5 gadiem
A kapēc neprasīt? Ja tā pati Barsa ir gatava maksāt vairāk, nafig palikt PSG par zemāku naudu?
Ja gribēt nopelnīt nozīmē kasīgs, tad jā, es un tu un pārējie 99% cilvēki uz šīs zemes ir kasīgi.
, 2018-12-19 20:31, pirms 5 gadiem
Raiteens rakstīja: A kapēc neprasīt? Ja tā pati Barsa ir gatava maksāt vairāk, nafig palikt PSG par zemāku naudu?
Ja gribēt nopelnīt nozīmē kasīgs, tad jā, es un tu un pārējie 99% cilvēki uz šīs zemes ir kasīgi.
Cik tad Barsa vinam gatava maksat? 6-7 miljoni,bet atceriees,ka Spanija arzemniekiem vieni no lielakajiem nodokliem,tb kkur ap 50 %,! + nav teikts ka Barselona vinu panems!
, 2018-12-19 21:04, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Cik tad Barsa vinam gatava maksat? 6-7 miljoni,bet atceriees,ka Spanija arzemniekiem vieni no lielakajiem nodokliem,tb kkur ap 50 %,! + nav teikts ka Barselona vinu panems!
Francijā visiem lieli nodokļi, kaut kad sen atpakaļ taču bija sc raksts par to kapec francu klubi nekonkuretspejigi, jo nodokli milzigi Franija un speletaji nenak spelet, jo nevar samaksat klubi.
, 2018-12-19 23:33, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Cik tad Barsa vinam gatava maksat? 6-7 miljoni,bet atceriees,ka Spanija arzemniekiem vieni no lielakajiem nodokliem,tb kkur ap 50 %,! + nav teikts ka Barselona vinu panems!
Peec taa ko es esmu lasiijis,Barca piedaavaa vinjam tieshi taadu summu,ko vinjsh prasa no PSG,ap 9milj gadaa.Un Barcai ir nopietna interese vinja sakaraa,ne velti jau pusgadu par vinju runaa.
, 2018-12-19 23:42, pirms 5 gadiem
Man gan interesantaakais liekas ka PSG ir ar mieru laist Rabio prom janvaarii,pat pashi piedaavaa vinju citaam komandaam,tik ne Barcai. Chakarees speeleetaaju visu otro sezonas pusi,atteiksies no jebkaadas naudas,ko vareetu sanjemt par transfeeru,tikai lai kaut ko kaadam pieraadiitu.Rabio var noveeleet tikai izturiibu,lai vasaraa vareetu realizeet savu veelmi.Jau laiciigi buus samekleets Busketsa aizvietotaajs.
, 2018-12-19 23:49, pirms 5 gadiem
Modritis rakstīja: Cik tad Barsa vinam gatava maksat? 6-7 miljoni,bet atceriees,ka Spanija arzemniekiem vieni no lielakajiem nodokliem,tb kkur ap 50 %,! + nav teikts ka Barselona vinu panems!
Viņu neņemtu tikai tāds klubs, kuram tas nebūtu pa kabatai. Būtu muļķīgi nepaņemt.
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".