Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Angļi centīsies pirmoreiz uzvarēt Melnkalnē, Portugālei otrā iespēja mājās

Angļi centīsies pirmoreiz uzvarēt Melnkalnē, Portugālei otrā iespēja mājās
Foto: AFP/Scanpix

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā šovakar Anglijas valstsvienība viesosies Melnkalnē, pašreizējā Eiropas čempione Portugāle uzņems Serbiju, bet pasaules čempione Francija savās mājās cīnīsies ar Islandi.

Anglijas futbolisti pēc lieliskā kvalifikācijas cikla sākuma, pirmajā spēlē ar 5:0 izrēķinoties ar Čehiju, šovakar viesosies Podgoricā un spēkosies ar Melnkalnes izlasi. Anglijas valstsvienības galvenais treneris Garets Sautgeits jau brīdinājis, ka gados jaunajai komandai jārēķinās ar naidīgi noskaņotiem mājinieku faniem. 2013. gadā angļiem Podgoricā nācās piedzīvot vietējo fanu apvainojumus un mēģinājumus futbolistiem trāpīt ar raķetēm. Abās iepriekšējās izbraukumā spēlēs Melnkalnē Anglijas izlasei uzvarēt nav izdevies – 2011. gadā komandas nospēlēja neizšķirti 2:2, bet 2013. gadā tika fiksēts rezultāts 1:1. Melnkalnes izlase „Euro 2020” kvalifikāciju iesāka ar neizšķirtu viesos pret Bulgāriju (1:1), bet kopumā pēdējās piecās spēlēs melnkalnieši guvuši tikai vienu uzvaru.

Portugāles izlases sastāvā „Euro 2020” kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē atgriezās Krištianu Ronaldu, tomēr portugāļiem savā laukumā neizdevās uzvarēt Ukrainu (0:0). Šovakar turpat, Lisabonā mājiniekiem pret Serbiju būs vēl viena iespēja iepriecināt savus līdzjutējus. Pašreizējie Eiropas čempioni līdz šim pret Serbiju/Dienvidslāviju astoņās spēlēs izcīnījuši četras uzvaras, divreiz nospēlējuši neizšķirti un divreiz cietuši neveiksmi, bet pēdējās četrās spēlēs portugāļi serbiem nav zaudējuši. Serbijas izlasei, kas pagājušajā vasarā piedalījās Pasaules kausa finālturnīrā, šī būs pirmā kvalifikācijas turnīra spēle.

Pasaules čempioni Francijas futbolisti „Euro 2020” kvalifikāciju sāka ar 4:1 uzvaru Kišiņevā pār Moldovu. Francūži jau līdz mača 36. minūtei bija guvuši trīs bezatbildes vārtus un turpinājumā droši nosargāja trīs punktus. Tikmēr Islandes valstsvienība kvalifikācijas ciklu sāka ar uzvaru Andorā (2:0). Francūži iepriekšējās spēlēs pret Islandi guvuši deviņas uzvaras un četras reizes cīnījušies neizšķirti. Oktobrī abas komandas nospēlēja neizšķirti 2:2, bet „Euro 2016” ceturtdaļfinālā Francija svinēja uzvaru ar 5:2.

Citās spēlēs otro uzvaru centīsies gūt Turcija, kas pirmajā mačā izbraukumā ar 2:0 uzvarēja Albāniju, bet šovakar uzņems Moldovu. Luksemburgas futbolisti pēc 2:1 uzvaras pār Lietuvu savās mājās tiksies ar Ukrainu, Andora uzņems Albāniju, bet Kosova Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā debitēs ar maču Prištinā pret Bulgāriju.

„Euro 2020” kvalifikācijas turnīrs. 25. marts

LaiksGrupaSpēle
19:00HTurcija – Moldova
21:45AMelnkalne – Anglija
21:45AKosova – Bulgārija
21:45BPortugāle – Serbija
21:45BLuksemburga – Ukraina
21:45HFrancija – Islande
21:45HAndora – Albānija

Izmantotie resursi:
uefa.com/european-qualifiers/
bbc.com/sport/football


, 2019-03-25 13:49, pirms 5 gadiem
0:3 Angļi saraus gabalos,šī paaudze ir spējīga kalnus gāzt
, 2019-03-25 13:56, pirms 5 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: 0:3 Angļi saraus gabalos,šī paaudze ir spējīga kalnus gāzt
par Behema , un CO paauadzi to pašu teica
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.