Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ambiciozais PSG tērēsies vēl 5-6 gadus, šovasar transfēriem atvēlēti 100 miljoni

Ambiciozais PSG tērēsies vēl 5-6 gadus, šovasar transfēriem atvēlēti 100 miljoni
PSG un visa Francijas čempionāta rekordpirkums Havjers Pastore
Foto: AP/Scanpix

Ambiciozā franču kluba PSG prezidents Nasers Al-Kelaifi intervijā itāļu laikrakstam Gazzetta dello Sport atklājis, ka šovasar jaunu spēlētāju iegādei tiks atvēlēti 100 miljoni eiro. Tāpat Al-Kelaifi sacīja, ka PSG lielas summas darījumu tirgū tērēs vēl piecus līdz sešus gadus, bet pēc tam izdevumi pamazām tiks samazināti.

PSG jaunajiem īpašniekiem no Kataras ir lieli plāni, un galvenais mērķis, protams, ir izveidot pasaules līmeņa klubu. Lai to paveiktu, gan nāksies arī veikt iespaidīgas investīcijas. Jau pirmajā sezonā PSG jaunu spēlētāju iegādē iztērēja vairāk nekā 100 miljonus eiro, un nākamvasar, visticamāk, iesāktais tiks turpināts. "Šie skaitļi augstākā līmeņa klubiem ir normāli. Mūsu izvēlētais ceļš ir investēt daudz un ātri. Šīs summas turpināsim tērēt nākamos piecus līdz sešus gadus, bet tad investīcijas pamazām saruks," sacīja Al-Kelaifi.

Kataras Investīciju fonds (QIA) pēc iepriekšējās sezonas beigām iegādājās 70% PSG akciju. Vasarā sastāvs tika pastiprināts ar deviņiem spēlētājiem, kas kopā izmaksāja nedaudz vairāk nekā 85 miljonus eiro. Aptuveni puse summas gan tika iztērēta par perspektīvo argentīniešu pussargu Havjeru Pastori. Vēl PSG papildinājās ar vārtsargiem Salvatori Sirigu un Nikolā Dušē, aizsargiem Milanu Biševacu un Djego Lugano, pussargiem Blēzu Matuidī, Moamedu Sisoko un Žeremiju Menē, kā arī uzbrucēju Kevinu Gameiro.

Janvāra transfēru periodā PSG iztērēja vēl aptuveni 18,5 miljonus, iegūstot aizsargus Aleksu un Maksvelu, kā arī pussargu Tjagu Motu. Kā viena no PSG prioritātēm nākamajā transfēru periodā tiek minēts brazīliešu pussargs Kakā. Jāatzīmē, ka šorīt aptuveni 50 agresīvi noskaņoti cilvēki, kas acīmredzot esot PSG fani un bijušā prezidenta Robēna Leprū atbalstītāji, centās ielauzties PSG treniņcentrā. Tas viņiem gan neizdevās, un ar trenera Kloda Makelelē palīdzību incidents tika novērsts.

Francijas čempionātā PSG pēc 26 kārtām ieņem pirmo pozīciju, par vienu punktu apsteidzot tuvāko sekotāju "Montpellier", bet par astoņiem - pašreizējo titula sargātāju "Lille". PSG negaidīti ātri šosezon izstājās no UEFA Eiropas līgas (grupā palika aiz Bilbao "Athletic" un "Liepājas Metalurga" pāridarītājas "Salzburg") un ar šoku izstājās arī no Francijas Līgas kausa (Dižonā zaudējums ar 2:3). Francijas kausa izcīņā Parīzes klubs sasniedzis ceturtdaļfinālu, kur visai drīz savā laukumā uzņems Lionas "Olympique".

Izmantotie resursi:
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...
France Football : toute l'actualité du...


