Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG prezidents pēc neveiksmes Čempionu līgā: "Būs lielas pārmaiņas"

Agris Suveizda

PSG prezidents pēc neveiksmes Čempionu līgā: "Būs lielas pārmaiņas"
Nasers Al Helaifi
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas spēcīgākais futbola klubs PSG arī šosezon nesasniedza UEFA Čempionu līgas pusfinālu, ceturtdaļfinālā ar 2:2 un 0:1 zaudējot Mančestras "City". Pēc sezonas sacījis, ka sadarbība ar galveno treneri Lorānu Blānu tiks turpināta, nu kluba prezidents Nasers Al Helaifi intervijā Le Parisien paziņoja, ka vasarā gaidāmas lielas pārmaiņas un izvairījās no Blāna nākotnes komentēšanas.

- Kā vērtējat tikko noslēgušos sezonu?
- Godīgi sakot, domāju, ka šosezon cietām neveiksmi – par spīti trofejām, kuras izcīnījām pašmāju turnīros. Nesasniedzām savu mērķi Eiropā [mērķis bija pusfināls Čempionu līgā – A.S.], tāpēc tā bija slikta sezona. Esmu šeit piecus gadus, un šī ir pirmā reize, kad mums ir neveiksmes sajūta. To man liek teikt ne tikai fakts, ka zaudējām Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, bet gan arī tas, kā tas notika.

Esmu ļoti vīlies. Nebijām mentāli gatavi, un par to esam atbildīgi mēs visi, arī es. Pirms spēlēm pret Mančestras "City" nejutu nekādu spriedzi. Iepriekš pirms spēlēm pret "Chelsea" bija pilnīgi citādi – spēlētāji bija uztraukušies, viņi bija izsalkuši, viņi bija gatavi. Pret Mančestras "City" to nejutu. Šī izstāšanās bija sliktākais brīdis, kopš esmu Parīzē. Man joprojām ir ļoti grūti to pieņemt.

- Vai esat prasījis Lorānam Blānam, kādēļ viņš atbildes spēlē mainīja shēmu [pirmoreiz sezonā atkāpjoties no 4-3-3]?
- Jā, protams. Viņš man to izskaidroja, un tas paliks starp mums. Viņš uzņēmās atbildību.

- Vai jūs vienmēr uzticaties savam trenerim?
- Viņu atbalstīju visus šos trīs gadus. Tagad mums ir jādomā par to, ko darīsim nākamajā sezonā, lai Eiropā izveidotu spēcīgāku komandu. Atkārtoju – šī ir pirmā reize, kad esam cietuši neveiksmi, un mums ir jāuzdod pareizi jautājumi. Vai man ir jāmaina vadība? Vai man ir jāmaina cilvēki? Vai man ir jāmaina sistēma? Vai man ir jāmaina spēlētāji? Var notikt ļoti lielas izmaiņas.

- Šovasar?
- Jā.

- Kādas?
- Redzēsiet, kad pienāks laiks. Tas nevienam nebūs viegli, bet ir laiks pārmaiņām. Pēc pieciem gadiem nepieciešams sākt jaunu ciklu. Mums ir lieli sapņi – to saku jau kopš manas ierašanās. Vēlamies uzvarēt Čempionu līgā, un es neaiziešu no kluba. Esmu pārliecināts, ka kādu dienu būsim Elizejas laukos ar šo trofeju. Taču, lai to izdarītu, ir kaut kas jāmaina. Un ceru, ka neveiksme pret Mančestras "City" nākotnē ļaus mums kļūt stiprākiem.

- Vai varat skaidri pateikt, ka Lorāns Blāns nākamsezon vēl būs PSG treneris?
- Šodien nerunāšu par konkrētām lietām. Notiks lielas izmaiņas, sāksies jauns cikls – redzēsiet. Jebkurā gadījumā, ja mēs šādi turpināsim visos līmeņos, mēs līdz savam mērķim netiksim.

- Vai Leonardu atgriezīsies PSG?
- Kā zināt, mums ir ļoti labas attiecības. Mēs bieži runājam, viņš ir augstas kvalitātes cilvēks, lielisks sporta direktors, kurš mums daudz deva. Kas zina?! Kādu dienu – varbūt, bet šobrīd viņš nav šā projekta daļa. Es pārdomāju, kā organizēt klubu. Redzēsim. Olivjē Letangs [sporta direktora asistents] paveica labu darbu, viņš pēdējos gados ir izveidojis kontaktus – tam ir nepieciešama pieredze, un es viņam uzticos. Ziniet, mēs varam gribēt mainīties un attīstīties, bet ir viena lieta, kas nemainīsies – es aizstāvu cilvēkus, kuri strādā man līdzās. Treneru štābu, spēlētājus, darbiniekus – mēs esam ģimene.

