Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Maklīšs pamet amatu, Skotijai jāmeklē jauns treneris

Andrejs Siliņš

Maklīšs pamet amatu, Skotijai jāmeklē jauns treneris
Alekss Maklīšs. Foto: Reuters / Scanpix

Skotu futbola treneris Alekss Maklīšs pēc abpusējas vienošanās pametis Skotijas izlases galvenā trenera amatu. Tāpat darbu neturpinās līdzšinējie asistenti.

Skotija martā "Euro 2020" kvalifikācijas turnīru sāka ar negaidīti smagu zaudējumu Kazahstānā - 0:3. Pēc tam sekoja panākums izbraukumā pār Sanmarīno izlasi (2:0). Maklīšs amatā bija nedaudz vairāk nekā gadu, taču jau iepriekš saskārās ar lielu kritiku un sabiedrības spiedienu izlases neizteiksmīgo rezultātu dēļ.

"Valde uzskata, ka vadības maiņa izlasei ir nepieciešama, lai atdzīvinātu Eiropas čempionāta kvalifikācijas kampaņu pēc sarūgtinošā zaudējuma Kazahstānai pagājušajā mēnesī," sacīts oficiālajā federācijas paziņojumā. "Jauna trenera meklējumi tiks uzsākti nekavējoties."

Šis bija Maklīša otrais piegājiens pie Skotijas izlases stūres, no 2018. gada februāra aizvadot 12 mačus - piecas uzvaras un septiņi zaudējumi. Pirms tam Maklīšs vadīja skotus desmit mēnešus 2007. gadā, kad izcīnīja septiņus panākumus un piedzīvoja trīs zaudējumus. 60 gadus vecais Maklīšs vadījis klubus Skotijā, Anglijā, Beļģijā un Ēģiptē.

Skotijai nākamās spēles paredzētas jūnijā, kad "Euro 2020" kvalifikācijā mājās jāuzņem Kipra un izbraukumā jātiekas ar Beļģiju.

Izmantotie resursi:
https://www.scottishfa.co.uk/