Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Marseļa izmanto džokeri un cerēto pastiprinājumu nopērk dienu pēc pāreju perioda

Marseļa izmanto džokeri un cerēto pastiprinājumu nopērk dienu pēc pāreju perioda
Valentēns Ronžjē. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs Marseļas "Olympique" tā arī nepaguva līdz 2. septembra plkst. 23:59 vienoties ar "Nantes" par centra pussarga Valentēna Ronžjē pāreju, taču par līguma parakstīšanu ar viņu izziņoja 24 stundas un 29 minūtes pēc oficiālā pāreju perioda beigām.

Francijas futbola līgu reglaments paredz tā sauktā džokera iespēju starp vasaras un ziemas pāreju periodiem. Ja iespēja novēloti piesaistīt brīvos aģentus vai savainota vārtsarga aizstāšana ir ierasta lieta arī citu valstu reglamentos, tad Francijā ir paredzēti vēl divi īpaši džokeru veidi. Viens no tiem ir paredzēts gadījumos, kad traumu gūst arī kāds laukuma spēlētājs, taču tikai Francijas izlases nometnē un uz vismaz trim mēnešiem. Savukārt Marseļa izmantoja vēl citu veidu: reglaments paredz, ka klubi starp vasaras un ziemas pāreju periodiem drīkst piesaistīt vienu spēlētāju, kurš pārstāv vietējo klubu un kuram ir izsniegta federācijas licence.

"Nantes" audzēknis Ronžjē pāreju perioda pēdējā dienā lidoja uz Marseļu, lai arī vienošanās starp klubiem vēl bija diezgan tāla. Marseļieši bija piekrituši "Nantes" prasītajiem 13 miljoniem eiro, taču nebija mierā ar pieprasītajiem 50% no nākamā darījuma. Neilgi pirms loga aizvēršanās "Olympique" piekrita arī 50%, tomēr "Nantes" atkal paaugstināja prasības un darījumu izjauca. Beigu beigās jau pēc pāreju loga aizvēršanās abi klubi vienojās par 13+4 miljoniem eiro un 50% no nākamā transfēra ("Nantes" gan no nākamās pārejas summas var pretendēt uz maksimums pieciem miljoniem eiro). No četriem miljoniem, kas paredzēti piemaksās, divi miljoni esot atkarīgi no Marseļas iekļūšanas Eirokausos, bet otro divi miljoni esot soda nauda par pārrunu vilcināšanu – Ronžjē viena no Marseļas prioritātēm bija jau vasaras sākumā, bet pārrunu neuzsākšana esot liegusi "Nantes" pagūt atrast aizvietotāju.

Ronžjē, kuram decembrī apritēs 25 gadi, iepriekšējā sezonā 36 spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Tā kā Marseļai ir piespriesti ierobežojumi naudas tērēšanā, Ronžjē bija tikai otrais pirkums šajā sezonā. Pirms tam par 14 miljoniem eiro no "Boca Juniors" tika iegādāts argentīniešu uzbrucējs Dario Benedeto, kurš aizstājis Mario Balotelli, kuram beidzās līgums. Īrē no "Villarreal" pievienojās spāņu centra aizsargs Alvaro Gonsaless. Tikmēr pārdoti tika Lukass Okamposs (15 miljoni, "Sevilla"), bijušais kapteinis Luiss Gustavu, kurš pēdējā dienā par septiņiem miljoniem nokļuva Stambulas "Fenerbahce", un Klintons Ndžī (seši miljoni, Maskavas "Dynamo").

Izmantotie resursi:
https://www.om.fr/fr/video/4803/equ...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...


Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".