Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Francijas klubs "Nantes" iemūžinās traģiski mirušā uzbrucēja Salas devīto numuru

Francijas klubs "Nantes" iemūžinās traģiski mirušā uzbrucēja Salas devīto numuru
Emiljano Sala. Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola kluba poļu prezidents Valdemārs Kita pavēstījis, ka aviokatastrofā bojā gājušā argentīniešu uzbrucēja Emiljano Salas devītais numurs tiks iemūžināts.

"Nantes" nākamo spēli aizvadīs svētdien, savā laukumā uzņemot vienu no savām konkurentēm Nīmas "Olympique", un šis mačs, protams, tiks veltīts argentīnieša piemiņai. Pirms spēles stadiona apkārtnē gaidāms piemiņas pasākums, spēlētāji laukumā dosies ar melniem krekliem un Salas uzvārdu uz tiem, bet 28 gadu vecumā bojā gājušā Salas numurs tiks iemūžināts.

Ja divas nedēļas vēlāk gaidāmajai mājas spēlei pret "Bordeaux" biļetes var rezervēt par 15-48 eiro, uz svētdienas spēli visas ieejas kartes visos sektoros maksās deviņus eiro. "Man trūkst vārdu, tā ir traģēdija," kluba mājaslapā citēts Kita. "Emiljano mūsu klubā ir atstājis savas pēdas, kādēļ, gluži kā daudzi fani, vēlos viņu godināt ar viņa numura iemūžināšanu."

Sala "Nantes" pavadīja trīsarpus gadus, un gan iepriekšējās divās, gan arī šajā sezonā bija labākais vārtu guvējs komandā. Abās iepriekšējās sezonās viņš guva 12 vārtu, bet šosezon to iespēja jau pirmajā aplī, un janvārī Sala par 17 miljoniem eiro tika pārdots Anglijas Premjerlīgas klubam "Cardiff". Traģiskais lidojums notika, tieši no Nantes atgriežoties Kārdifā. "Ir smagi rīti un pamošanās no murgiem, kad diemžēl nākas saskarties ar realitāti. Emi ir aizgājis…," teikts kluba mājaslapā. "Emiljano vienmēr būs starp leģendām, kas rakstījušas "Nantes" dižo vēsturi."

"Nantes" ar astoņiem čempiones tituliem ir starp panākumiem bagātākajiem Francijas klubiem. Pa desmit tituliem ir "St.-Etienne" un Marseļas "Olympique", astoņi ir arī "Monaco", bet tālāk ar septiņiem seko Lionas "Olympique" un PSG. Iepriekšējoreiz "Nantes" par Francijas čempionu kļuva 2001. gadā. Francijas čempionātā "Nantes" ar 24 punktiem 22 spēlēs ieņem 15. vietu, izkrišanas zonu apsteidzot par divu uzvaru tiesu. "Nantes" ir iekļuvusi kausa ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pret 4. līgas komandu "Vitre".





Izmantotie resursi:
https://www.fcnantes.com/articles/a...
https://www.fcnantes.com/articles/a...


, 2019-02-09 00:42, pirms 5 gadiem
Uz šo stāstu var paskatīties vismaz no diviem skatpunktiem - liktens neizbēgamība un katrs pats sava liktens lēmējs.
Antuāns Grīzmans. Foto: Sebastian El-Saqqa/Scanpix

Savainotais Grīzmans izlaidīs pirmo Francijas izlases spēli gandrīz septiņu gadu laikā

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns vakar veica piespiedu maiņu kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēlēm pret Vāciju un Čīli, savainoto Madrides "Atletico" uzbrucēju Antuānu Grīzmanu aizvietojot ar Romas "Lazio" pussargu Mateo Genduzī.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē hat-trick, PSG seši vārti Monpeljē, "Monaco" izlaiž uzvaru un nekļūst par vicelīderi

Francijas futbola čempionātā pārsvaru līdz 12 punktiem palielinājusi līdere PSG, kas izbraukumā ar rezultātu 6:2 pārspēja "Montpellier", bet tuvākās sekotājas "Brest", "Monaco" un "Lille" samierinājās ar neizšķirtiem.
Lukass Beraldu pēc pirmā vārtu guvuma Parīzes "Saint-Germain" labā. Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Scanpix

Beraldu pirmie vārti PSG labā, milzis atgriežas Francijas kausa pusfinālā

Pēc divu sezonu pārtraukuma Francijas kausa izcīņas pusfinālu sasniedzis valsts ambiciozākais klubs Parīzes "Saint-Germain", ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar 3:1 uzveicot Nicas vienību.