Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Franču tiesnesim liedz piedalīties kausa finālā pēc grūdiena ar elkoni

Franču tiesnesim liedz piedalīties kausa finālā pēc grūdiena ar elkoni
Filips Kalts
Foto: L'Equipe

Franču futbola tiesnesis Filips Kalts nevarēs piedalīties Līgas kausa finālā starp "Bastia" un PSG. Arbitrs sodīts par incidentu pagājušās nedēļas nogales spēlē starp "Bordeaux" un "Lens", kurā nedaudz pagrūda "Lens" uzbrucēju Adamo Kulibalī.

Filips Kalts "Bordeaux" un "Lens" spēles 62. minūtē parādīja dzelteno kartīti "Lens" futbolistam Pablo Čavarijam, taču, lai to paveiktu, tiesnesim nācās pārvarēt viņa komandas biedru pretestību, kuri cītīgi protestēja pret Kalta nodomiem. Vienu no "Lens" futbolistiem – Adamo Kulibalī – Kaltam nācās nedaudz pastumt ar elkoni, kas bija pietiekami, lai tiesnesis vēlāk tiktu sodīts.

"Tajā brīdī nejutos tā, ka pret mani būtu vērsta agresija, taču pēc atkārtojuma noskatīšanās sapratu, ka tas bija apzināts un agresīvs žests. Ja es ko tādu izdarītu tiesnesim, mani diskvalificētu uz 15 vai 20 spēlēm, varbūt pat gadu," sacīja Kulibalī.

Kaltam bija paredzēta dalība Līgas kausa finālā starp "Bastia" un PSG, taču viņa vietu ceturtā tiesneša pienākumu pildīšanā ieņems cits tiesnesis – Franks Šneiders. Kaltam draud arī citas sankcijas, piemēram, atstādināšana uz konkrētu laika posmu.

46 gadus vecais tiesnesis Kalts pēdējos gados vadījis tikai Francijas turnīru spēles. Pēc šīs sezonas beigām Kalts noslēgs savu tiesneša karjeru.

Izmantotie resursi:
L'ÉQUIPE - L'actualité du sport en continu.
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2015-04-08 20:01, pirms 9 gadiem
sodien oficiali Krievija pieskirts w:0 taja partrauktaja maca
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".