Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Ronaldu un Mesi atgriešanās izlasē, "Euro 2020" atlasi sāks arī Francija un Anglija

Rolands Eliņš

Ronaldu un Mesi atgriešanās izlasē, "Euro 2020" atlasi sāks arī Francija un Anglija
Krištianu Ronaldu. Foto: EPA/Scanpix

Šovakar Eiropas čempionāta futbolā atlases turnīrā tiks aizvadītas septiņas spēles. Plašu uzmanību piesaistīs Krištianu Ronaldu atgriešanās Portugāles izlasē pēc gandrīz desmit mēnešu pārtraukuma, savā laukumā uzņemot Ukrainu, kamēr Anglijas izlase spēlēs pret Čehiju. Savukārt Argentīna ar Lionelu Mesi sastāvā aizvadīs pārbaudes maču pret Venecuēlu.

Kopš Pasaules kausa izcīņas pagājušajā vasarā no izlašu skatuves nostāk bija pagājis gan Krištianu Ronaldu, gan Lionels Mesi. Mesi izlaida tikai Argentīnas pārbaudes spēles, un tika plaši runāts par viņa iespējamajām karjeras beigām valstsvienībā, kamēr Ronaldu Nāciju līgā Portugālei nepalīdzēja, jo pievienojās jaunam klubam („Juventus”), tāpat viņa sakarā rudenī nāca atklātībā apsūdzības pirms vairākiem gadiem notikušā izvarošanā ASV. Šeit interesanti pieminēt, ka „Juventus” savu vasaras pārbaudes spēļu grafiku saplānojis tā, ka uz ASV nemaz nedosies, attiecīgi izslēdzot pat teorētisku iespēju, ka ASV varas iestādes varētu aizturēt Ronaldu.

Portugāle arī bez Ronaldu veiksmīgi spēlēja Nāciju līgā un uzvarēja savā grupā. Šovakar Portugāle Eiropas čempionāta atlases ciklu sāks savā laukumā pret Ukrainu. Ukraina Eiropas čempionātā nav spēlējusi kopš 2012. gada, kad pati to rīkoja, bet tagad aizvada salīdzinoši veiksmīgu periodu – pagājušajā gadā Ukrainas izlase cieta tikai vienu zaudējumu desmit spēlēs, uzvarot Japānu, Albāniju, Čehiju (divreiz) un Slovākiju.

Ronaldu Portugāles izlasē ir guvis 85 vārtus 154 spēlēs un varētu piedalīties arī savas izlases nākamajā mačā pret Serbiju, kas notiks 25. martā. Šovakar atgriešanos izlases rindās piedzīvos arī Lionels Mesi, tiesa, viņam tā būs pārbaudes spēle, Madridē kopā ar Argentīnas valstsvienību spēlējot pret Venecuēlu. Argentīnas izlasē nav iekļauti vairāki citi augsta līmeņa spēlētāji kā, piemēram, Serhio Agvero, Gonsalo Igvains un Mauro Ikardi. Šī spēle sāksies 22:00.

Portugāles pārstāvētajā B grupā šovakar spēlēs arī mūsu kaimiņvalsts Lietuva, kurai izbraukums pie Luksemburgas. Šī būs debija izlases galvenā trenera amatā Valdam Urbonam, Jūrmalas „Spartaka” bijušajam trenerim, kurš centīsies pārtraukt Lietuvas astoņu zaudējumu sēriju. Pēdējā reize, kad Lietuva izvairījās no zaudējuma, bija pagājušā gada jūnijā Baltijas kausā pret Latviju.

Anglijas izlase tikmēr Vemblijā uzņems Čehiju un darīs to bez uzbrucēja Markusa Rešforda, kuram ir potītes savainojums. Viņš nevarēs spēlēt arī nākamajā mačā pret Melnkalni, un Anglijas izlases treneris Gerets Soutgeits britu medijiem norādīja, ka viņam nebūs problēmu sākumsastāvā izvēlēties pusaudžus Džeidona Sančo vai Kalumu Hadsonu-Odžoju. Anglijas izlasē bez Rešfroda šonedēļ bija vēl vairākas citas savainojumu problēmas, kas lika izsaukt papildinājumus uz kandidātu sastāvu.

Pasaules čempione Francija viesosies Moldovā, kas kopš 2014. gada spējusi uzvarēt tikai pundurvalstis Andoru un Sanmarīno. Francijas izlases līderi Pols Pogbā un Antuāns Grīzmans šajā izlases sasaukumā parūpējās par PK titula atzīmēšanu vēl vienu reizi, izlases spēlētājiem pasniedzot īpašus titula gredzenus, kas ir izplatīta tradīcija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā.

”Euro 2020” atlases spēles 22. martā

KomandasGr.Sākums
Bulgārija-MelnkalneA19:00
Albānija-TurcijaH21:45
Andora-IslandeH21:45
Anglija-ČehijaA21:45
Luksemburga-LietuvaB21:45
Moldova-FrancijaH21:45
Portugāle-UkrainaB21:45

  -2 [+] [-]

, 2019-03-22 14:10, pirms 5 gadiem
Prieskam Messi ta draudzibas spele jaspele, kad kluba sakas izskirosas speles, nesaprotu?!!!

     [+] [-]

, 2019-03-22 17:24, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: Prieskam Messi ta draudzibas spele jaspele, kad kluba sakas izskirosas speles, nesaprotu?!!!
Jo viņš vismaz kaut ko grib uzvarēt ar Argentīnas izlasi

     [+] [-]

, 2019-03-22 19:09, pirms 5 gadiem
Domāju, ka Messi uzskata sevi par argentīnieti un futbolists savas tautas atmiņā var palikt, tikai sasniedzot kaut ko ar izlasi. Kur viņš pelna naudu, interesē retajam Argentīnas futbola līdzjutējam, ikdienišķām kaislībām viņiem ir pašiem savs čempionāts.

     [+] [-]

, 2019-03-22 23:43, pirms 5 gadiem
..nu ko, abi neko neizdarīja. vēl nedaudz palicis Argentīnas spēlē, bet zaudējums jau ir.