Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas basketbola leģenda Tonijs Pārkers pie futbola kluba Lionas "Olympique" stūres?

Agris Suveizda

Francijas basketbola leģenda Tonijs Pārkers pie futbola kluba Lionas "Olympique" stūres?
Žans Mišels Olass un Tonijs Pārkers. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Lai arī abas puses norādīja, ka līdz reālām pārrunām un lēmumu pieņemšanai vēl neesot ne tuvumā, franču laikraksts L'Equipe uzsver saiknes straujo veidošanos starp Lionas futbola kluba "Olympique" ilggadējo īpašnieku Žanu Mišelu Olasu un basketbola kluba ASVEL īpašnieku Toniju Pārkeru.

71 gadu vecais Olass Lionas "Olympique" pārņēma jau 1987. gadā, un viņa vadībā klubs gadsimta sākumā izcīnīja septiņus Francijas titulus pēc kārtas. Lionas klubam ir arī viena no produktīvākajām jaunatnes akadēmijām Eiropā. Olass jau ilgāku laiku neslēpj, ka viņa prezidentūra tuvojas beigām un ka viņš 75 gadu vecumā labprāt stafeti nodotu kādam citam. Viņa sapnis gan ir aiziet ar troksni, atkal atgriežoties uz Eiropas visaugstākās elites skatuves.

Šis kāds, ļoti iespējams, varētu būt 37 gadus vecais Tonijs Pārkers. Beļģijā dzimušais Francijas amerikānis 20 gadus aizvadīja Sanantonio "Spurs", četrreiz kļūstot par Nacionālās basketbola asociācijas čempionu, un tagad viņš ir Riharda Lomaža pārstāvētā ASVEL galvenais akcionārs un arī prezidents. Olasa un Pārkera saikne pēdējā gada laikā kļuvusi ļoti spēcīga – Olasam piederošā "OL Group" ne tikai iegādājās trešdaļu ASVEL akciju, bet arī pārņēma ASV sieviešu futbola klubu Sietlas "Reign" (jaunais nosaukums ir "OL Reign"), kā valdē nu ir arī Pārkers.

"Patiešām jūtu, ka viņam ir vajadzīgās rakstura īpašības. Papildus tām viņam ir arī profesionālās un cilvēciskās kvalitātes – izjūtu dziļu cieņu pret viņu," sarunā ar L'Equipesacīja Olass, piebilstot gan, ka nekādu lēmumu par kluba pārņemšanu gan neesot. Vismaz pagaidām. Tikmēr Pārkers pateicās par labajiem vārdiem un uzsvēra, ka šobrīd ir ASVEL prezidents, taču atzina, ka gadījumā, ja piedāvājums par Lionas "Olympique" pārņemšanu pienāktu, to noraidīt nebūtu iespējams. "Redzēsim, kas notiks pēc četriem pieciem gadiem," teica Pārkers.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Art...