Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Brandau par Motas deguna salaušanu vairāk nekā 20 spēļu diskvalifikācija

Agris Suveizda

Brandau par Motas deguna salaušanu vairāk nekā 20 spēļu diskvalifikācija
Brandau
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba "Bastia" uzbrucējam Brandau piespriesta sešu mēnešu diskvalifikācija, vēsta Francijas Profesionālās futbola līgas Disciplinārā komisija. Novembrī Brandau gaida arī tiesas sēde, kurā viņš var tikt sodīts, sākot ar naudas sodu un beidzot pat ar cietumsodu.

Brazīliešu futbolists tika sodīts par incidentu pēc 16. augusta spēles pret PSG (0:2), kad Brandau stadiona tunelī apzināti sagaidīja pretinieku pussargu Tjagu Motu, uzbruka viņam un, sitot ar galvu, salauza tautietim degunu. Pēc notikušā uzbrucējs metās bēgt uz savas komandas ģērbtuvēm.

Brandau tika uz nenoteiktu laiku diskvalificēts līdz gaidāmajai sēdei, un tajā tika nolemts, ka brazīlietis laukumā drīkstēs atgriezties ne agrāk kā nākamā gada 22. februārī. Tādējādi, ieskaitot jau trīs izlaistās spēles, Brandau ir diskvalificēts uz 21 Francijas čempionāta maču un arī pirmajām kausa izcīņu spēlēm.

Itālijas izlasi pārstāvošais brazīlietis Mota jau nākamajā spēlē pēc incidenta tika ierakstīts PSG pieteikumā, bet laukumā atgriezās vēl pēc nedēļas pārliecinošā uzvarā pret "St.-Etienne" (5:0). Paralēli disciplinārajām sankcijām no Francijas Profesionālās līgas Brandau var draudēt pat cietumsods.

Brandau piespriestās sankcijas Francijā ir otrs lielākais futbolistiem piespriestais soda mērs. Brazīlietis uz trešo vietu nobīdīja venecuēlieti Gabrielu Čičero, kuram par uzbrukumu "Bastia" darbiniekam savulaik piesprieda desmit mēnešu diskvalifikāciju, no kuras pieci mēneši bija nosacīti. Savukārt rekordists joprojām ir Sirils Ženšāns, kurš par sitienu žurnālistam saņēma gada diskvalifikāciju. Vēlāk tā gan tika samazināta uz pusgada diskvalifikāciju plus vēl sešiem mēnešiem nosacīti.

"Bastia" pēc Brandau diskvalfikācijas ir aizvadījusi trīs spēles, ar 1:0 uzvarot "Toulouse" un cīnoties neizšķirti 1:1 ar "Bordeaux" un "Lens". Korsikas klubs ar sešiem punktiem piecos mačos turnīra tabulā ieņem 14. vietu. 34 gadus vecais Brandau pēdējās divas sezonas pavadīja "St.-Etienne", Francijas čempionātā aizvadot 53 spēles un gūstot 16 vārtus.

Izmantotie resursi:
LFP.fr - Les décisions du 18 septembre 2014

  +4 [+] [-]

, 2014-09-19 12:05, pirms 10 gadiem
Nožēlojami!

  +7 [+] [-]

, 2014-09-19 12:14, pirms 10 gadiem
Nožēlojamākais šinī visā ir tas, ka viņš pec sitiena skrēja prom ko kājas nes!

  +4 [+] [-]

, 2014-09-19 12:39, pirms 10 gadiem
Iesita un aizmuka...miikstais,mizals plus vel zurka! Lieliska kombinacija!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-19 14:17, pirms 10 gadiem
hahaa tāds zellis.