Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Par PSG galveno treneri, visticamāk, kļūs bijušais Dortmundes "Borussia" vadītājs Tuhels

Agris Suveizda

Par PSG galveno treneri, visticamāk, kļūs bijušais Dortmundes "Borussia" vadītājs Tuhels
Tomass Tuhels
Foto: Reuters/Scanpix

Ja līdz vasarai nenotiks kādi pārsteigumi, par Francijas bagātākā futbola kluba PSG jauno galveno treneri kļūs bijušais Dortmundes "Borussia" vadītājs Tomass Tuhels, vēsta Le Parisien un ESPN.

Lai arī pagaidām tas oficiāli nav izziņots, ir praktiski skaidrs, ka PSG pēc sezonas beigām nepagarinās līgumu un parādīs durvis basku speciālistam Unajam Emerijam, kurš abās sezonās UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā zaudējis Spānijas grandiem "Barcelona" un Madrides "Real". Jau sezonas gaitā tika uzsāktas pirmās sarunas ar itāliešu speciālistu Antonio Konti, kurš visdrīzāk atstās Londonas "Chelsea", un tāpat kā viens no favorītiem tika minēts "Tottenham" treneris un bijušais PSG spēlētājs Maurisio Početino, tomēr jaunais parīziešu treneris, visticamāk, būs vācietis.

PSG prezidents Nasers Al Helaifi priekšroku dodot jau pieminētajam Početino un Masimiljāno Alegri, portugāļu sporta direktors Anteru Enrike labprāt amatā redzētu savu tautieti (Leonardu Žardimu, Seržiu Konseisau vai Andrē Vilašu-Boašu), taču galvenais vārds esot bijis kluba īpašniekam un Kataras emīram Tamimam bin Hamadam Al Tani. Tieši viņš esot lēmis par labu Tomasam Tuhelam, kā vienus no galvenajiem iemesliem minot tos, ka viņš, pirmkārt, ir perspektīvs treneris, otrkārt, ir uzbrūkoša futbola piekritējs un, treškārt, tekoši runā franciski. Par Tuhelu interesi izrādīja arī Minhenes "Bayern" un Londonas klubi "Arsenal" un "Chelsea", un zīmīgi, ka bavāriešu vadītājs Karls Haincs Rummenige nesen paziņoja, ka Tuhels viņu esot informējis, ka jau ir vienojies ar kādu klubu, un atteica "Bayern".

44 gadus vecais Tuhels galvenā trenera karjeru sāka Augsburgas kluba otrajā komandā, bet no 2009. līdz 2014. gadam vadīja Bundeslīgas klubu "Mainz". 2015. gadā viņš pie Dortmundes "Borussia" stūres aizstāja Jirgenu Klopu, kurš devās uz "Liverpool". Bundeslīgā "Borussia" Tuhela vadībā izcīnīja otro un trešo vietu, ievērojami atpaliekot no Minhenes "Bayern", bet Vācijas kausā sasniedza divus finālus, 2016. gadā arī triumfējot. Tā gan palika Tuhela vienīgā trofeja Dortmundē, un 2017. gada maijā viņš tika atlaists. Tuhela pirmajā sezonā "Borussia" Eiropas līgas ceturtdaļfinālā zaudēja Klopa "Liverpool" (1:1, 3:4), bet nākamajā sezonā uzvarēja Čempionu līgas grupā, apsteidzot arī "Real" (2:2, 2:2). Dortmunde gan izstājās ceturtdaļfinālā, divreiz zaudējot "Monaco" (2:3, 1:3). Šosezon Tuhels netrenē nevienu komandu.

Izmantotie resursi:
PSG owner selects Thomas Tuchel as his choice...
PSG have chosen Thomas Tuchel – Le...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-02 00:09, pirms 6 gadiem
vot te buus ko redzeet,kaa nenormaalais Tuhels sadziivos ar superdiivu Neimaaru un visaam vinja iegribaam.