Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Marseļas "Olympique" sāk iepirkties - Okamposs, Rekiks un Sars

Marseļas "Olympique" sāk iepirkties - Okamposs, Rekiks un Sars
Lukass Okamposs
Foto: AFP/Scanpix

Zaudējis ļoti daudz spēlētāju, iepirkties beidzot sācis Francijas populārākais klubs Marseļas "Olympique", kas šonedēļ panākusi oficiālas vienošanās ar trim spēlētājiem. Pēc "Financial Fair Play" ierobežojumu atcelšanas arvien aktīvāk vajadzētu darboties arī Francijas stiprākajam futbola klubam PSG, kas jau nākamnedēļ acīmredzot pastiprinās vārtsargu līniju.

Marseļas "Olympique" sāk iepirkties
Pārdevusi Džanelli Imbulā (20 miljoni, "Porto") un Dimitrī Pajetu (15 miljoni, "West Ham") un zaudējusi brīvos aģentus Andrē Pjēru Žiņaku ("Tigres"), Andrē Ajū ("Swansea"), Žeremiju Morelu (Lionas "Olympique") un, visticamāk, arī Rodu Fanī, Marseļas "Olympique" beidzot sākusi iepirkšanos.

Jau iepriekš komandu bija papildinājis potenciālais otrais vārtsargs Joans Pelē ("Sochaux", brīvais aģents) un perspektīvais uzbrūkošais pussargs Žoržs Nkudū ("Nantes", 1,5 miljoni eiro), bet pēdējo dienu laikā oficiāli paziņots par vēl trim spēlētājiem. Līgums jau parakstīts ar Nīderlandes izlases aizsargu Karimu Rekiku (5 miljoni eiro), kurš piederēja Mančestras "City", bet iepriekšējo sezonu pavadīja PSV "Eindhoven", kā arī malējo pussargu Lukasu Okamposu.

Argentīnietis jau iepriekšējo sezonu pavadīja īrē no "Monaco". Marseļas "Olympique" neizmantoja iespēju izpirkt viņa līgumu par 11 miljoniem eiro, taču ar "Monaco" ir vienojusies par citu cenu – septiņiem miljoniem. Savukārt pēdējais papildinājums ir Jāņa Ikaunieka nu jau bijušais komandas biedrs Buna Sars. Ar 23 gadus veco malējo pussargu ir panākta vienošanās, un Marseļas klubs tērēs no 1,5 līdz 1,8 miljoniem eiro.


PSG sagaida UEFA lēmumu un mostas
Klusi un mierīgi jūnijs tika aizvadīts Parīzē. Iemesls pavisam vienkāršs – Francijas spēcīgākais un absolūti bagātākais klubs vēlējās sagaidīt oficiālu lēmumu par FFP sankciju atcelšanu. Nu, kad tas ir noticis, arī Francijas čempione sākusi aktivizēties un, visticamāk, jau nākamnedēļ iegādāsies pirmo jaunpienācēju. Tas būs 24 gadus vecais vācu vārtsargs Kevins Traps, kurš kopā ar līdzšinējo pamatvārtsargu Salvatori Sirigu konkurēs par pirmā numura lomu.

Frankfurtes "Eintracht" iekasēs deviņus miljonus eiro. Franču mediji ziņo, ka galvenā trenera Lorāna Blāna neapšaubāmā prioritāte joprojām ir argentīnietis Anhels di Marija, kurš FFP sankciju dēļ pirms gada pievienojās Mančestras "United", nevis PSG. Tāpat Blāns labprāt iegādātos centra uzbrucēju. Paredzams, ka komandu varētu pamest uzreiz divi malējie aizsargi Luka Diņs un Gregorijs van der Vīls, kuri nav apmierināti ar lomu klubā.

"Monaco" turpina investēt jauniešos
Francijas bronzas medaļniece "Monaco" neilgā laikā parakstījusi līgumu ar virkni perspektīvu futbolistu, tādējādi turpinot uzstādīto kursu uz investēšanu jaunos spēlētājos ar mērķi vēlāk nopelnīt pārdodot. Jau ziņojām, ka "Monaco" īrē no Londonas "Chelsea" ieguva 20 gadus veco horvātu pussargu Mario Pašaliču, taču komandai pievienojies arī 19 gadus vecais "Troyes" uzbrucējs Korentēns Žans (4 miljoni eiro) un 20 gadus vecais Lionas "Olympique" uzbrūkošais pussargs Faress Balulī (3,5 miljoni eiro).