, 2012-03-08 18:41, pirms 12 gadiem
Investet ir viens,bet ja nebus rezultaats,tad bus lieki nauda izmesta.
, 2012-03-08 18:42, pirms 12 gadiem
Vareeja kaads no Emiraatiem nopirkt Metalurgu un uztaisit pasaules klases klubu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-08 18:45, pirms 12 gadiem
100 milioni :O Pāris labi spēlētāji sanāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-08 18:51, pirms 12 gadiem
Beidzot ari Francija bus TOP klubs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-08 19:40, pirms 12 gadiem
bēdīgi slavenais Mērglis rakstīja: Ja par naudu varētu nopirkt trofejas tad jau sen Chelsea un City un tml būtu pirmajās vietās pasaulē. Tā kā miljoniem, protams, ir nozīme, bet ne pavisam ne izšķiroša
City divus gadus patērējas tā smagi un vai ta viņi tagad neatrodas pirmajaa vietā????????????
šogad vienīgi MU viņiem sastāda konkurenci..
takā nevajag gudri muldēt.
, 2012-03-08 19:47, pirms 12 gadiem
bēdīgi slavenais Mērglis rakstīja: Ja par naudu varētu nopirkt trofejas tad jau sen Chelsea un City un tml būtu pirmajās vietās pasaulē. Tā kā miljoniem, protams, ir nozīme, bet ne pavisam ne izšķiroša
City patlaban 1. vietā EPL un ar labām izredzēm uz UEFA kausu, Chelsea arī pāris EPL tituli jau kabatā tā kā tavs komentārs nu nepavisam nav korekts.
Pie tam visi grandi ''nopērk'' panākumus pa naudu, vai tās naudas procents lielāks nāk no kluba atbalstītājiem, sponsoriem un atribūtikas vai klubu īpašnieku ieguldījumiem tas ir cits stāsts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-08 22:00, pirms 12 gadiem
Un atkal sāks vecā ziepene par Kaka!
Drīz atkal vēl Pato gribēs iegādāties
, 2012-03-08 22:53, pirms 12 gadiem
Eiropai tas der jo tā nauda tiek iztērēta eiropā
, 2012-03-09 16:57, pirms 12 gadiem
Šis ir vispareizākais veids kā to uztvert, turklāt (lai gan pavisam sīka daļa un netieši) daļa no šīs naudas teorētiski nonāk arī LV kā ES dalībvalstī.
host rakstīja: Eiropai tas der jo tā nauda tiek iztērēta eiropā
, 2012-03-10 17:21, pirms 12 gadiem
Jakalo rakstīja: City patlaban 1. vietā EPL un ar labām izredzēm uz UEFA kausu, Chelsea arī pāris EPL tituli jau kabatā tā kā tavs komentārs nu nepavisam nav korekts.
Pie tam visi grandi ''nopērk'' panākumus pa naudu, vai tās naudas procents lielāks nāk no kluba atbalstītājiem, sponsoriem un atribūtikas vai klubu īpašnieku ieguldījumiem tas ir cits stāsts.
Neticu, ka PSG ies City vai Chelsea ceļu, tam iemesls būs līga, kurā spēlē PSG. Domāju, ka būs +/- Malagas variants
Antuāns Grīzmans. Foto: Sebastian El-Saqqa/Scanpix

Savainotais Grīzmans izlaidīs pirmo Francijas izlases spēli gandrīz septiņu gadu laikā

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns vakar veica piespiedu maiņu kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēlēm pret Vāciju un Čīli, savainoto Madrides "Atletico" uzbrucēju Antuānu Grīzmanu aizvietojot ar Romas "Lazio" pussargu Mateo Genduzī.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē hat-trick, PSG seši vārti Monpeljē, "Monaco" izlaiž uzvaru un nekļūst par vicelīderi

Francijas futbola čempionātā pārsvaru līdz 12 punktiem palielinājusi līdere PSG, kas izbraukumā ar rezultātu 6:2 pārspēja "Montpellier", bet tuvākās sekotājas "Brest", "Monaco" un "Lille" samierinājās ar neizšķirtiem.
Lukass Beraldu pēc pirmā vārtu guvuma Parīzes "Saint-Germain" labā. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Scanpix

Beraldu pirmie vārti PSG labā, milzis atgriežas Francijas kausa pusfinālā

Pēc divu sezonu pārtraukuma Francijas kausa izcīņas pusfinālu sasniedzis valsts ambiciozākais klubs Parīzes "Saint-Germain", ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar 3:1 uzveicot Nicas vienību.