Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" stūri pārņems Brazīlijas olimpiskās izlases treneris

Rolands Eliņš

Lionas "Olympique" stūri pārņems Brazīlijas olimpiskās izlases treneris
Silvinju. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Pie Francijas futbola čempionāta komandas Lionas "Olympique" stūres stāsies brazīlietis Silvinju, paziņojis kluba prezidents Žans Mišels Olā.

"Olympique" kopš 2015.gada vada 52 gadus vecais brazīlietis Brunu Ženēziu, kura vadībā komanda sestdien nodrošināja trešo vietu un ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas kvalifikāciju.

Ženēziu pēc sezonas beigsies līgums un, tā kā viņš šajā sezonā krita Lionas vienības fanu nežēlastībā, vienošanās netiks pagarināta, vietā stājoties 45 gadus vecajam Silvinju. Viņu izvēlējies cits brazīlietis Žuninju, kurš kļūs par "Olympique" sporta direktoru.

Silvinju ir arī Brazīlijas U-23 izlases treneris un viņam jāgatavo komanda nākamā gada olimpiskajām spēlēm. Pirms tam viņš trīs gadus strādāja par Brazīlijas izlases galvenā trenera Tites asistentu.

Tāpat Silvinju karjeras laikā par asistentu strādājis Milānas "Inter", "Cruzeiro", "Sport Recife", "Nautico" un "Corinthians" komandās. Futbolista karjeras laikā viņš pārstāvēja Mančestras "City", "Barcelona", Londonas "Arsenal", Vigo "Celta" un "Corinthians" vienības, kā arī aizvadīja dažas spēles Brazīlijas izlasē.

Lionas "Olympique" visus savus septiņus Francijas čempiontitulus izcīnījusi laika posmā no 2002. līdz 2008.gadam.

Izmantotie resursi:
LETA