Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Aknu audzēju pievārējušais Abidāls 35 gadu vecumā beidz karjeru

Agris Suveizda

Aknu audzēju pievārējušais Abidāls 35 gadu vecumā beidz karjeru
Eriks Abidāls
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas spēcīgākā futbola kluba Pirejas "Olympiakos" aizsargs Eriks Abidāls preses konferencē paziņoja, ka rīt paredzētā spēle pret "Kalloni" būs pēdējā viņa profesionālajā karjerā. Bijušais Francijas izlases spēlētājs ir saņēmis piedāvājumus no "Olympiakos" un "Barcelona" pēc karjeras beigām strādāt kluba sistēmā.

"Šis manā karjerā ir ļoti svarīgs brīdis. Šodien esmu pieņēmis oficiālu lēmumu beigt profesionālo karjeru. Iemesli ir tikai un vienīgi personiski," sacīja 35 gadus vecais Eriks Abidāls. "Vēlos pateikties treneriem, kuri man bijuši, un medicīniskajam personālam, bez kura manis šodien te nebūtu. Vēlos pateikties "Olympiakos" prezidentam par atbalstu. Esmu lepns, ka varēju valkāt šo kreklu."

"Savas karjeras laikā esmu pierādījis, ka zinu, kad ir īstais brīdis – gluži kā visi augstākā līmeņa futbolisti. Ir laiks manā dzīvē pāršķirt jaunu lappusi," francūzis turpināja. "Futbolā ir kāpumi un kritumi. Šo kritumu laikā ir jāparāda apņēmība, neatlaidība un ticība. Futbols man allaž bija veids, kā aizmirst par slimību. Mans mērķis bija atgriezties darbībā. Emocionālā ziņā atgriešanās laukumā man bija pat nozīmīgāka nekā trofejas."

"Zinu, kā atšķirt, kas dzīvē ir patiešām svarīgs un kas ne," Abidāls turpināja. "Pārdevu savas mašīnas, jo tās ir bezvērtīgas. Spēlējot futbolu, ir iespējams nopirkt visu, ko vēlies, taču tad, kad notiek kas slikts, saproti, ka materiālās vērtības nav svarīgas. Tagad ieguldīšu naudu slimnīcās, palīdzēšu bērniem, darīšu labu."

Aknu audzējs Abidālam tika atklāts 2011. gada martā. Jau tajā pašā sezonā Abidāls atgriezās laukumā, izejot pamatsastāvā UEFA Čempionu līgas finālā pret Mančestras "United" (3:1). Diemžēl pēc gada tika atklāts, ka iepriekšējā operācija nav novērsusi visas problēmas, un viņam tika veikta aknu transplantācija. 2013. gada sestajā aprīlī Abidāls pēc vairāk nekā gada pārtraukuma atgriezās laukumā, bet pēc sezonas beigām kā brīvais aģents pievienojās "Monaco", kur pavadīja vienu sezonu.

"Abidāla atgriešanās laukumā pēc operācijas bija brīnums," sacīja ārsts Huans Karloss Garsija-Valdekasass, kurš veica aknu transplantāciju. "Mēs vienkārši centāmies glābt viņa dzīvību un nekad nedomājām, ka viņš kādreiz atkal būs spējīgs spēlēt. Viņam ir ļoti pozitīva mentalitāte. Viņš ir lielisks. Viņš nekad ne par ko nesūdzējās."

"Viņam ir lielāka sirds nekā jebkuram citam. Viņš nekad nedomā par sevi, tikai par citiem," sacīja Dani Alvešs, Abidāla bijušais komandas biedrs "Barcelona" rindās. Atzinīgi par Abidālu izteicās arī bijušais "Barcelona" treneris Žuzeps Gvardiola, kurš tagad vada Minhenes "Bayern": "Viņš ir pārdzīvojis neticami smagus laikus un ir bijis lielisks piemērs mums visiem. Tāds vārds kā "padošanās" viņam neeksistē. Viņš ir brīnišķīga persona, spēlētāji viņu ārkārtīgi mīl."

Abidāls karjeras laikā pārstāvējis tādus klubus kā "Monaco", "Lille", Lionas "Olympique", "Barcelona" un "Olympiakos", trīsreiz kļūstot par Francijas čempionu, četrreiz kļūstot par Spānijas čempionu un divreiz triumfējot UEFA Čempionu līgā. Francijas izlasē Abidāls aizvadījis 67 spēles, kļuvis par 2006. gada pasaules vicečempionu un spēlējis arī 2008. gada Eiropas čempionāta un 2010. gada Pasaules kausa finālturnīros.

Izmantotie resursi:
Former France and Barcelona defender Eric...
Éric Abidal: 'An example to us all' - UEFA.com

  -1 [+] [-]

, 2014-12-19 17:41, pirms 9 gadiem
gaidaam atpakalj Barcaa,amats kluba sisteemaa jau garenteets

  +1 [+] [-]

, 2014-12-19 18:01, pirms 9 gadiem
Merci Abi

     [+] [-]

, 2014-12-19 18:06, pirms 9 gadiem
Izcila personība, piemērs jaunajiem, žēl, ka neesmu redzējis vairāl spēles ar Abidāla piedalīšanos
Slēpts komentārs: m. scofield

  +4 [+] [-]

, 2014-12-19 19:07, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Būtu godīgāk palikt Olypmiakos sistēmā!
kaadaa sakaraa,Olympiakos vinjsh pat vienu pilnu sezonu nav aizvadiijis,bet Barcaa aizvadiija savas dziives labaakos gadus,kaa ar klubs ljoti paliidzeeja atlabshanas procesaa,taadas lietas vairaak noziimee

  +2 [+] [-]

, 2014-12-19 21:14, pirms 9 gadiem
Šis čalis uzvar arī ārpus laukuma !!
Respect !!!

  -1 [+] [-]

, 2014-12-19 21:44, pirms 9 gadiem
vinjam maaja ir Barselonaa, un atgrieziisies maajaas - FCB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja