Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Šačiri atsaka Šveices izlasei, lai koncentrētos tikšanai "Liverpool" sastāvā

Šačiri atsaka Šveices izlasei, lai koncentrētos tikšanai "Liverpool" sastāvā
Džerdans Šačiri. Foto: PA Pictures/Scanpix

Septembra ievadā Šveices valstsvienība aizvadīs divas spēles 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, pretī stājoties Īrijas un Gibraltāra izlasēm. Sastāvā nav iekļauts uzbrūkošais pussargs Džerdans Šačiri.

Šačiri izlases rindās debitēja 2010. gadā, un pēdējo sezonu laikā viņš bijis viens no līderiem, aizvadot 82 spēles un gūstot 22 vārtus. Vasaras ievadā Šveice piedalījās UEFA Nāciju līgas izšķirošajās spēlēs, tomēr cīņā par trešo vietu pendelēs zaudēja angļiem. Šačiri iedzīvojās savainojumā, kura dēļ pēc atlabšanas jācīnās par atgriešanos "Liverpool" sastāvā.

Šveice sastāvu paziņoja piektdien, un tajā nebija iekļauts Šačiri, kurš izteica šādu lūgumu, lai varētu pilnībā koncentrēties kluba sezonai. Šveiciešu kontā ir viena uzvara (2:0 pret Gruziju) un viens neizšķirts (3:3 pret Dāniju), grupā ieņemot trešo vietu. Priekšā ir Īrija (trīs uzvaras un neizšķirts) un Dānija (uzvara un divi neizšķirti). Šveice 5. septembrī ciemosies pie īriem, bet trīs dienas vēlāk jāuzņem Gibraltārs.

27 gadus vecais Šačiri pagājušajā sezonā aizvadīja četras spēles UEFA Čempionu līgā, palīdzot "Liverpool" sesto reizi vēsturē izcīnīt trofeju. Pusfināla atbildes spēlē pret "Barcelona", kas tika uzvarēta ar šokējošo 4:0, Šačiri laukumā pavadīja pilnas 90 minūtes, jo traumēti bija Mohameds Salāhs un Robertu Firmīnu. Savukārt Premjerlīgas sezonā viņš laukumā devās 24 no 38 mačiem, bet šosezon Šačiri vēl nav spēlējis.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolecho.co.uk/spo...


Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.