Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Evrā saņem septiņus mēnešus ilgu diskvalifikāciju un pamet Marseļu

Evrā saņem septiņus mēnešus ilgu diskvalifikāciju un pamet Marseļu
Patriss Evrā (vidū)

Foto: REUTERS/Scanpix

Nu jau bijušais Marseļas ''Olympique'' aizsargs Patriss Evrā 2. novembrī pirms spēles pret ''Vitoria Guimaraes'' (0:1) iespēra savas komandas atbalstītājam un tika noraidīts. Šodien, 10. novembrī, francūzim tika piespriesta UEFA turnīru diskvalifikācija līdz nākamā gada jūnijam. Neilgi pēc paziņojuma Evrā klubs nāca klajā ar ziņu, ka savstarpējā sadarbība tikusi pārtraukta.

Šī gada janvārī Patriss Evrā pameta ''Juventus'', lai atgrieztos dzimtenē un spēlētu Marseļas ''Olympique'' vienībā. Klubs šosezon piedalās Eiropas līgā, un šī turnīra ietvaros bijušais Mančestras ''United'' aizsargs piedalījies piecās spēlēs, ieskaitot kvalifikāciju. 2. novembrī Evrā tika pieteikts starp rezervistiem pret ''Vitoria Guimaraes''. Tomēr, pat neizejot laukumā, francūzis pamanījās nopelnīt sarkano kartīti, kad vēl pirms mača sākuma iespēra savas komandas atbalstītājam.

UEFA francūzim aizliegusi piedalīties tās veidotajos turnīros līdz 2018. gada jūnijam, kā arī piešķīrusi desmit tūkstoš eiro lielu naudas sodu. Marseļas klubs drīz pēc tam paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās sadarbība ar Evrā ir pārtraukta.

Francūzis spilgtāko karjeras laiku pavadīja Mančestrā, kur bija pamatsastāva spēlētājs ''United'' vienībā. Anglijā Evrā izcīnīja piecas Premjerlīgas trofejas un vienu Čempionu līgas, kā arī individuāli vienreiz tika iekļauts gada simboliskajā vienpadsmitniekā. Pēc Sarkanajiem velniem aizsargam sekoja divarpus gadi Turīnas ''Juventus''. Arī Itālijā viņš aizvadīja tituliem bagātu laiku, lepojoties ar divām ''Serie A'' zelta medaļām. Jāpiemin, ka Evrā karjeras laikā piedalījies piecos Čempionu līgas finālos.


, 2017-11-10 20:53, pirms 6 gadiem
Žēl, ļoti žēl.
Neviens nezin, ko viņš tur īsti nav varējis sadalīt ar to līdzjutēju?
, 2017-11-10 21:52, pirms 6 gadiem
Spert nevajadzēja, bet pēc bildēm spriežot, kaut kādi nulles, kas nekad neko nav sasnieguši un nesasniegs dzīvē, apvainoja spēlētāju, kurš ir aizvadījis spožu karjeru. Es brīnos, kāpēc netiek otras puses atbildība/vaina, un pieņemtas sankcijas.
, 2017-11-10 21:54, pirms 6 gadiem
the best11 rakstīja: Žēl, ļoti žēl.
Neviens nezin, ko viņš tur īsti nav varējis sadalīt ar to līdzjutēju?
pieļauju, ka viss sācies fanu rasistisko izteicienu dēļ
, 2017-11-11 00:02, pirms 6 gadiem
Pieņemu, ka karjeras laikā ir saņēmis ne vienu vien apvainojumu no faniem, it īpaši Anglijā ar laukumam tuvajām tribīnēm. Vajadzēja jau savaldīties un pa smuko beigt karjeru, šobrīd karjeru beigs pa nesmuko. :/
, 2017-11-11 02:50, pirms 6 gadiem
the best11 rakstīja: Žēl, ļoti žēl.
Neviens nezin, ko viņš tur īsti nav varējis sadalīt ar to līdzjutēju?
cik zinu,tad tie esot bijushi vinja pasha kluba fani no Marseljas,kas paarmetushi vinjam neciiniishanos laukumaa,gan jau ar piepushkjotiem vaardiem
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".