Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

PSG šokējoši izkrīt no Līgas kausa, "Monaco" izšķirošo pendeli iesit vārtsargs

PSG šokējoši izkrīt no Līgas kausa, "Monaco" izšķirošo pendeli iesit vārtsargs
Markuss Tirams tiek sveikts ar uzvaras vārtiem. Foto: AFP/Scanpix

Šokējošu neveiksmi Francijas Līgas kausa ceturtdaļfinālā piedzīvojis valsts bagātākais klubs PSG, kas savā laukumā mača izskaņā nenosargāja vadību pret "Ligue 1" pastarīti "Guingamp" (1:2).

PSG laukumā sūtīja spēcīgu sastāvu, taču augstākās līgas vājākā komanda "Guingamp", kas Francijas čempionātā 18 spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras, otrā puslaika sākumā tika pie 11 metru soda sitiena. Tomā Menjē soda laukumā iespēra Lidovikam Blā, tomēr Markuss Tirams izpildīja sliktu pendeli, raidot bumbu garām vārtiem.

Jau pēc nepilnas pusotras minūtes Neimārs pēc Menjē centrējuma ar galvu panāca 1:0, un varēja šķist, ka cīņas liktenis ir izšķirts. Kā izrādījās, pat ne tuvu. Huans Bernats pie saviem vārtiem iegrūda mugurā Markusu Koko, un Jenī Ngbakoto 81. minūtē aizsūtīja Alfonsu Areolā uz nepareizo pusi (1:1), bet kompensācijas laikā Tīlo Kērers nogāza Tiramu, nopelnīdams jau trešo pendeli. Liliana Tirama dēlam par spīti iepriekšējai neveiksmei atkal devās 11 metru atzīmes virzienā, un šoreiz viņš iesita, lai arī Areolā aizskāra bumbu un bija ļoti tuvu tam, lai komandu glābtu no zaudējuma (1:2).

Līgas kausā parīzieši bija uzvarējuši piecās sezonās pēc kārtas, bet kopš 2014./15. g. sezonas PSG no visām iespējamajām vietējām trofejām nebija ieguvuši tikai vienu: 2017./18. g. čempiones titulu, ko ieguva "Monaco". Tādējādi nepilnu piecu sezonu laikā parīzieši palikuši tikai bez otrās no deviņpadsmit vietējām trofejām (neskaitot šīs sezonas Francijas kausu un Francijas čempionātu, kur PSG turpina dalību). Vietējās kausa izcīņās PSG bija uzvarējusi 49 spēlēs pēc kārtas.


Otrdienas vakarā mājās negaidīti izstājās arī Lionas "Olympique", kas labākajā sastāvā ar 1:2 zaudēja "Strasbourg". Lionieši aizvadīja sliktu pirmo puslaiku, tā vidū ielaižot 11 metru soda sitienu, trīs reizes trāpot pa stabu un kompensācijas laikā paši neiesitot savu pendeli – komandas līderis Nabils Fekirs sita garām tukšam stūrim. Otrā puslaika sākumā tik tikko uz maiņu iznākušais Bertrāns Traorē atjaunoja līdzsvaru (1:1), tomēr jau pēc trim minūtēm Lamins Konē pēc stūra sitiena atguva vadību viesiem (2:1). Labākā iespēja izglābt Lionu bija Martēna Terjē, kurš no tuvas distances sita virsū vārtsargam.

Tikmēr pusfinālā iekļuva "Monaco", kas mājās atspēlējās un pendelēs pārspēja "Rennes" (1:1, 8:7). Uzvara nesošo 11 metru sitienu iesita 20 gadus vecais vārtsargs Loiks Badiasils, kurš pirms tam neielaida četras pendeles, ieskaitot "Rennes" čehu vārtu vīra Tomāša Koubeka mēģinājumu.

Coupe de la Ligue, 1/4 fināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Lyon – Strasbourg1:2 (0:1)Traorē 49' – Ažorks 26'(11m) Konē 52'
Monaco - Rennes1:1; 8:7 pen.Lopešs 54' – Burižo 30'
PSG - Guingamp1:2 (0:0)Neimārs 63' – Ngbakoto 81'(11m) Tirams 90'+3(11m)
Bordeaux - Le Havre (2)1:0 (0:0)Kalu 70'


, 2019-01-10 01:03, pirms 5 gadiem
Ir komentāri par spēles gaitu? Dzeltenās vestes neaktivizēsies par toto kāsienu?
, 2019-01-10 05:20, pirms 5 gadiem
Reiz bija jānāk atmaksai par augstprātību... Kausa izcīņai arī daudz labāk.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix

Mbapē 2+1, Dembelē divi vārti, PSG atkal uzvar ar 4:1 un labo izbraukuma rekordu

Francijas futbola čempionātā Eirokausu ceturtdaļfinālistes vakar aizvadīja pārceltās spēles, un no Eirokausu komandām uzvarēja vienīgi lidervienība PSG, kas izbraukumā ar 4:1 sasita izkrišanas pretendenti "Lorient".
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".