- Vai Seržam Orjē joprojām ir vieta šajā ģimenē? [Orjē atkal iekūlās nepatikšanās, tiekot aizturēts par uzbrukumu policistam]
- Viņš tika ievietots aiz restēm, bet mēs vēl nezinām precīzi, kas notika. Šī lieta izraisa lielu ažiotāžu to notikumu dēļ, kas notika agrāk [Orjē apvainojumi tiešsaistē Blānam, Ibrahīmovičam, Sirigu un citiem komandas biedriem, kuru dēļ kotdivuārietis uz laiku tika atstādināts]. Jāsagaida tiesas spriedums 26. septembrī.

- Vainīgs vai nevainīgs, bet vai kluba labad viņu vasarā nevajadzētu pārdot?
- Ja viņš neko sliktu neizdarīja un tiks pārdots, tad es jutīšos vainīgs. Viņš šovasar nepametīs Parīzi.

- Daudzi cilvēki kritizē klubu un jo īpaši Blānu par to, ka ir pārāk saudzīgi pret spēlētājiem.
- Divas stundas pirms atbildes spēles Mančestrā zināju, ka mēs zaudēsim. Nejutu spēlētājos saspringumu, un to sacīju arī treneru štābam. Viņi nebija gatavi cīnīties. Mēs zaudējām vēl pirms iziešanas laukumā. Kura vaina tā bija? Tam nekad nevajadzētu atkārtoties.

- Vai Lorānam Blānam pret spēlētājiem trūkst skarbuma?
- Atkal – nerunāšu par konkrētām lietām. Tikai veicu novērojumus, analizēju rezultātus un visu – treneru, vadības – kompetences. Mums nepieciešamas pārmaiņas.

- Kad redzat Madrides "Atletico" spēlētāju motivāciju, vai tā jūs iedvesmo?
- Sestdien biju Milānā uz UEFA komitejas sēdi. Tiku uzaicināts klātienē skatīties "Real" un "Atletico" spēli, bet to nedarīju. Manuprāt, finālā vajadzēja spēlēt mums. Vēl joprojām neesmu sagremojis izstāšanos, tādēļ man bija neiespējami atrasties "San Siro" tribīnēs. Trīs stundas pirms spēles sākuma pametu Milānu.

- Tātad neskatījāties finālu?
- Telefonā…Atgriežoties pie iepriekšējā jautājuma. Man ir liela cieņa pret "Atletico" – pret klubu, pret komandu, pret faniem. Viņiem allaž ir milzīga motivācija, viņi bija pelnījuši spēlēt finālā. Tas bija jau otrais fināls trīs gados, tāpēc to nevar saukt par sakritību.

- Parunāsim par transfēru periodu. Zlatans ir prom, kura lielā zvaigzne viņu aizstās?
- Dažbrīd jūtu, ka mediji lietas redz nepareizi. Viņš bija vārtu guvējs, izcils vārtu guvējs, bet Kavani ir viens no labākajiem pasaulē. Paskatieties, kādus vārtus viņš guvis savā karjerā! Kavani ir viens no labākajiem šajā pozīcijā. Kādēļ lūkoties kur citur?

- Jā, bet viņš nav tik liela superzvaigze kā Zlatans…
- Tā ir projekta maiņa. Mēs piesaistīsim spēlētājus, kuri dos vairāk komandai. Sākumā mums vajadzēja attīstīt savu spēlētāju tēlu. Šodien, pateicoties viņiem, PSG zina visā pasaulē. Kā katru gadu, mēs meklējam spēlētājus, kuri palīdzēs komandu pārcelt nākamajā līmenī laukumā. Mums vajag spēlētājus, kuri ēdīs zāli, kuri būs gatavi mirt šā kluba un šā krekla labā.

- Kādēļ necenšaties pārliecināt tādas pasaules klases zvaigznes kā Ronaldu vai Neimārs?
- (Izbrīnīts) Tā nav tiesa, ko jūs sakāt. Un, ja kādu dienu uzvarēsim Čempionu līgā, atklāšu jums noslēpumu.

- Vai jums patīk Hatems Ben Arfa?
- Viņš Francijas futbolā ir liels spēlētājs. Viņš mentālajā ziņā ir ļoti audzis, viņam ir daudz talanta un kvalitāšu. Daži cilvēki prāto, vai viņš spētu spēlēt lielā klubā. Manuprāt, atbilde ir jā. Jūs man vaicāsiet, vai mēs viņu piesaistīsim. Es varu teikt gan jā, gan nē, bet es tikai saku, ka tāda iespēja pastāv. Bet ir arī citas.

