Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG par savu jauno galveno treneri oficiāli apstiprina Početino

Rolands Eliņš

PSG par savu jauno galveno treneri oficiāli apstiprina Početino
Maurisio Početino. Foto: PSG

Futbola klubs Parīzes "Saint-Germain" apstiprinājis jau iepriekš izskanējušo informāciju un galvenā trenera amatā iecēlis Argentīnas speciālistu Maurisio Početino. Ar viņu noslēgts līgums līdz 2022. gada vasarai ar iespēju pagarināt sadarbību uz vēl vienu gadu.

Maurisio Početino iepriekš piecus gadus vadīja "Tottenham" vienību, ar kuru iekļuva Čempionu līgas finālā un trīsreiz pabeidza sezonu Anglijas Premjerlīgas labāko trijniekā. 2019. gada novembrī viņš tika atlaists un kopš tā laika tika regulāri piesaukts kā iekārojamākais treneris-brīvais aģents. Viņa vārds ticis saistīts ar vairākiem elites līmeņa klubiem, taču pirms dažām dienām reizē ar runām par Tomasa Tuhela atbrīvošanu no PSG galvenā trenera amata Francijas mediji nešaubīgi ziņoja, ka Početino piekritis PSG piedāvājumam.

Šodien tas apstiprināts oficiāli, un Početino jau rītdien ķersies pie darbiem, vadot komandas pirmo treniņu pēc ziemas pārtraukuma. Početino šī būs pirmā pieredze trenera darbā Francijas futbolā, taču PSG klubā viņam šī ir atgriešanās – kā spēlētājs viņš PSG sastāvā aizvadīja divas sezonas un bija komandas kapteinis.

"Esmu priecīgs un lepns par man doto iespēju, jo PSG man vienmēr sirdī ieņēmis īpašu vietu," sacīja Početino. "Es atgriežos šajā klubā ar lielām ambīcijām un ar nepacietību gaidu, kad varēšu sākt strādāt kopā ar dažiem no pasaules talantīgākajiem spēlētājiem. Komandai ir fantastisks potenciāls, un mēs darīsim visu iespējamo, lai sasniegtu augstākos rezultātus visos turnīros, reizē sniedzot komandai cīņasspara un uzbrūkoša futbola identitāti."

Početino ar klubu noslēdzis līgumu uz salīdzinoši īsu laiku – līdz 2022. gada vasarai ar iespēju pagarināt sadarbību uz vēl vienu gadu. Attiecīgi noslēgtais līgums viņam paredz tikai vienu pilnu sezonu pie PSG stūres. PSG galvenos trenerus līdz šim nav mainījusi nemaz tik bieži, un kopš Karlo Ančeloti stāšanās amatā 2011. gadā Početino būs piektais kluba treneris, un nevienam citam PSG trenerim iepriekšējā desmitgadē nebija īsāks darba termiņš par diviem gadiem. Početino garantētais līgums noslēgts uz pusotru gadu.

Jāpiezīmē, ka Početino garantētā līguma beigas pienāks reizē ar laiku, kad pašreizējie līgumi beigsies komandas superzvaigznēm Neimāram un Kiljanam Mbapē.

PSG šosezon nevar lepoties ar ierasto dominējošo sniegumu Francijas čempionātā – pēc sezonas pirmās puses tā ieņem tikai trešo vietu, par punktu atpaliekot no "Lyon" un "Lille", turklāt decembrī tika zaudēti punkti pret abām šīm komandām. Savukārt Čempionu līgā no grupas izdevās izkļūt nepārliecinoši, un nelutināja arī izloze, astotdaļfinālā PSG savedot kopā ar "Barcelona".