Vēl uz sezonu pagarināta īre 20 gadus vecajam brazīliešu centra aizsargam Volesam, savukārt beidzot arī "Monaco" apstiprināja 24 gadus vecā argentīniešu uzbrucēja Gvido Kariljo iegādi ("Estudiantes", 8,8 miljoni eiro). Līdz nākamās sezonas beigām līgums pagarināts ar portugāļu veterānu Rikardu Karvalju.

Gejs uz "Aston Villa", Bovū cena 4,5+3 miljoni
Vienu no saviem līderiem zaudēs "Lille", kas par deviņiem miljoniem eiro pārdos balsta pussargu Idrisu Geju. Viņš parakstīs četru gadu līgumu ar Anglijas Premjerlīgas klubu "Aston Villa", kas mēnesī viņam gatavs maksāt 250 tūkstošus eiro. Lillē senegālieša mēnešalga bija teju trīsreiz mazāka - 90 tūkstoši eiro. Geja aizvietošanai "Lille" jaunais galvenais treneris Ervē Renārs noskatījis "Nancy" pussargu Ibrahimu Amadū, kura cena ir divi miljoni eiro. Iepriekš "Lille" pārdeva arī aizsardzības līderi Simonu Kjēru (Stambulas "Fenerbahce", 7,65 miljoni eiro).

Francijas vicečempione Lionas "Olympique" paziņojusi transfēra detaļas par uzbrucēja Klaudio Bovū iegādi. "Guingamp" no 27 gadus vecā bombardiera iegādes iekasēs 4,5 miljonus eiro, bet vēl trīs miljoni iespējami bonusu veidā. Bovū, kurš iepriekšējā sezonā Francijas čempionātā guva 17 vārtus, Lionā spēlēs ar devīto numuru.

"Nantes" noslēgusi darījumu ar Amsterdamas "Ajax" un par trim miljoniem eiro iegādājās Islandes izlases uzbrucēju Kolbeinu Sigtorsonu, kurš iepriekšējā sezonā 21 spēlē guva septiņus vārtus. Savukārt alžīriešu uzbrūkošais pussargs Riads Budebūzs par 1,7 miljoniem eiro no "Bastia" pārgājis uz "Montpellier". "St.-Etienne" atradusi aizvietotāju pārdotajam kreisās malas aizsargam Frankam Tabanū ("Swansea", 5 miljoni) un parakstīja līgumu ar brīvo aģentu Benuā Asū-Ekoto ("Tottenham").

Izmantotie resursi:
https://www.om.net/actualites/18191...
https://www.om.net/actualites/18158...
MERCATO - PSG : accord pour Trapp
Carrillo s’engage jusqu’en 2020 | News | AS...
Transfert - Idrissa Gueye 4 ans à Aston...
Communiqué de presse | OLWeb.fr


, 2015-07-04 19:23, pirms 9 gadiem
Ak dievs. Rekiks ir aizlaists prom. Muļķa City, mums vismaz bija nākotnes perspektīva..
, 2015-07-04 22:16, pirms 9 gadiem
Traps labs guvums parīziešiem. Par kādu summu aptuveni viņu ņems?
, 2015-07-04 22:32, pirms 9 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Traps labs guvums parīziešiem. Par kādu summu aptuveni viņu ņems?
"Frankfurtes "Eintracht" iekasēs deviņus miljonus eiro."
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).
Kiljans Mbapē un Ašrafs Hakimi, svinot vārtu guvumu. Foto: Federico Pestellini/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Mbapē no 11 metru atzīmes nepārspēj Mandandu, bet ieved PSG 20. kausa finālā

Francijas kausa izcīņas finālā pirmoreiz kopš 2021. gada un 20. reizi kopumā cīnīsies valsts lielākais klubs Parīzes "Saint-Germain", kurš pusfinālā ar 1:0 uzveica "Rennes".
Lionas "Olympique" futbolisti. Foto: Olivier Chassignole/Reuters/Scanpix

Liona ielaiž pirmā, taču Francijas kausa pusfinālā pieveic "Ligue 2" komandu

Francijas kausa izcīņas finālu pirmoreiz kopš 2012. gada sasniedza Lionas "Olympique", šovakar pusfinālā nospiežot (3:0) valsts otrās spēcīgākās līgas klubu "Valenciennes".