Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Neimārs atzīts par "Ligue 1" gada labāko spēlētāju

Andrejs Siliņš

Neimārs atzīts par "Ligue 1" gada labāko spēlētāju
Neimārs saņem balvu no Ronaldu
Foto: AFP / Scanpix

"Paris Saint Germain" kluba brazīliešu futbola superzvaigzne Neimārs, neraugoties uz ilgo nespēlēšanu savainojuma dēļ, atzīts par Francijas "Ligue 1" čempionāta labāko spēlētāju 2017./2018. gada sezonā.

Neimārs guva savainojumu februāra beigās un kopš tā laika nav bijis laukumā, taču savā debijas sezonā PSG rindās aizvadītajās 30 spēlēs izcēlās ar 28 vārtu guvumiem, bet tieši Francijas čempionātā Neimāram 20 spēlēs 19 vārti un 13 piespēles. "Vēlos pateikties visiem komandas biedriem, visai komandai. Esmu ļoti emocionāls un esmu ļoti priecīgs par komandas sezonu," saņemot balvu, sacīja 26 gadus vecais uzbrucējs.

Neimārs PSG nonāca pagājušajā vasarā, kad Francijas bagātākais klubs samaksāja brazīlieša iepriekšējam klubam "Barcelona" 222 miljonus eiro. Futbolistam ir spēkā līgums ar PSG līdz 2022. gada vasarai, taču pēdējā laikā izskanējušas runas par iespējamo Neimāra pāreju uz Madrides "Real". Tiesa, kluba vadība jau pavēstījusi, ka Neimārs arī nākamsezon būs PSG rindās.

Neimārs ir pirmais brazīlietis, kurš saņēmis "Ligue 1" labākā sezonas spēlētāja balvu kopš 2006. gadā pie tādas tika pussargs Žuninju. Savukārt PSG futbolists šo apbalvojumu saņēma jau trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējos sešos gados. Kopumā PSG spēlētāji par sezonas labākajiem atzīti astoņas reizes, trīs no tām - Zlatans Ibrahīmovičs.

Pēdējo desmit gadu labākie "Ligue 1" spēlētāji

GadsSpēlētājsValstsKlubs
2018NeimārsBrazīlijaPSG
2017Edinsons KavaniUrugvajaPSG
2016Zlatans IbrahīmovičsZviedrijaPSG
2015Aleksandrs LakazetsFrancijaLyon
2014Zlatans IbrahīmovičsZviedrijaPSG
2013Zlatans IbrahīmovičsZviedrijaPSG
2012Edens AzārsBeļģijaLille
2011Edens AzārsBeļģijaLille
2010Lisandro LopezsArgentīnaLyon
2009Joans GurkufsFrancijaBordeaux

PSG saņēma arī labākā jaunā spēlētāja un labākā trenera balvas - par labāko tika nosaukts Kilians Mbapē. 19 gadus vecais spēlētājs balvu saņēma arī pagājušogad, kad gan vēl bija "Monaco" kluba spēlētājs. Mbapē kandidēja arī uz labākā spēlētāja balvu, ko saņēma Neimārs un uz ko kandidēja arī Kavani un Floriāns Tovēns.

Par labāko treneri nosaukts PSG galvenais treneris Unajs Emerijs, kurš kļuvis par pirmo Spānijas speciālistu, kam tikusi šāda atzinība. Labākā vārtsarga gods atvēlēts "Marseille" pieredzējušajam vārtu vīram Stevam Mandandam. 33 gadus vecais futbolists par labāko vārtsargu atzīts jau piekto reizi karjerā.

Par labāko vārtu guvumu nosaukts šis "Bordeaux" brazīlieša Malkolma meistarstiķis:

Francijas "Ligue 1" sezonas simboliskā izlase

PozīcijaSpēlētājs (Klubs)
Vārtsargs:Stevs Mandanda (Marseille)
Aizsargi:Dani Alves (PSG)
Markinjoss (PSG)
Tjagu Silva (PSG)
Ferlans Mendī (Lyon)
Pussargi:Luiss Gustavu (Marseille)
Marko Verrati (PSG)
Nabils Fekirs (Lyon)
Uzbrucēji:Kilians Mbapē (PSG)
Edinsons Kavani (PSG)
Neimārs (PSG)

Pirms pēdējās spēļu kārtas Francijas čempionātā PSG ar 92 punktiem jau pārliecinoši nodrošinājusi atgriešanos čempiones statusā pēc vienas sezonas pārtraukuma.

Izmantotie resursi:
Ligue1.com - Neymar voted player of the year

  +3 [+] [-]

, 2018-05-14 10:39, pirms 6 gadiem
Diezgan nožēlojami, no līgas 38 spēlēm aizvadījis 20 spēles, tātad nedaudz vairāk kā pusi. Un ir labākais spēlētājs

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 11:02, pirms 6 gadiem
kasagrande rakstīja: Diezgan nožēlojami, no līgas 38 spēlēm aizvadījis 20 spēles, tātad nedaudz vairāk kā pusi. Un ir labākais spēlētājs
Ar visām spekulācijām, par viņa došanos prom no PSG, tas ir veids, kā mēģina viņu noturēt Francijā, un statistika jau priekš 20 spēlem ir ļoti laba

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 11:22, pirms 6 gadiem
Diezgan neobjektīvi!
Labakais ir Kavani!

     [+] [-]

, 2018-05-14 16:49, pirms 6 gadiem
Pilnīgs cirks.tiešam lai noturētu neimaru psg.iedod balvu.