Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Pjonteks: "Domāju, ka pret Austriju un Latviju mūsu uzbrucēju pāris mainīsies"

Rolands Eliņš

Pjonteks: "Domāju, ka pret Austriju un Latviju mūsu uzbrucēju pāris mainīsies"
Kšištofs Pjonteks. Foto: EPA/Scanpix

Itālijas kluba „Milan” jaunā zvaigzne un Polijas izlases uzbrucējs Kšištofs Pjonteks valstsvienībā oficiālā mačā vēl nemaz nav devies sākumsastāvā. Iespējams, ka tas notiks ceturtdienas „Euro 2020” atlases mačā pret Austriju, iespējams, ka trīs dienas vēlāk mačā pret Latviju. Pjonteks intervijā portālam Sport.pl gan norādīja, ka viņš ne druskas neapvainotos, ja arī paliktu rezervē, taču viņš uzskata, ka Polijas treneris abos mačos plāno izmantot dažādus sastāvus.

Kšištofs Pjonteks janvārī par 35 miljoniem eiro transfērā pārcēlās no „Genoa” uz „Milan”, kur turpināja regulāri izcelties ar vārtu guvumiem. Viņš šosezon A Sērijā ir iesitis 19 vārtus - tikpat daudz, cik Krištianu Ronaldu Turīnas „Juventus” sastāvā, taču debija Polijas izlases sākumsastāvā šajā sasaukumā tik un tā nav droša lieta – Polija spēlē ar diviem uzbrucējiem un ierasto uzbrucēju duetu veido Minhenes „Bayern” superzvaigzne Roberts Levandovskis un „Napoli” rezultatīvākais spēlētājs Arkadiušs Miliks.

„Klubā spēlēju regulāri, uz izlasi esmu atbraucis labā sportiskajā formā. Lēmumu pieņems treneris, un es to akceptēšu, taču atbraucu tādēļ, lai spēlētu,” sacīja Pjonteks, kurš vēl pirms nieka gada spēlēja „Cracovia” sastāvā kopā ar Denisu Rakelu. „Vai varu iztēloties, ka spēlēsim visi trīs reizē? Mums šodien tikai bija pirmais īstais treniņš, vakar tikai savācāmies kopā. Futbolā viss ir iespējams. Tāda taktika varētu nest panākumus, bet arī varētu nodarīt daudz slikta pašai izlasei.”

Polijas mediji spekulē, ka galvenajam trenerim Ježijam Bženčikam būs ļoti grūts lēmums – kuru no trīs elites līmeņa uzbrucējiem atstāt malā -, jo rezervē palikušais paliks ar rūgtām domām. Taču Pjonteks apgalvoja, ka apvainoties negrasās nekādā gadījumā: „Skaidrs, ka katrs, kurš atbrauc uz izlasi labā sportiskajā formā, vēlas spēlēt. Mūsu uzbrucēji vājos klubos nespēlē, visiem ir sportiskais nikums un vēlme sevi pierādīt. Taču svarīgākais tāpat būs izlases uzvara.”

Pjonteks atzina, ka nav drošs par savu iziešanu laukumā mačos pret Austriju un Latviju, taču cer, ka treneris viņam dos iespēju. Viņam tika vaicāts arī tieši par svētdienas spēli pret Latviju, norādot, ka teorētiski tā būs grupas vājākā pretiniece: „Man tā liekas, ka treneris varētu sadalīt uzbrucējus spēkus pa divām spēlēm. Un tad katram tiks iespēja laukumā.”

„Vai sezonas gaitā paskatos, cik Levandovskis iesitis vārtus klubā? Nē, citādi droši vien izlases sakarā kristu depresijā, jo viņš sit iekšā katru nedēļu,” pasmējās Pjonteks. (Levandovskim šosezon ir 29 vārti visos turnīros, astoņi no tiem Čempionu līgā). „Bet ja nopietni, tad ļoti priecājos, ka gan Roberts, gan Areks ir labā formā. Jo arī tas mudina neapstāties, iekšējā konkurence dzen uz priekšu. Vai jūtu, ka izlases hierarhijā esmu priekšā Milikam? Nē, jo es tādās kategorijās nemaz nedomāju. Visi cenšamies spēlēt un palīdzēt izlasei, treneris izvēlas, kā to izmantot.”

Daži Polijas futbola apskatnieki savas slavas dziesmās Pjontekam iet pat tik tālu, ka viņa pašreiz rādīto sniegumu liek augstāk nekā Levandovska šosezon paveikto, taču „Milan” uzbrucējs pats noraidīja ideju, ka viņu kāds varētu izvēlēties pirms Levandovska. „Nevaru iztēloties, ka Roberts izlases mačos paliktu rezervē. Un reizē arī nevajag pārspīlēt – man līdz Robertam vēl tālu. Zinu, ka man ir pa spēkam tādu līmeni sasniegt, taču vēl daudz jāstrādā.”

Izmantotie resursi:
Austria - Polska. Krzysztof Pi±tek: Nie...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 00:08, pirms 5 gadiem
Normāls čalis, tā šķiet, prieks, ka pret Inter bija labi neitralizēts.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 07:09, pirms 5 gadiem
Loģiski,ka pret Austriju spēlēs spēcīgākais poļu sastāvs,bet pret Latviju poļi varētu sākumsastāvā uzlaist tuvākos rezervistus.

     [+] [-]

, 2019-03-20 11:50, pirms 5 gadiem
Latvijai bez variantiem,šitie kad ieskrieties tad būs traki
0-4 vai 0-5 garantēts

  -1 [+] [-]

, 2019-03-20 15:02, pirms 5 gadiem
Latvieši taisa jaunu likmju blogu, atbalstīsim - https://t.me/LATBET