Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas mediji: PSG nometnē sākusies spriedze un šķelšanās

Agris Suveizda

Francijas mediji: PSG nometnē sākusies spriedze un šķelšanās
Davids Luizs un Zlatans Ibrahimovičs
Foto: AFP/Scanpix

Francijas laikraksti L'Equipe un Le Parisien šorīt vēsta, ka valsts spēcīgākā futbola kluba PSG nometnē sākusies spriedze, šķelšanās starp spēlētājiem un treneriem un arī neapmierinātība par lomu komandā.

Ņemot vērā visus turnīrus, rezultāts 1:1 Amsterdamā pret vietējo "Ajax" parīziešiem bija jau ceturtais neizšķirts septiņās šīs sezonas spēlēs. Pirmkārt, kluba prezidents Nasers Al Kelaifi neesot apmierināts ar vienības demonstrēto sniegumu, un galvenais atbildīgais par to, protams, ir galvenais treneris Lorāns Blāns. Pasaules kausa izcīņas dēļ virkne PSG spēlētāju sezonas sākumā vēl nebija labākajā sportiskajā formā, taču Blāns bija solījis, ka septembrī uz Čempionu līgas grupu turnīra sākumu komanda būs gatava.

Otrkārt, vairāki spēlētāji nav apmierināti ar savu lomu komandā. Francijas izlases pussargs Joans Kabajs kopš pievienošanās PSG šā gada sākumā spēlējis maz, bet cits Francijas izlases pussargs Blēzs Matuidī, kurš līdz šim bijis neatņemama pamatsastāva sastāvdaļa, šosezon jau vairākkārt palicis aiz Havjera Pastores muguras. Savukārt urugvajiešu uzbrucējs Edinsons Kavani neesot priecīgs, ka Blāns palicis uzticīgs shēmai 4-3-3, kur Kavani jāspēlē flangā, nevis kā centra uzbrucējam.

Treškārt, pēc Blāna asistenta Kloda Makelelē kļūšanas par "Bastia" galveno treneri zudusi saikne starp treneru korpusu un spēlētājiem. Blāns ar palīgiem nepietiekami komunicējot ar komandu un arī neizskaidrojot atsevišķus lēmumus. Piemēram, lēmumu tik agri sūtīt laukumā PSG kapteini un līderi Tjagu Silvu, kurš, nebūdams pilnībā gatavs, iedzīvojās savainojumā. Tāpat neapmierināta esot daļa franču spēlētāju, kas uzskatot, ka Zlatana Ibrahimoviča draugi (Maksvels, Gregorijs van der Vīls, Tjagu Mota un Marko Verrati) esot priviliģēto statusā.

PSG ar deviņiem punktiem piecās spēlēs Francijas čempionātā ieņem tikai piekto vietu, taču, par laimi parīziešiem, visas komandas sezonas sākumā zaudējušas daudz punktu un līdere "Lille" ir tikai divu punktu attālumā. Savukārt Čempionu līgā PSG neizmantoja virkni iespēju Amsterdamā izšķirt spēles likteni un mača beigās pat nebija tālu no zaudējuma. Nākamā spēle Čempionu līgā gaidāma mājās pret "Barcelona". Savukārt jau šajā nedēļas nogalē PSG uzņems Lionas "Olympique" – skaidrs, ka kārtējie zaudētie punkti Blāna krēslu stabilāku nepadarīs.

Izmantotie resursi:
PSG : il y a comme un malaise à Paris -...
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.
Trouble brewing at PSG | Get French Football News

  -3 [+] [-]

, 2014-09-19 12:38, pirms 10 gadiem
Treneri vajag un viss!
Es te tā iedomājos....ja nu Zlatans pēc gadiem pievienojas Real???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-19 12:53, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: a ko Kavani gribēja,pārejot uz PSG? izkonkurēt Zlatanu viņš nav spējīgs,flangā kapāt ar nepatīk,a algu patīk saņemt !
Kavani Itālijā sita tikpat golus cik Zlatans. Pie tam viņš ir 5 gadus jaunāks. ja paskatās iepriekšējo sezonu startus, tad nekas katastrofāls nav noticis, daudzi neizšķirti sezonas sākumā ir PSG norma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-19 16:35, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Zlatans tik un tā ir labāks forwards par Kavani
Protams. Mūsdienās ar Zlatanu var konkurēt tikai Suarez.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-19 18:02, pirms 10 gadiem
zvaigznes var sapirkt jebkurš, kuram ir daudz naudas. bet no tā bara izveidot spēcīgu komandu - tur jau ir jābūt spēcīgam trenerim, kāds, diemžēl, Blāns nekad nav bijis un nebūs.

     [+] [-]

, 2014-09-23 20:02, pirms 10 gadiem
..un kurš žurnālists te pirms sezonas runāja par PSG pārliecinošo dominanci? tak neviens klubs nevar visu laiku ņemt un uzvarēt. re, Real sapērk zvaigznes, pakāš; MU sapērk visu, ko vien var, pakāš; Bavārieši vispār iedomājušies nez ko no sevis un es smiešos, ja šodien dabūs ierīt no jaunpienācējiem