Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

UEFA par rasismu soda Bulgāriju ar naudas sodu un tribīņu slēgšanu

UEFA par rasismu soda Bulgāriju ar naudas sodu un tribīņu slēgšanu
Bulgārijas fani spēlē pret Angliju. Foto: Reuters/Scanpix

Bulgārijas Futbola federācija saņēmusi naudas sodu 75 tūkstošu eiro apmērā, kā arī divas nākamaās izlases mājas spēlēs aizvadīs tukšu tribīņu priekšā, lēmusi UEFA, sodot bulgārus par līdzjutēju rasisma izpausmēm 15. oktobra spēlē pret Angliju.

Bulgārijas un Anglijas izlases spēle „Euro 2020” atlases ciklā divreiz tika pārtraukta līdzjutēju rasistisko saukļu dēļ. Anglijas izlases futbolistiem, saskaņā ar jaunajiem UEFA noteikumiem, bija tiesības atteikties no mača turpināšanas, taču viņi izvēlējās laukuma atstāšanas vietā sagraut vietējo izlasi ar 6:0. Jāpiemin, ka Bulgārija jau šo maču aizvadīja pie daļēji slēgtām tribīnēm iepriekš veikto pārkāpumu dēļ.

UEFA oficiāli atzinusi Bulgāriju par atbildīgo par šīs situācijas izveidošanos un sodījusi to par līdzjutēju pausto rasismu. Bulgārijai ticis 75 tūkstošu eiro liels naudas sods, kā arī būs jāslēdz stadiona tribīnes divās nākamajās mājas spēlēs. Otrā spēle gan ir nosacīts sods, proti, tas stāsies spēkā tikai tad, ja divu gadu laikā tiks veikti jauni pārkāpumi.

Britu mediji vēsta, ka Bulgārijas līdzjutēju izpildījumā bija novērojama nacistisku žestu izmantošana un Anglijas spēlētāju apsaukāšana par mērkaķiem. Bulgārijas varas iestādes par šīm izdarībām identificējusi 16 aizdomās turamos, 12 no tiem tika aizturēti. Četras personas jau sodītas ar divu diskvalifikāciju no futbola spēļu apmeklējuma un saņēmušas naudas sodu.

Jāatgādina, ka pēc šīs skandalozās spēles no amata atkāpās Bulgārijas izlases galvenais treneris Krasimirs Balakovs un futbola federācijas prezidents Borislavs Mihailovs.

Bulgārijas izlase „Euro 2020” atlases A grupā ieņem pēdējo vietu, taču tai ir tikpat punktu kā Melnkalnei. Bulgārijai cikla izskaņā palikusi vairs tikai spēle pret Čehiju kas būs jāaizvada 17. novembrī savā laukumā un, kā lēmusi UEFA, pie tukšām tribīnēm.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.