Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Anglija Melnkalnē asi nosoda rasismu, Sautgeits neapsvēra spēles pamešanu

Anglija Melnkalnē asi nosoda rasismu, Sautgeits neapsvēra spēles pamešanu
Rahīms Stērlings. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas futbola izlase vakar atspēlējās un izbraukumā izcīnīja graujošu uzvaru pār Melnkalni (5:1). 80. minūtē guvis komandas piektos vārtus, Rahīms Stērlings tos demonstratīvi nosvinēja un pēc spēles sociālajos tīklos ierakstīja, ka vārti ir labākais veids, kā apklusināt nelabvēļus jeb, precīzāk, rasistus.

"Godīgi sakot, tas ir apkaunojoši, ka par to vispār ir jārunā," pēc mača sacīja Rahīms Stērlings. "Ir 2019. gads, un mūsdienās par to būtu jābūt reālam sodam, nevis tikai dažiem cilvēkiem jāliedz ieeja stadionā. Var sodīt cilvēkus, bet ko gan tas dos? Tam ir jābūt kolektīvam pārkāpumam. Stadionā ir 15000 vietu, un domāju, ka par to būtu jāliedz spēli skatīties visam stadionam. Pēc šāda soda fani padomās divreiz, pirms darīs tādas muļķīgas lietas kā šī, jo viņi visi mīl futbolu, vēlas būt klāt un atbalstīt savu valsti. [Ar savām svinībām] tikai gribēju darīt viņiem zināmu, ka viņiem, lai mūs ietekmētu, ir jāpasaka kas vairāk par to, ka esam melni un no kurienes nākam. Tāds bija mans vēstījums. Biju priecīgs gūt vārtus un dot viņam kaut ko, par ko parunāt."

Pirmoreiz izlases pamatsastāvā izgāja 18 gadus vecais Londonas "Chelsea" uzbrūkošais spēlētājs Kalums Hadsons-Odoi, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli un…paceltu izsmēķi, kas vārtu svinību laikā tika mests Stērlinga virzienā. "Mēs ar Rouziju [Deniju Rouzu] visu dzirdējām. Viņi runāja par pērtiķiem. Kad no faniem dzirdi ko tādu, tas nav pareizi. Tas ir nepieņemami, un cerams, ka UEFA ar to tiks galā atbilstoši."

Protams, rasistiskie izsaucieni bija viena no galvenajām tēmām Anglijas trenera Gereta Sautgeita preses konferencē: "Tas ir ļoti skumji. Aizvadījām lielisku spēli, un 18 gadu vecumā [Hadsonam-Odoi] pēcspēles intervijā bija jāatbild uz tādiem jautājumiem, lai gan viņam šajā debijas vakarā būtu jābūt prieka pārpilnam. Pirmajā puslaikā nedzirdēju fanu izsaucienus, taču man teica, ka tie esot bijuši arī spēles sākumā. Taču noteikti dzirdēju tos, kad Rouzs tika brīdināts. Tas bija skaidri dzirdams jebkuram. Tas ir nepieņemami. Esmu runājis ar spēlētājiem individuāli. Mums viņi ir jāatbalsta. Mēs ziņosim par šīm lietām UEFA, un tas noteikti jau tiek darīts, jo to visu dzirdēja tik daudz dažādu cilvēku. Domāju, ka to dzirdēja arī UEFA delegāts. Spēlētāji zina, ka mēs, kā treneri un kā organizācija, aizstāvam viņus. Tas ir svarīgākais.

Sankcijas gan ir bezjēdzīgas, ja nekas netiek darīts, lai cilvēkus izglītotu. Mani bērni ne mirkli nedomā par to, kur cilvēki ir dzimuši, kādā valodā runā, kādas ādas krāsas viņi ir. Bērnus neapšaubāmi ietekmē vecāki cilvēki, tādēļ mums ir jānodrošina, lai katrs tiktu izglītots pareizi. Un mūsu valstī situācija ir tāda pati – arī mēs nebūt neesam tikuši vaļā no šīs problēmas. Nesēžu šai krēslā, lai tikai kritizētu to, kas notika šovakar. Pie mums ir tādas pašas problēmas. Varat sodīt klubus, bet tas neliegs vienam vai diviem cilvēkiem darīt to, ko viņi vēlas darīt. Tādēļ mums ir jāizglīto jaunieši, jo lielākas cerības ir iemācīt jauniešus.

Vai apsvēru komandas vešanu prom no laukuma? Neesmu 100% drošs, ka tas būtu tas, ko spēlētāji vēlētos. Ņemot vērā to, ko esam diskutējuši agrāk, tas tiktu uztverts divējādi. Protams, mēs varējām to darīt, bet man nav atbildes, godīgi. Mana loma pirmām kārtām ir atbalstīt un aizsargāt spēlētājus. Varbūt, ka komandas vešana uz ģērbtuvēm būtu lieta, ko es apsvērtu nākotnē, taču šajā reizē man tāda doma prātā neiešāvās. Vispirms vēlētos ilgas pārrunas ar spēlētājiem, lai pārliecinātos, ka šāds attīstības scenārijs būtu a) tāds, kādu viņi vēlētos, b) tāds, kas kaut ko mainītu un ietekmētu. Vēlos, lai mani spēlētāji izbaudītu futbola spēlēšanu un nebaidītos par to, kas viņus var sagaidīt laukumā. Ja kāds domā, ka es varēju izdarīt ko vairāk, tad es atvainojos."

Melnkalnes serbu treneris Ļubiša Tumbakovičs pēc spēles sacīja, ka rasisma izpausmes nav dzirdējis un ka neredz iemeslu, kādēļ viņam būtu jāatbild uz šādiem jautājumiem.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Anglija220010:16
2.Bulgārija20202:22
3.Kosova10101:11
4.Melnkalne20112:61
5.Čehija10010:50

Nāciju līgā nodrošināja vietu vismaz "play-off" kārtā

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...


