Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijā valdošo protestu dēļ atceļ PSG un Lionas spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Francijā valdošo protestu dēļ atceļ PSG un Lionas spēles
Neimārs. Foto: AFA/Scanpix

Francijas futbola čempionātā sestdien spēli vajadzēja aizvadīt abām līderēm – Parīzes "Saint-Germain" savā laukumā uzņemtu "Montpellier". Tomēr drošības apsvērumu dēļ duelis atcelts, tāpat kā Lionas un Tulūzas duelis.

Francijas lielākajās pilsētās jau trīs nedēļas notiek vardarbīgi protesti, kas saistīti ar degvielas nodokļa celšanu. Gilets jaunes jeb dzeltenās vestes izgājušas ielās, lai izrādītu savu nepatiku pret valdību, un protesti plānoti arī šajā nedēļas nogalē. Tāpēc policija pieprasīja, lai tiktu atceltas divas spēles, un tā arī noticis.

PSG jau paudusi, ka tuvākajā laikā paziņos, kad tiks aizvadīts plānotais mačs pret "Montpellier". Kā norādīja komandas galvenais treneris Tomass Tuhels, tad viņa vadītajiem futbolistiem formas saglabāšana pirrms Čempionu līgas mača Belgradā būs izaicinājums, tomēr drošība ir pirmajā vietā. Rīt PSG aizvadīs izbraukuma maču pret "Strasbourg", sestdien Parīzē paredzētā cīņa ir atcelta, bet 11. decembrī duelis pret "Crvena zvezda".

Tāpat sestdien nenotiks duelis starp "Toulouse" un "Lyon". "Lēmums tika pieņemts pēdējā brīdī. Mūsdienu sabiedrībā prioritātes statuss tiek piešķirts lietām, kuras mēs negribētu redzēt notiekam. Nezinu, vai pastāvēja kaut kādi riski," pauda Lionas īpašnieks Žans Mišels Olā. "Iespējams, visa kārta tiks atcelta, jo rodas problēmas sakarā ar apstākļu vienlīdzību. Eiropā spēlējošajām komandām kalendārs ir sarežģīts."

Ar 14 uzvarām, vienu neizšķirtu un 43 punktiem PSG ir pārliecinoša Francijas līdere. Pārsteidzoši otro vietu ieņem "Montpellier", kas savākusi 29 punktus, bet Liona ar 28 punktiem ir trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...