Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Brazīlietis Gomiss atgriežas pie Bordo "Girondins" stūres

Krišs Upenieks

Brazīlietis Gomiss atgriežas pie Bordo "Girondins" stūres
Rikardu Gomiss
Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Brazīliešu speciālists Rikardu Gomiss atgriezies pie Francijas futbola kluba Bordo "Girondins" stūres. Pašlaik 53 gadus vecais speciālists Bordo vienību vadīja arī no 2005. līdz 2007.gadam, divreiz to aizvedot līdz piektajai vietai Francijas čempionātā un vienreiz - līdz Līgas kausa trofejai.

Pirms atgriešanās Bordo komandā viņš strādāja par sporta direktoru Brazīlijas klubā "Santos". Trenera karjeru viņš sāka tieši Francijā, 1996.gadā stājoties pie Parīzes "Saint-Germain" (PSG) stūres. Francijā viņš vadīja arī "Monaco". Gomiss karjeras laikā strādājis arī Saūda Arābijā un Brazīlijā. Viņš bijis arī Brazīlijas olimpiskās izlases treneris.

Profesionāla futbolista karjeras laikā Gomiss, kurš spēlēja centra aizsarga pozīcijā, pārstāvēja Brazīlijas komandu "Fluminense", Francijas vienību PSG un Portugāles klubu Lisabonas "Benfica". Viņa kontā ir divi Portugāles čempiontituli, kā arī pa vienam zeltam Brazīlijā un Francijā. Gomiss ir arī 1988.gada Seulas olimpisko spēļu vicečempions.

Pēdējo mēnešu laikā "Girondins" klubam pasliktinājās attiecības ar galveno treneri Gustavo Pojetu, un urugvajiešu speciālists tika atbrīvots no amata. Šāds solis tika pieņemts, jo viņš kritizēja kluba vadību par tās veiktajām transfēru darbībām spēlētāju tirgū, kad bez trenera ziņas tika pārdots uzbrucējs Gaetāns Labordē.

Kā viens no Pojeta pēctečiem tika minēts slavenais franču futbolists Tjerī Anrī, taču vienošanās ar viņu netika panākta. "Girondins" šovasar UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā pārspēja Latvijas futbola klubu "Ventspils". "Girondins" jaunajā sezonā četrās Francijas čempionāta spēlēs guvusi trīs punktus, kas tai dod priekšpēdējo, 19., vietu turnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
LETA