, 2019-03-26 11:24, pirms 5 gadiem
Melnie nogremdē Melnkalni Vispār jau daļa no Melnkalnes basketbola izlases ir diezgan melnīgsnēja, cik atceros. Lai nu kam, bet viņiem rasismam nebūtu ne mazākā pamata.
, 2019-03-26 11:39, pirms 5 gadiem
Te tev nav liberālie rietumi. Šeit uz spēlēm nāk tādi kā A-burts un viņiem sākas histērija, kad ierauga kādu melno. Melnkalnes trenerim labākā atbilde Es jau neko, par citiem neko nezinu , ha ha.
, 2019-03-26 11:55, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Te tev nav liberālie rietumi. Šeit uz spēlēm nāk tādi kā A-burts un viņiem sākas histērija, kad ierauga kādu melno. Melnkalnes trenerim labākā atbilde Es jau neko, par citiem neko nezinu , ha ha.
Starp citu, vislielākais rasisms izplatīts tieši starp slāvu tautām: krieviem un daļas bijušo jugu, arī poļiem, ukraiņiem, utt. Kas ir nedaudz paradoksāli, ņemot vērā to, ka kas tik tur tām tautām nav vēsturiski gājis pāri.
, 2019-03-26 12:00, pirms 5 gadiem
Pabiras, drīzāk jau paši melnkalnieši ir pērtiķi ar savu uzvedību!
, 2019-03-26 12:07, pirms 5 gadiem
dzeko rakstīja: Pabiras, drīzāk jau paši melnkalnieši ir pērtiķi ar savu uzvedību!
Nemaz nemāk spēlēt futbolu.
, 2019-03-26 12:08, pirms 5 gadiem
Anglijai savā grupā nav pretinieku.
, 2019-03-26 12:18, pirms 5 gadiem
xZ rakstīja: Starp citu, vislielākais rasisms izplatīts tieši starp slāvu tautām: krieviem un daļas bijušo jugu, arī poļiem, ukraiņiem, utt. Kas ir nedaudz paradoksāli, ņemot vērā to, ka kas tik tur tām tautām nav vēsturiski gājis pāri.
Nu no vienas puses jau tas saprotams, jo aiz dzelzs aizkara ar melnajiem bieži nesaskārās, kā arī Krievijai jau nebija iztiektu koloniju āfrikā no kurienes tad šie varētu imigrēt Krievijā. Kā arī, neviens jau uz tām slāvu valstīm no Āfrikas nebrauks labāku dzīvi meklēt.
, 2019-03-26 12:22, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nu no vienas puses jau tas saprotams, jo aiz dzelzs aizkara ar melnajiem bieži nesaskārās, kā arī Krievijai jau nebija iztiektu koloniju āfrikā no kurienes tad šie varētu imigrēt Krievijā. Kā arī, neviens jau uz tām slāvu valstīm no Āfrikas nebrauks labāku dzīvi meklēt.
Mēs jau arī aiz tā aizkara bijām un pie mums šis te follija cepurīšu elements arī eksistē. Bet nu ne jau tik vājprātīgā formā un daudzumā. Atradušies baltās rases iemiesojums
, 2019-03-26 12:27, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Te tev nav liberālie rietumi. Šeit uz spēlēm nāk tādi kā A-burts un viņiem sākas histērija, kad ierauga kādu melno. Melnkalnes trenerim labākā atbilde Es jau neko, par citiem neko nezinu , ha ha.
Tas nav smieklīgi. Esmu jau n-tās reizes ziņojis SC par Tevis pieminēto Aburtu, bet viņš joprojām nav bloķēts. Šādi cilvēki kurina naidu, pat ja to neapzinās.
, 2019-03-26 12:31, pirms 5 gadiem
18 gadus vecais Londonas "Chelsea" uzbrūkošais spēlētājs Kalums Hadsons-Odoi, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Ātri sāk spēlēt izlasē.
, 2019-03-26 12:33, pirms 5 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Tas nav smieklīgi. Esmu jau n-tās reizes ziņojis SC par Tevis pieminēto Aburtu, bet viņš joprojām nav bloķēts. Šādi cilvēki kurina naidu, pat ja to neapzinās.
Viņš tak ir 1000x banots, bet tas jau netraucē uztaisīt jaunu profilu.
, 2019-03-26 12:33, pirms 5 gadiem
Tosinam piektdien ar spēle. Pie mums vismaz rasisma nav.
, 2019-03-26 12:33, pirms 5 gadiem
Ja kāds no MNE grib izteikties par rasismu, tad lai dara to savas basketbola izlases spēļu laikā!
, 2019-03-26 12:35, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Tosinam piektdien ar spēle. Pie mums vismaz rasisma nav.
Tu Tosinu katrā komentā bāz priekšā un pakaļā. Viņš šogad spridzinās, tas ir skaidrs, pat paņēmu viņu savā fantasy komandā. Bet nu nepietiek viņu pieminēt, vai tev viņs par PR maksā ?
, 2019-03-26 12:37, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tu Tosinu katrā komentā bāz priekšā un pakaļā. Viņš šogad spridzinās, tas ir skaidrs, pat paņēmu viņu savā fantasy komandā. Bet nu nepietiek viņu pieminēt, vai tev viņs par PR maksā ?
Nemaksā. Fantasy ar sastāvu savācu. Bet tur laikam viss no trešās kārtas sāksies. Tosins arī sastāvā.
, 2019-03-26 12:40, pirms 5 gadiem
ESmu pret rasismu, bet nevajag arī pārspīlēt- kāds nokliedz melnais(blak) un uzreiz baigā problēma? Ko visiem mutes aizlīmēt?
Ko tik visu nenākas dzirdēt sabiedriskās vietās, necenzētus izteicienus, lamāšanos. . .diemžēl tāda ir dzīves, sadzīves tumšā puse.
Jau no mazotnes bērni jāaudzina ģimenē, skolā.
