Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pārmaiņas skandalozajā Bulgārijas izlasē turpinās – aiziet arī galvenais treneris

Pārmaiņas skandalozajā Bulgārijas izlasē turpinās – aiziet arī galvenais treneris
Krasimirs Balakovs. Foto: Imago Sport/Scanpix

Četras dienas pēc skandalozā zaudējuma pret Angliju, kas Bulgārijas valstsvienības līdzjutēju rasistiskās uzvedības dēļ tika apturēts divas reizes, no amata atkāpies komandas galvenais treneris Krasimirs Balakovs.

Pirmdien Sofijā notikušajā spēlē Anglijas izlase bija pārāka ar 6:0, taču pēc spēles daudz vairāk runāts nevis par laukumā parādīto sniegumu, bet gan par Bulgārijas līdzjutēju uzvedību. Viņu dēļ spēle tika apturēta divas reizes un izsauca starptautisku sašutumu. Neskatoties uz šiem apstākļiem, Balakovs preses konferencē pauda, ka neko nav dzirdējis.

"Vairs neesmu Bulgārijas izlases treneris. Vēlu veiksmi nākamajam trenerim, jo situācija nav pārāk rožaina," teica 53 gadus vecais Balakovs. "Nekad neesmu trenējis komandu šādā atmosfērā. Centos pārtraukumā sapurināt komandu, bet viņi psiholoģiski nespēja tikt galā ar notiekošo, tāpēc viņiem trūka enerģijas, lai cīnītos."

Sakarā ar notikušo Bulgārijas varasiestādes identificējušas 16 aizdomās turamos un arestējušas 12 cilvēkus. Četriem spēles apmeklētājiem ceturtdien tika piespriestas soda naudas un aizliegumi divus gadus apmeklēt spēles, bet sakarā ar pārējiem izmeklēšana turpinās.

Jau iepriekš no amata atkāpās Bulgārijas Futbola federācijas prezidents Borislavs Mihailovs. Drīz pēc spēles noslēguma Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs norādīja – kamēr Mihailovs atradīsies amatā, tikmēr valsts nauda futbolam netiks piešķirta.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Lučiāno Spalleti. Foto: AFP/Scanpix
5

''Napoli'' līdz pirmajam titulam 33 gados aizvedušais Spalleti vadīs Eiropas čempioni

Par Itālijas futbola izlases galveno treneri apstiprināts Lučiāno Spalleti, kurš aizvadītajā sezonā, vadot ''Napoli'', kļuva par Itālijas A sērijas uzvarētāju.
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix
6

Dānijas kapteinis Kjērs, Ronaldu, Mesi un citi starp finālistiem uz "Ballon d'Or"

Paziņots saraksts ar tiem 30 futbolistiem, kuri kandidēs uz 2021. gada "Ballon d'Or" apbalvojumu. Ierasti sarakstā atrodami Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, tāpat kā citi šobrīd pasaulē labākie spēlētāji.
Itālijas izlases uzbrucējs Čīro Immobile. Foto: AFP/Scanpix
4

"Euro 2020" finālspēli vēroja 328 miljoni skatītāju

UEFA sniegusi datus par aizvadītā Eiropas čempionāta finālturnīra auditoriju, kas bijusi vidēji simt miljoni skatītāju katrā "Euro 2020" finālturnīra spēlē.