- Kuram klubā ir pēdējais vārds darījumu sakarā?
- Mēs runājam kopā ar treneri un sporta direktoru, bet gala vārdu saku es.

- Bezgalīgi tiek debatēts par atmosfēru stadiona tribīnēs. Vai ir iespējams atjaunot dialogu starp klubu un ultrām? [Vēl pirms īpašnieku maiņas klubs neskaitāmo incidentu un pat letālu gadījumu dēļ ieviesa ārkārtīgi stingrus drošības pasākumus. Kopš tā laika lielāko fanu grupējumu stadionā vairs nav – A.S.]
- Vienīgais termins, kuru izmantoju, ir PSG līdzjutēji. Mana prioritāte vienmēr būs drošība, bet mums ir nepieciešama arī atmosfēra. Mums ir fantastisks stadions, viens no labākajiem pasaulē. Ja atmosfēra būs lieliska, tad garantēju, ka uzvarēsim visās mājas spēlēs. Nesen apmainījāmies domām par šo tēmu ar Pedru Pauletu. Mums vajag līdzjutējus. Manuprāt, viņi ir mūsu pirmais spēlētājs. "Parc des Princes" ir atvērts jebkuram, kamēr vien ievērojam noteikumus.

Izmantotie resursi:
leparisien.fr

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-03 18:07, pirms 8 gadiem
Sky sport raksta,ka tiek runāts ar Simeoni

  +5 [+] [-]

, 2016-06-03 18:10, pirms 8 gadiem
Vairāk naudas, jānopērk visu, ko var nopirkt, jo tikai tā arābi prot kaut ko izdarīt.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-03 18:28, pirms 8 gadiem
Tieşàm jāsaka, Zlatana iztrūkums vien jau sola lielas pārmaiņas. Tomēr viņš bija komandas motors un panākumu atslēga

  +2 [+] [-]

, 2016-06-03 19:13, pirms 8 gadiem
...ehh, gaidu, kad kàds šeihs nopirks Marseļas Olimpiku, kas ir slavenāks par PSG un Francijas čempī atjaunosies īsta intriga...domàju, kad būs konkurence, tad būs arī panàkumi Eiropā

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 19:27, pirms 8 gadiem
Ibra tā jau nebeūs. Viņš ir vismaz 50% no panākumu atslēgas PSG. Ko tad tas PSG prezidents tad plāno? Pārdot daļu spēlētāju un/vai iepirkt par miljoniem jaunu sākuma 11nieku?

  +3 [+] [-]

, 2016-06-03 19:34, pirms 8 gadiem
PSG prezidents tik ljoti veelas uzvareet CL, bet shaubos, ka tuvaakajos gados vinjiem tas vareetu izdoties. Ja vareeja uzvareet, tad tas iespeejams bija shosezon ar Ibru veel priekshgalaa, bet ja nevar paarspeet City, tad nav cieniigi buut uzvareetaaji CL.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 20:01, pirms 8 gadiem
Vajadzēs labi papirkties,lai būtu kaut kādas izredzes CL..

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 21:53, pirms 8 gadiem
Supermencs rakstīja: Vajadzēs labi papirkties,lai būtu kaut kādas izredzes CL..
nu, nevar tā nopirkt jaunu starta 11ieku,lai garantētu ČL trofeju. Sastāva pamatkodolam kopā jāspēlē vairākas sezonas un sastāvs pamazām jāapaudzē ar kvalitatīviem papildinājumiem. Paskaties,piemēram, uz MU. Pērk n-tās zvaigznes, bet rezultāts pat Anglijā nav. Tik ātri tas nenotiek. ČL nav nekāda Francijas līga..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-04 00:11, pirms 8 gadiem
Zlatanam vismaz cirks ir beidzies un dodas uz MU

     [+] [-]

, 2016-06-04 01:10, pirms 8 gadiem
shosezon buus izcils vasaras transfeeru periods,cik top klubiem nomainiijushies treneri,it iipashi Anglijaa,kas meegjinaas savaakt sev piemeerotos,Barcai ar lielas paarmainjas solaas vismaz aizsardziibas liinijaa, Zizu un Simeonem jaareikjinaas ar iespeejamo banu uz naakamajiem transfeeru logiem,Bayern ar mainiisies,bet ta to top speeleetaaju nav tik daudz,it iipashi starp aizsargiem,gaidaama liela bidoshanas ciinja