Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

PSG sezonu iesāk ar vieglu uzvaru, Francijas vicečempionei smaga uzvara galotnē

PSG sezonu iesāk ar vieglu uzvaru, Francijas vicečempionei smaga uzvara galotnē
Kilians Mbapē. Foto: Franck Fife/AFP/Scanpix

Francijas "Ligue 1" čempionāta pirmās spēļu kārtas noslēgumā drošu panākumu ar 3:0 pār Nīmas "Olympique" svinējusi čempionvienība Parīzes "Saint Germain", ārpus kuras sastāva joprojām potītes savainojuma dēļ palika brazīlietis Neimars.

PSG un "Olympique" mačā ļoti svarīgs bija tā ievads, kurš ļoti veiksmīgs padevās tieši parīziešiem, par spēli ar roku 11 metru soda sitienu nopelnot viesu futbolistam Pablo Fernandesam. Pendeli devās izpildīt Edinsons Kavani, kurš bija precīzs, panākot 1:0. Puslaika izskaņā Kavani teju dubultoja mājinieku pārsvaru, tomēr šoreiz PSG palika bešā, bumbai pēc urugvajieša raidījuma aizlidojot nedaudz garām labajam vārtu stabam.

56. minūtē parīziešiem tomēr izdevās gūt savus otros vārtus, pēc lieliskas Huana Bernata piespēles neatvairāmu triecienu pretkustībā vārtu kreisajā augšējā stūrī izdarot Kilianam Mbapē (2:0). Savukārt pēc 13 minūtēm jau pats Mbapē veica filigrānu piespēli Anhelam Di Marijam, kurš no labas pozīcijas uzstādīja gala rezultātu 3:0.

Par valsts vicečempiones "Lille" galveno varoni turnīra pirmajā kārtā kļuva no Beļģijas kluba Šarleruā "Sporting" (Beļģijas čempionātā guva 19 vārtus 34 spēlēs) pārgājušais nigērietis Viktors Osimēns, kurš guva abus komandas vārtus smagā uzvarā 2:1 pār "Nantes". 19. minūtē Osimēns saņēma ļoti tālu un augstu piespēli no partnera, 19. minūtē izraujoties vienatnē ar "Nantes" vārtsargu un panākot 1:0. "Nantes" izlīdzinājumu panāca otrā puslaika sākuma daļā, kad viesu izpildīto tālsitienu savos vārtos ar neveiksmīgu rikošetu ievirzīja turks Zeki Čeliks. Visbeidzot uzvaras raidījums iepriekš minētajam Osimēnam izdevās ļoti meistarīgs un skaists, nigērietim no ļoti asa leņķa bumbu raidot salīdzinoši šaurajā telpā starp vārtsargu un vārtu pārliktni (2:1).

Savukārt gluži kā "Monaco", briesmīgi savā laukumā sezonu sāka arī Marseļas "Olympique", kas divu savulaik titulētu klubu duelī ar 0:2 piekāpās "Reims. Pēc vienmuļa bezvārtu neizšķirta pirmajā puslaikā lieliska iespēja otrā puslaika sākumā bija nīderlandiešu pussargam Kevinam Strotmanam, kurš norībināja vārtu pārliktni, bet jau nākamajā pretuzbrukumā "Reims" panāca 1:0. Mājinieki pie sava soda laukuma rupji iekrita aizsardzībā, un Bulajs Diā izmantoja izgājienu viens pret vienu, trāpīdams tuvajā stūrī. Marseļa metās atspēlēties un ļoti daudz uzbruka, taču reālu izdevību praktiski nebija, turklāt 90. minūtē "Reims" iedzina arī otru naglu – japāņu aizsargs Hiroki Sakai rupji kļūdījās, neizveidojot mākslīgo aizmuguri, bet korejiešu uzbrucējs Hjančuns Saks vēlreiz lika kapitulēt Stevam Mandandā (2:0). Marseļas publika pēc spēles, protams, skaļi izsvilpa savu komandu.

"Ligue 1", 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Monaco – Lyon0:3 (0:2)Dembelē 5' Memfiss 36' Tuzārs 80'
---
Marseille – Reims0:2 (0:0)Diā 58' Saks 90'
Angers – Bordeaux3:1 (3:1)Renē-Adelaids 27' Pereira 33' Manganī 45' – De Previls 4'
Brest – Toulouse1:1 (1:0)Otrē 25' – Kuluris 89'
Dijon – St.-Etienne1:2 (1:2)Tavaress 34'(11m) – Amumā 5' Aolū 11'
Montpellier – Rennes0:1 (0:1)Morels 6'
Nice – Amiens2:1 (1:0)Erells 32' Dante 90'+5 – Akolo 81'
---
Lille – Nantes2:1 (1:0)Osimēns 19' 80' - Čeliks (s.v.) 57'
Strasbourg – Metz1:1 (1:0)Tomasons 21' - Diallo 47'
PSG – Nimes3:0 (1:0)Kavani (11m) 24' Mbapē 56' Di Marija 69'

Antuāns Grīzmans. Foto: Sebastian El-Saqqa/Scanpix

Savainotais Grīzmans izlaidīs pirmo Francijas izlases spēli gandrīz septiņu gadu laikā

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns vakar veica piespiedu maiņu kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēlēm pret Vāciju un Čīli, savainoto Madrides "Atletico" uzbrucēju Antuānu Grīzmanu aizvietojot ar Romas "Lazio" pussargu Mateo Genduzī.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē hat-trick, PSG seši vārti Monpeljē, "Monaco" izlaiž uzvaru un nekļūst par vicelīderi

Francijas futbola čempionātā pārsvaru līdz 12 punktiem palielinājusi līdere PSG, kas izbraukumā ar rezultātu 6:2 pārspēja "Montpellier", bet tuvākās sekotājas "Brest", "Monaco" un "Lille" samierinājās ar neizšķirtiem.
Lukass Beraldu pēc pirmā vārtu guvuma Parīzes "Saint-Germain" labā. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Scanpix

Beraldu pirmie vārti PSG labā, milzis atgriežas Francijas kausa pusfinālā

Pēc divu sezonu pārtraukuma Francijas kausa izcīņas pusfinālu sasniedzis valsts ambiciozākais klubs Parīzes "Saint-Germain", ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar 3:1 uzveicot Nicas vienību.