Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Enrike par Moreno atlaišanu no Spānijas izlases: "Nelojālus cilvēkus nevēlos savā komandā"

Agris Suveizda

Enrike par Moreno atlaišanu no Spānijas izlases: "Nelojālus cilvēkus nevēlos savā komandā"
Luiss Enrike. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola izlase, bez pārsteigumiem, septīto reizi pēc kārtas iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr līksmību par paveikto nomainīja skandāls ap galvenā trenera krēslu. Luiss Enrike cikla gaitā atkāpās no amata ģimenes apstākļu dēļ, bet komandu pārņēma viņa asistents Roberts Moreno, kurš iepriekš izteicās, ka Enrikes atgriešanās gadījumā ir gatavs paiet maliņā. Pēc pēdējās spēles Maltā Enrike patiesi arī atgriezās amatā, taču Moreno savu pazemināšanu uztvēra ļoti sāpīgi. Abu treneru profesionālās un, iespējams, arī personīgās attiecības ir sagandētas, un Moreno neturpinās darbu kā Enrikes asistents.

"Nevēlos, lai tamlīdzīgs cilvēks būtu manā komandā," sev ierasti ļoti tiešs preses konferencē bija Enrike, kurš atklāja jaunu faktu treneru nomaiņas hronoloģijā. "Vienīgā reize, kad šajā periodā redzējos ar Moreno, bija 12. septembrī, kad manās mājās satikāmies uz 20-30 minūtēm. Viņš skaidri sacīja, ka vēlas būs galvenais treneris finālturnīrā, bet es amatā varētu atgriezties pēc finālturnīra un viņš tad strādātu kā mans asistents. Tas nebija pārsteigums: es jau to biju paredzējis."

"Cenšos iejusties viņa ādā: es saprotu viņa nostāju, es saprotu, ka viņš smagi strādāja, lai nokļūtu šajā amatā un tiktu pie šādas iespējas, un ka viņš ir ambiciozs, taču es to uztveru kā lojalitātes trūkumu. Es nekad šādi nerīkotos," turpināja Enrike, kurš ar Moreno kopā strādāja arī tādos klubos kā "Roma", Bigo "Celta" un "Barcelona". "Nevēlos, lai manā komandā būtu cilvēks ar šādu personību. Ambīcijas ir tikums, taču pārāk augstas ambīcijas gan ne: tas ir milzīgs trūkums. Tādēļ pieņēmu tādu lēmumu, kādu pieņēmu. Tajā dienā pateicu viņam, ka nekad vairs nevēlos viņu redzēt kā savu pirmo asistentu. Vienīgā atbildīgā persona par faktu, ka Moreno te vairs nav, esmu es. Tas nav [Spānijas federācijas] prezidents [Luiss] Ruvialess vai [sporta direktors Hosē] Molina, nedz arī pati federācija."

"Man nepatīk redzēt, ka kāds cieš," teica Enrike, kurš gan nenožēlo savu lēmumu. "Jūtos daļēji atbildīgs par to. Nevēlos kādu mācīt par vērtībām, taču tās šajā darbā ir ļoti svarīgas, jo mēs bērniem esam kā paraugi. Dzīves situācijas parāda, kas cilvēki ir patiesībā, un tās ļauj pa īstam iepazīt cilvēkus. Tās parāda, kam vari uzticēties un kam ne. Tās parāda, kam ir ētika un kam nav. Redzu, kurš atrodas manā pusē, un vienkārši pieņemu attiecīgos mērus. Šajā stāstā es neesmu labais tēls, taču noteikti arī ne sliktais."

Spānija kvalifikācijā pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā, desmit spēlēs svinot astoņas uzvaras un neuzvarot tikai Zviedrijā (1:1) un Norvēģijā (1:1). Finālturnīrā Spānija ir izsēta pirmajā grozā un, tā kā viena no spēļu saimniecēm būs Bilbao, jau šobrīd zina, ka spēlēs E apakšgrupā. Tāpat Spānija no ceturtā groza jau ir saņēmusi pārspēļu B līgas turnīra uzvarētāju (Bosnija un Hercegovina, Slovākija, Īrija, Ziemeļīrija). Finālturnīra grupu izloze sestdienas vakarā notiks Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē.

Finālturnīra grozi

1. grozs2. grozs3. grozs4. grozs
BeļģijaFrancijaPortugāleVelsa
ItālijaPolijaTurcijaSomija
AnglijaŠveiceDānijaA līga
VācijaHorvātijaAustrijaB līga
SpānijaNīderlandeZviedrijaC līga
UkrainaKrievijaČehijaD līga

Pasvītrotas finālturnīra saimnieces

Sapārotās rīkotājpilsētas

GPilsētaPilsēta
ARomaBaku
BSanktpēterburgaKopenhāgena
CAmsterdamaBukareste
DLondonaGlāzgova
EBilbaoDublina
FMinheneBudapešta

Finālturnīra grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupa
ItālijaBeļģijaUkrainaAnglijaSpānijaVācija
KrievijaNīderlande
Dānija
A vai D līgaC līgaB līgaA vai D līga

Pasvītrotas finālturnīra saimnieces

Pārspēles

Līga1. pusfināls2. pusfināls
A līgaIslande - RumānijaBulgārija – Ungārija
B līgaBosnija un Hercegovina – ZiemeļīrijaSlovākija - Īrija
C līgaSkotija - IzraēlaNorvēģija – Serbija
D līgaGruzija – BaltkrievijaZiemeļmaķedonija – Kosova

Pasvītrots pāris, kura uzvarētājs uzņems pārspēļu finālu. No pārspēļu dalībniecēm finālturnīru uzņems Rumānija (Bukareste), Ungārija (Budapešta), Īrija (Dublina) un Skotija (Glāzgova).

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  -2 [+] [-]

, 2019-11-28 18:24, pirms 4 gadiem
Bigo "Celta" ?? Vai tad nav Vigo "Celta" ?

  -2 [+] [-]

, 2019-11-28 19:11, pirms 4 gadiem
B un V ir blakus burti klaviatūrā, vai tad tiešām nav skaidrs?
sandis444444 rakstīja: Bigo "Celta" ?? Vai tad nav Vigo "Celta" ?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-28 23:27, pirms 4 gadiem
[ˈbiɣo] - Bigo. Nebiju piefiksējis.