, 2019-03-26 12:44, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tu Tosinu katrā komentā bāz priekšā un pakaļā. Viņš šogad spridzinās, tas ir skaidrs, pat paņēmu viņu savā fantasy komandā. Bet nu nepietiek viņu pieminēt, vai tev viņs par PR maksā ?
Tosins varēja Latvijas izlasē spēlē. Kā Anglijai Sterlings utt. Pediju jau gribēja Latvijas izlasē. Bet viņa liekas nav tik rezultatīva, cik ļoti rezultatīvs Latvijas virslīgā ir Tosins. Tad vēl šodien ir tā futbola diena. Latvija pret Ukrainu U21. Draudzības spēles.
, 2019-03-26 12:46, pirms 5 gadiem
Tā notiek mazattīstītās valstīs kādi ir var teikt visi Balkāni!
, 2019-03-26 12:57, pirms 5 gadiem
Šodien vēl spēlēs kvalifikāciju izlases. Norvēģija Zviedrija, tad vēl Šveice Dānija. Futbola ļoti daudz.
, 2019-03-26 12:58, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tu Tosinu katrā komentā bāz priekšā un pakaļā. Viņš šogad spridzinās, tas ir skaidrs, pat paņēmu viņu savā fantasy komandā. Bet nu nepietiek viņu pieminēt, vai tev viņs par PR maksā ?
Raksts par tumšākiem futbolistiem. Tāpēc pieminu Tosinu.
, 2019-03-26 13:09, pirms 5 gadiem
sinajs rakstīja: ESmu pret rasismu, bet nevajag arī pārspīlēt- kāds nokliedz melnais(blak) un uzreiz baigā problēma? Ko visiem mutes aizlīmēt?
Ko tik visu nenākas dzirdēt sabiedriskās vietās, necenzētus izteicienus, lamāšanos. . .diemžēl tāda ir dzīves, sadzīves tumšā puse.
Jau no mazotnes bērni jāaudzina ģimenē, skolā.
Ne jau nu viņi dusmojas, ka viņus par Black sauc, bet gan par pērtiķiem.
, 2019-03-26 13:29, pirms 5 gadiem
Kaut kaads debiilisms..
Slēpts komentārs: M
, 2019-03-26 13:33, pirms 5 gadiem
Čempionu līgā viņiem ar šosezon nav pretinieku.
, 2019-03-26 13:42, pirms 5 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: Kaut kaads debiilisms..
Tagad drīz Latvijas U21 spēlēs pret Ukrainas U21 14.00. Matrevics vārtos no Barnet Anglija.
, 2019-03-26 13:43, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Bet pērtiķi ir visādās krāsās. Riži, blondi, brūnmataini. Un dibeni viņiem ir koši sarkani. Kāpēc apvainojas tieši melnie?
Nu nafig jātēlo idiotu ?
, 2019-03-26 13:44, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Bet pērtiķi ir visādās krāsās. Riži, blondi, brūnmataini. Un dibeni viņiem ir koši sarkani. Kāpēc apvainojas tieši melnie?
Ierakstīja persona, kas 13 gadus gandrīz katru dienu SC izmisīgi cenšas, lai kāds pasmaidītu par "joku", bet viņam nesanāk..
, 2019-03-26 13:45, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Tosins varēja Latvijas izlasē spēlē. Kā Anglijai Sterlings utt. Pediju jau gribēja Latvijas izlasē. Bet viņa liekas nav tik rezultatīva, cik ļoti rezultatīvs Latvijas virslīgā ir Tosins. Tad vēl šodien ir tā futbola diena. Latvija pret Ukrainu U21. Draudzības spēles.
Sterlings Anglijā dzīvo kopš 5 gadu vecuma, Tosins te ir tikai 2(?) gadus .
, 2019-03-26 13:46, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Sterlings Anglijā dzīvo kopš 5 gadu vecuma, Tosins te ir tikai 2(?) gadus .
Bet rezultatīvs. Mums savējo nav tik rezultatīvu Latvijas virslīgā.
, 2019-03-26 13:49, pirms 5 gadiem
Vai ir nozīme kur tu spēlē, dzīvo? Galvenais, ka deri izlasei. It kā statuss arī neleģionārs, Ventspilij vai jebkuram citam futbola klubam Latvijā der.
, 2019-03-26 13:53, pirms 5 gadiem
Stērlings pelna cieņu un apbrīnu. Pēc visām tām samazgām, kas gāzās par viņu, viņš faktiski ir uzņēmies viedokļa līdera lomu, un bieži runā par šo tēmu publiski.
Arī britu mēdīji ir ļoti nopietni pievērsušiem šim jautājumam (šī ziņa ir uzreiz nākamā pēc lentas par Brexit), un nu jau Rahīms ir kļuvis par role model (Sautgeits).
, 2019-03-26 14:09, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Tosinam piektdien ar spēle. Pie mums vismaz rasisma nav.
Īsti nesapratu.Ar ko tad piektdien Tosins spēlēs?
, 2019-03-26 14:16, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Īsti nesapratu.Ar ko tad piektdien Tosins spēlēs?
Svētdien ar MettuLU.
, 2019-03-26 14:21, pirms 5 gadiem
sinajs rakstīja: ESmu pret rasismu, bet nevajag arī pārspīlēt- kāds nokliedz melnais(blak) un uzreiz baigā problēma? Ko visiem mutes aizlīmēt?
Ko tik visu nenākas dzirdēt sabiedriskās vietās, necenzētus izteicienus, lamāšanos. . .diemžēl tāda ir dzīves, sadzīves tumšā puse.
Jau no mazotnes bērni jāaudzina ģimenē, skolā.
To nevajadzētu pieņemt kā normu pietam tu nezini ko tie fani tur kliedza spēlētājiem.. Tā kā izglītība ir jāienes šajā valstī visnotaļ.
, 2019-03-26 14:44, pirms 5 gadiem
Vāja spēle U21 pagaidām 0-1.
Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.