Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Turē uzskata, ka FIFA nerūp rasisma problēmas

Turē uzskata, ka FIFA nerūp rasisma problēmas
Jaja Turē. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Labi pazīstamais Kotdivuāras futbolists Jaja Turē atklājis, ka, viņaprāt, Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) nerūp rasisma jautājumi, tāpēc arī nav izdarīts pietiekami liels darbs, lai to novērstu.

Turē arī atklāja, ka Anglijas izlasei Bulgārijā notikušo 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli vajadzēja pamest, jo atbalstītāji viņus saukājuši par mērkaķiem. Anglijas izlase šajā spēlē svinēja pārliecinošu panākumu ar 6:0. Mača norise tika pārtraukta divas reizes, tomēr viesi, neraugoties uz atbalstītāju apvainojumiem, nolēma spēli pabeigt.

Savulaik "Barcelona" un Mančestras "City" rindās spēlējušais futbolists ar savu viedokli dalījās pagājušajā nedēļā īsi pēc tam, kad viņa pārstāvētā Cjindao "Huanghai" vienība iekļuva Ķīnas augstākajā līgā.

"Ļoti skumji. Nesaprotu, kāpēc viņi spēlēja. Apkārtējie vienmēr runā, bet nekas nemainās," savu kritiku pauda Turē, kurš visai bieži izceļ rasisma problēmu futbolā. "FIFA cilvēkiem nerūp šī problēma, jo par to esam runājuši neskaitāmas reizes, bet tas aizvien vēl notiek."

Atzinību par rasisma aktualizēšanu izpelnījies bijušais Turē komandas biedrs Rahīms Stērlings, tomēr kotfivuārietis uzskata, ka ar to nav gana, jo, viņaprāt, spēlētājiem būtu jākļūst vēl aktīvākiem.

"Viņiem šīs lietas ir jāuztver krietni nopietnāk. Pretējā gadījumā fani turpinās darīt to, ko viņi dara," teica Turē. "Spēlētājiem tajos gadījumos būtu jāpamet laukums."

Karjeras spilgtākos gadus Turē aizvadīja Mančestras "City" vienībā, kur astoņās sezonās viņš piedalījās 316 spēlēs, kuru laikā guva 79 vārtus, trīs reizes kļuva par premjerlīgas čempionu un vienreiz ieguva Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu.

Turē 2009. gadā kopā ar Spānijas grandu "Barcelona" triumfēja arī UEFA Čempionu līgā, kā arī viņš četras reizes tika atzīts par gada futbolistu Āfrikā. Savukārt pērn Turē atgriezās Pirejas "Olympiakos", kur spēlēja arī 2005./06. gada sezonā, tomēr šī kluba rindās viņš aizvadīja tikai dažas spēles un pirms gadu mijas tika atbrīvots. Tikmēr Kotdivuāras izlasē Turē 101 spēlē guvis 19 vārtus, piedaloties trijos Pasaules kausos.


, 2019-10-28 17:18, pirms 4 gadiem
PZD sviests! Noriebušies šie melnie rasisti...
Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.